توطئه جدید واشنگتن- ابوظبی علیه مقاومت یمن

با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، رجزخوانی‌های چهل و هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا ضدمقاومت مردم یمن تشدید شد‌‌. آمریکایی‌ها از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) عملیات گسترده هوایی را علیه جنبش انصارالله یمن آغاز کردند.
با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، رجزخوانی‌های چهل و هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا ضدمقاومت مردم یمن تشدید شد‌‌. آمریکایی‌ها از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) عملیات گسترده هوایی را علیه جنبش انصارالله یمن آغاز کردند.
کد خبر: ۱۴۹۹۷۸۸
نویسنده سیدرضا حسینی - گروه بین‌الملل
 
۳۵۰ حمله هوایی که به‌وسیله گروه چت شبکه اجتماعی سیگنال مقامات آمریکا رهبری شد‌‌، خانه و کاشانه غیرنظامیان بسیاری را ویران کرد اما در انهدام قطعی سیلوهای موشکی انصارالله ناکام ماند. شکست پنتاگون در کاهش دسترسی انصارالله به آب‌های دریای سرخ منجر ‌به حرکت به‌سمت استفاده از گزینه‌های جدیدی شد. به گزارش وال‌استریت ژورنال، پیمانکاران امنیتی وزارت دفاع آمریکا برنامه مشاوره رزمی به شبه‌نظامیان مورد حمایت امارات در جنوب یمن را آغاز کردند‌‌ و همزمان ابوظبی پیشنهاد حمله زمینی به‌وسیله نیروی‌های نیابتی خود را به انصارالله به کاخ سفید داد.  یک هفته پیش، برایان هیوز، سخنگوی شورای امنیت ملی به اصحاب رسانه گفت: «درنهایت امنیت در دریای سرخ مسئولیت شرکای ما در منطقه است و ما از نزدیک با آنها کار می‎کنیم.» اظهارات هیوز حاکی از آن است که آمریکا متوجه شکست کارزار هوایی علیه یمن و دست به دامان دسیسه‌های ستون پنجم گردیده.  اما جدیدترین دور حملات مزدوران اماراتی به مواضع انصارالله با شکست فاحش همراه بود.
     
امارات؛ حافظ منافع رژیم صهیونیستی 
حاکمان ابوظبی از شرکای اصلی سعودی در ابتدای عملیات عاصفه الحزم (طوفان قاطع) با هدف احیای دیکتاتوری عبدربه منصور هادی بودند اما با توجه به مقاومت جنبش انصارالله و افزایش رقابت‌های درونی با خاندان آل‌سعود مسیر خود را از ریاض جدا کردند. امارات با حمایت و تجهیز شبه‌نظامیان سلفی-تکفیری شورای انتقالی جنوب (STC) از طریق جذب قبایل جنوب یمن یک گروه وابسته به ابوظبی را حول محور مقابله با جنبش انصارالله شکل داد‌‌. درواقع STC یک جنبش جدایی‌طلب یمنی است که می‌خواهد موجودیتی مستقل در جنوب یمن ایجاد کند و برای دستیابی به این هدف، در سال ۲۰۱۷، STC از دولت تبعیدی هادی مستقر در عدن جدا شد. درراستای کنترل بر کریدورهای دریایی خلیج عدن، امارات به شورای انتقالی جنوبی فرمان داد جزایر سقطری را تصرف کند‌‌. با توجه به موقعیت فوق‌‌‌العاده استراتژیک سقطری، امارات متحده عربی می‌خواهد در این مجمع‌الجزایر جای پایی امن پیدا کرده و از تحت کنترل درآمدن سقطری توسط رقبا جلوگیری کند. در ژوئن ۲۰۲۰، STC برای به کنترل درآوردن سقطری حمله‌ای به این جزیره ترتیب داد. پس از یکسری درگیری‌ها بین STC و حزب اصلاح (نماینده ترکیه در یمن)، STC کنترل حدیبو (مرکز سقطری) را که در شمال جزیره و بزرگ‌ترین شهر آن قرار دارد به دست‌آورد‌‌. طی این عملیات، شبه‌نظامیان جنوب یمن تمام نهادهای دولتی و نظامی این جزیره را تصرف کردند و پرچم جمهوری دموکراتیک خلق یمن کشوری را که از ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۰ وجود داشت برافراشتند. برآوردهای اطلاعاتی معتبر حاکی از آن است که اسرائیل در این اقدام به امارات و STC کمک کرده. به‌نظر می‌رسد اسرائیل به STC اطلاعات و آموزش نظامی ارائه داده است. به‌عنوان بخشی از این کمک‌ها، گزارش‌هایی وجود دارد که پرسنل اطلاعاتی اسرائیل، مقامات ارشد STC و مقامات عالی‌رتبه اماراتی با یکدیگر ملاقات کرده‌اند. معاون رئیس STC، هانی بن بریک، به طور علنی به همکاری امنیتی و نظامی اسرائیل و امارات اشاره کرده است. او در ژوئن ۲۰۲۰ در یک توئیت مدعی شد: اسرائیل روابط بسیار خوبی با قطر دارد. چرا آنچه برای قطر مشروع تلقی می‎شود‌ برای ما ممنوع است؟
     
بهره‌‌برداری ژئوپلیتیکی ابوظبی از بحران یمن
در غرب سقطری، امارات هم پایگاه نظامی خود را در شاخ آفریقا، در اریتره و سومالی مستقر کرده است. ابوظبی پایگاه‌های نظامی و دریایی در سومالی‌لند و پانتلند دارد‌‌. دو نهاد نیمه‌مستقل سومالیایی که در طول جنگ داخلی ۲۰۱۲–۱۹۹۱ شکل گرفته‌ و در شمال سومالی واقع شده‌اند در آن سوی خلیج عدن روابط گسترده‎ای با اماراتی‌ها برقرار کردند. علاوه بر این، امارات یک اجاره‌نامه ۲۵ساله برای بندر بربرا در سومالی‌لند دارد که در جنوب تنگه باب‌المندب قرار گرفته و در شمال باب‌المندب، اریتره نیز امارات یک اجاره‌نامه ۳۰ساله برای بندر عصب منعقد کرده است. 
براساس گزارش‌ها، امارات همچنین در حال ساخت یک باند فرودگاه و پایگاه نظامی در جزیره استراتژیک پریم (معروف به «میون») است که این جزیره کوچک با مساحت ۵ مایل مربع در قلمرو یمن و در فاصله ۵ مایلی سرزمین اصلی یمن قرار دارد و در تنگ‌ترین نقطه باب‌المندب واقع شده است. 
جزیره پریم در سال ۲۰۱۵ توسط ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی تصرف شد. در ماه می ۲۰۲۱، خبرگزاری رسمی عربستان (SPA) به نقل از یک مقام ناشناس در ائتلاف اعلام کرد: تمام تجهیزات موجود در جزیره میون تحت فرماندهی ائتلاف هستند و به منظور مقابله با شبه‌نظامیان حوثی، تأمین امنیت کشتیرانی و پشتیبانی از نیروهای ائتلاف در آنجا مستقر شده‌اند.
     
آمال آشفته ائتلاف
روزنامه نیوزویک طی گزارشی تشریح کرد در حالی که یک ماه از شروع عملیات تجاوزکارانه آمریکا به‌دستور دونالد ترامپ به یمن می‌گذرد اما جنبش انصارالله همچنان تلاش‌های واشنگتن برای متوقف کردن حملاتش را به چالش کشیده و به شلیک موشک علیه اسرائیل و کشتی‌ها در دریای سرخ ادامه می‌دهد. این رسانه برجسته حملات هوایی به یمن در دولت دوم ترامپ را اولین اقدام نظامی بزرگی که رئیس‌جمهور آمریکا دستور آن را صادر کرد دانسته که به‌عنوان آزمایش اراده و توانمندی‌های نظامی نگریسته می‌شود. با این حال ورود این حملات تأثیری بر توان رزمی جنبش انصارالله نداشته‌‌ به‌طوری که همزمان با ورود دومین ناوهواپیمابر آمریکایی به منطقه غرب آسیا حملات موشکی و پهپادی یمنی‌ها به خطوط کشتیرانی حیاتی رژیم‌ صهیونیستی با قدرت دنبال می‎شود. 
درهمین راستا، بدرالدین حوثی، رهبر جنبش انصارالله درباره همکاری خائنانه حاکمان عربی با صهیونیست‌ها هشدار داد: خیلی از کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی همدستند و محرمانه او را علیه فلسطین تشویق می‌کنند. وی افزود: رژیم اسرائیل به هیچ توافقی پایبند نیست و این درس بزرگی است برای کسانی که به توافقات دلخوش کرده‌اند. محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن نیز در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اعلام کرد که حملات هوایی آمریکا به یمن در تحقق اهداف خود با شکست مواجه شده‌اند و ادامه داد: هرکس به آمریکا و انگلیس کمک کند‌‌- به خصوص عربستان و امارات- خدا آن روز را نیاورد‌‌ چراکه ما قدرت لازم برای نابودی تمام زیرساخت‌های اماراتی و عربستانی را داریم.

رادارهای اسرائیلی در پایگاه‎ امارات
براساس گزارش المانیتور، امارات یک سیستم راداری پیشرفته ساخت اسرائیل را در منطقه پانتلند در شمال شرقی سومالی مستقر کرده که نگرانی‌ها درباره گسترش حضور نظامی ابوظبی در شاخ آفریقا را تشدید می‌کند. تصاویر ماهواره‌ای تأیید می‌کنند که رادار چندمنظوره (ELM-۲۰۸۴ ۳D AESA) ساخته‌شده توسط شرکت دفاعی اسرائیلی ELTA (زیرمجموعه صنایع هوافضای اسرائیل) در نزدیکی فرودگاه بوساسو که تحت کنترل امارات است نصب شده. این رادار که بخشی کلیدی از سیستم گنبد آهنین رژیم اشغالگر است، قابلیت شناسایی موشک‌ها، پهپادها و تهدیدات توپخانه‌ای را دارد. براساس گزارش منابع آگاه، امارات از این سیستم برای رصد پرتاب موشک‌های بالستیک و پهپادهای یمنی به‌سمت اهداف اسرائیلی و مسیرهای کشتیرانی در دریای سرخ و خلیج عدن استفاده می‌کند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها