به گزارش جام جم آنلاین همدان، فرهاد بختیاریفر با بیان اینکه استفاده از پساب به عنوان یک منبع جایگزین آب، به دلیل بحران کمآبی و افزایش تقاضا برای آب در بسیاری از کشورها اهمیت بالایی دارد، اظهار داشت: در حال حاضر شهرهای همدان، تویسرکان، نهاوند، رزن، اسدآباد، کبودراهنگ، ملایر و سرکان و روستاهای سیمین و ارزانفود دارای تصفیهخانه فاضلاب هستند و پنج تصفیهخانه فاضلاب در روستاهای کرفس، آبرومند، حسینآباد ناظم، ابرو و یلفان در دست ساخت است و برای تکمیل این پروژهها نیازمند ۸۰ میلیارد تومان، اعتبار هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان افزود: حداکثر ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب شهر همدان ۱۲۸۰ لیتر بر ثانیه است اما در حال حاضر این تصفیهخانه با متوسط دبی ۸۵۰ لیتر بر ثانیه در حال بهرهبرداری و تصفیه فاضلاب است.
وی ادامه داد: این تصفیهخانه با ارسال ۱۶ میلیون متر مکعب پساب در سال ۱۴۰۳ به صنایع منطقه، از جمله؛ پتروشیمی هگمتانه، نیروگاه شهید مفتح و شهرک صنعتی ویان، علاوه بر رونق اقتصادی و بهبود کسب و کار منطقه، از برداشت منابع زیرزمینی نیز جلوگیری کرده است.
بختیاریفر خاطرنشان کرد: مابقی پساب تولید شده در سطح استان همدان برای مصارفی مانند تغذیه آبخوانها، وارد آبهای سطحی میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در پایان، با بیان اینکه استفاده از پساب به عنوان یک منبع جایگزین آب، به دلیل بحران کمآبی و افزایش تقاضا برای آب در بسیاری از کشورها اهمیت بالایی یافته است، مطرح کرد: پساب، آبی است که از فعالیتهای شهری، صنعتی و کشاورزی بازمیگردد و میتوان آن را پس از تصفیه و پالایش، به چرخه مصرف بازگرداند. این اقدام نهتنها به تأمین آب برای مصارف مختلف کمک میکند، بلکه اثرات زیستمحیطی ناشی از تخلیه پسابهای آلوده به طبیعت را کاهش میدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید