ایران از نظر رشته اورولوژی در منطقه رتبه اول را دارد
در آستانه برپایی بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران عنوان شد:

ایران از نظر رشته اورولوژی در منطقه رتبه اول را دارد

دبیر بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران:

تعرفه‌ های پزشکی و قیمت دلار مانع ورود تجهیزات جدید پزشکی به کشور شده است

بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران با حضور جمعی از متخصصان این رشته روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد.
بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران با حضور جمعی از متخصصان این رشته روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد.
کد خبر: ۱۵۰۳۲۶۶

به گزارش جام جم آنلاین، دبیر علمی بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران با اشاره به اینکه بیمه‌ها برخی از تجهیزات جدید پزشکی را پوشش نمی‌دهند، گفت: ورود ربات‌های جراح به کشور برای اعمال پیچیده جراحی کلیه و مجاری ادراری نیازمند حمایت بیمه هاست. از سوی دیگر تعرفه‌های پزشکی که طی سال‌های اخیر متناسب با نرخ تورم در ایران افزایش پیدا نکرده است، سبب بی انگیزگی پزشکان و مراکز درمانی نسبت به ورود تجهیزات جدید پزشکی از جمله تجهیزات مربوط به رشته اورولوژی شده است. 

دکتر امیرحسین کاشی، متخصص کلیه و مجاری ادراری و فوق تخصص اندویورولوژی (جراحی‌های غیر تهاجمی کلیه و مجاری ادراری) در جریان برپایی «بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران» با اعلام این مطلب افزود: یکی از روش‌های جدید درمانی در حوزه رشته اورولوژی «یورتروسکوپ»‌های منعطف هستند که امکان شکستن سنگ‌های کوچک و متوسط کلیوی را با روشی سهل‌تر و با خونریزی کمتر فراهم می‌کنند؛ اما در حال حاضر یکی از بیمه‌های مهم پایه این روش را زیر پوشش بیمه قرار نداده است.

وی افزود: ممانعت این بیمه پایه از زیر پوشش قرار دادن یورتروسکوپ‌های منعطف، مانع بزرگی برای خریداری آن از سوی پزشکان و سیستم درمانی است که نه تنها بیماران را متضرر می‌کند که پزشکان هم آموزش‌های متناسب با این شیوه جدید را نخواهند دید.

ورود ربات‌های جراح به کشور در صورت حمایت بیمه‌ها

دبیر علمی بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران یاد آور شد: از دیگر تکنولوژی‌های جدید در حیطه رشته اورولوژی، ربات‌ها هستند که به کمک آن‌ها اعمال جراحی پیچیده همچون جراحی سرطان‌های مثانه و پروستات با سهولت انجام می‌شود.

 وی افزود: اگر چه چندین سال است، این ربات‌ها به بازار‌های جهانی ارایه شده اند، اما به دلیل آنکه تکنولوژی آن تا همین اواخر تنها در اختیار ایالات متحده امریکا قرار داشت به دلیل تحریم‌ها امکان دستیابی به آن در ایران میسر نبود.

این متخصص اورولوژی یادآور شد: اخیرا با ورود برخی کشور‌ها به عرصه تولید ربات‌های جراح به ویژه در زمینه رشته اورولوژی مانع واردات این ربات‌ها به کشور از سر راه برداشته شده است؛ اما به دلیل قیمت بالا؛ خرید آن‌ها تنها با حمایت دولت و بیمه‌ها میسر است.

تعرفه‌های پایین پزشکی مانع ورود تجهیزات جدید به کشور

دکتر کاشی با اشاره به اینکه مشکلات تعرفه‌ای در سال‌های اخیر گریبان جامعه پزشکی و به ویژه بخش جراحی را گرفته است، خاطر نشان ساخت: نظام تعرفه گذاری ما در پزشکی باید به گونه‌ای باشد که امکان سرمایه گذاری و خرید تجهیزات روزآمد در آن فراهم شود. اما متاسفانه این موارد در تعرفه‌های موجود در جراحی‌ها دیده نشده است.

وی افزود: به عنوان مثال اگر پزشکی سنگ داخل حالب را با دستگاه‌های قدیمی سنگ شکن خرد و آن را خارج کند از نظر تعرفه‌ای برابر است با پزشک دیگری که همین عمل را با یورتروسکوپ‌های منعطف و لیزر‌های نسل جدید انجام دهد؛ بنابراین انگیزه زیادی برای اینکه پزشکان بخواهند، این تجهیزات را به کشور وارد کرده، کار با آن را یادبگیرند، وجود نداشته در نتیجه سرمایه گذاری در این زمینه انجام نمی‌گیرد.

دبیر علمی بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران با اشاره به ریشه دارتر بودن مشکل سرمایه گذاری در تکنولوژی‌های جدید گفت: در بسیاری از موارد تعرفه‌های موجود در اعمال جراحی، استهلاک تجهیزات سرمایه‌ای را که باید هر چندین سال روزآمد و جایگزین شوند، نیز جبران نمی‌کند. 

وی ادامه داد: به دلیل آنکه رشد متوسط تعرفه‌ها در چندین سال اخیر بسیار کمتر از نرخ تورم و رشد قیمت دلار بوده و طی یکی دو سال اخیر خرید تجهیزات با ارز دولتی صورت نمی‌گیرد، رغبتی به خرید این تجهیزات از سوی پزشکان و مراکز پزشکی وجود ندارد.

به گفته دکتر کاشی برای حل این معضل که جزو مسایل حاکمیتی است، دولت و بیمه‌ها باید ورود کنند و امکان فراهم شدن خدمات روزآمد، برای بیماران را در سراسر کشور فراهم آورند.

در صورت حمایت دولت قادر به رقابت با کشور‌های پیشرفته خواهیم بود

دکتر کاشی باتاکید بر جایگاه بالا و ظرفیت‌های مناسب رشته اورولوژی در کشور اظهار داشت: در حال حاضر در سطوح تخصصی و فلوشیپ، پزشکان متعددی از مراکز معتبر کشور در حال آموزش‌های تخصصی و فوق تخصصی هستند. از سوی دیگر بسیاری از ظرفیت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی ما از سوی دانشجویان پزشکی منطقه متقاضی دارد.

وی با اشاره به اینکه هم اینک ایران در رشته اورولوژی در منطقه جزو کشور‌های سرآمد است و توریست‌هایی از کشور‌های منطقه برای درمان به ایران می‌آیند، ادامه داد: با توجه به توانمندی و علاقه مندی به پیشرفت و توسعه که در پزشکان کشور وجود دارد، منطقی شدن تعرفه‌ها و حمایت حاکمیت و بیمه‌ها باعث رشد بیشتر رشته پزشکی در کشور خواهد شد تا جایی که قادر به ارایه خدمات در سطح استاندارد‌های بالاتر و رقابت با کلیه کشور‌های پیشرفته خواهیم بود.

گفتنی است، «بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران» که با حضور جمعی از متخصصان این رشته روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در مرکز همایش‌های بین المللی شهید بهشتی تهران آغاز به کار کرد تا روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه به کار خود ادامه خواهد داد. در این کنگره مباحثی همچون اورولوژی عمومی، اورولوژی زنان و فانکشنال، اورولوژی اطفال، پیوند کلیه، اورولوژی ترمیمی، یوروانکولوژی، اندویورولوژی و لاپاراسکوپی، آندرولوژی و دستیاری مورد بحث و هم اندیشی متخصصان قرار خواهد گرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها