به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، کارشناسان معتقدند عدالت آموزشی به معنای تأمین و گسترش برابری فرصتها ازجمله توزیع معلمان باکیفیت و ماهر در همه مناطق کشور، آگاه کردن برنامهریزان نسبت به اهمیت و نتایج برابری فرصتهای آموزشی، حذف کلیشههای جنسیتی از برنامههای درسی و تامین مناسب فضای آموزشی و پرورشی بهویژه در مناطق کمبرخوردار است.
فراهم کردن شرایط و امکانات آموزش برای همه دانشآموزان به طور یکسان ازجمله مولفههای تحقق عدالت آموزشی است که در این خصوص کارشناسان آموزشی اظهار میکنند میزان تراکم کلاسهای درس اهمیت بسیاری دارد، چراکه در کلاسهای باتراکم بالا هر دانشآموز زمان کمتری برای یادگیری را در اختیار دارد.
متخصصان حوزه تعلیم و تربیت بر این باورند عدالت آموزشی زمانی محقق میشود که هر دانشآموز و هر کودک بدون تبعیض در جنسیت، قومیت، زبان، فرهنگ و محل زندگی، بتواند در محیط آموزشی با کیفیت مطلوب حضور داشته باشد و البته تحقق این امر به حمایت دولت نیازمند است.
استان کهگیلویه وبویراحمد در این رهگذر یکی از استانهای هدف اجرای این طرح به دلیل شرایط ناموزن و داشتن بالای ۴۵۰ مدرسه سنگی و کانکسی از همان شروع طرح در اولویت قرار گرفت.
برگی دیگر از این دفتر پر بار و طرح امیدبخش ورق خورد و هفت مدرسه سه کلاسه در دو شهرستان گچساران و بهمئی با حضور مسئولان و متولیان امر و خیرین مورد بهره برداری قرار گرفت.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه وبویراحمد گفت: هفت مدرسه سه کلاسه توسط اداره کل نوسازی مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد و با مشارکت موسسه علمی اموزشی قلمچی در شهرستانهای بهمئی و گچساران به بهره برداری رسید.
سیدرضا حسینی نیک تصریح کرد: موسسه علمی اموزشی قلمچی در سالهای اخیر نقش مهمی در کمک به امر مدرسه سازی در استان ایفا کرده است که این روند همچنان با قوت و جدیت ادامه خواهد داشت.
وی افزود: بهره برداری از این مدارس در راستای طرح نهضت ملی توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و رفع تبعیض و محرومیت بوده است.
وی گفت: هفت مدرسه شامل مدارس سه کلاسه در روستاهای سیاه شیر و گچ بلند، سه کلاسه عفاف، ابن سینا و آدینه شهر لیکک در شهرستان بهمئی و مدارس سه کلاسه چهاربیشه، ناصراباد و امامزاده جعفر (ع) گچساران امروز و در ادامه اجرای عدالت آموزشی افتتاح شد.
حسینی نیک افزود: در زمینه احداث مدرسه و فضاهای اموزشی در سه فاز شروع شده است که در فاز اول مدارس سنگی است و هم اینک ۱۰۶ مدرسه با میانگین ۱۰ دانش اموز به بالا در استان شناسایی شده که بیشترین میزان مربوط به شهرستان بویراحمد و دیشموک شهرستان کهگیلویه است.
وی بیان کرد: ۳۳ مورد از این تعداد مدارس سنگی از سوی بنیاد علوی ساخته خواهد شد که حدود سه هزار میلیارد ریال اعتبار در این راستا پیش بینی شده است.
حسینی نیک یاداور شد: هم اینک ۴۰مورد در این فاز از سوی نوسازی مدارس آغاز شده است.
وی تصریح کرد: در ردیف دوم نهضت مدرسه سازی در این راستا نیز ۶۰ مدرسه شناسایی شده است.
در ردیف سوم مدارس نیمه تمام است که ۱۸ مورد شناسایی شده و عملیات اجرایی آنها آغاز شده و همچنین ۶ مورد مربوط به تخریب و بازسازی است که اینها نیز توسط نوسازی مدارس شروع شده اند و تامین اعتبار شده است.
وی گفت: یکی از راهبردهای اساسی در این راستا رساندن سرانه دانشآموزی به بالای سه ونیم متر مربع است که میانگین کشوری در مناطق سرانه را به بالای ۵ متر مربع است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان