در شهرستان باشت؛

«فتح»، روستای مردمان فاتح اما بدون امکانات

مردمان روستای فتح در شهرستان باشت بعد از گذشت ۴۶ سال از انقلاب اسلامی از داشتن آب سالم، گازرسانی، آنتن دهی موبایل و اینترنت پرسرعت محروم بوده و در انتظار کمک دولت چهاردهم برای رفع محرومیت‌های عمیق و انباشت شده از گذشته هستند.
مردمان روستای فتح در شهرستان باشت بعد از گذشت ۴۶ سال از انقلاب اسلامی از داشتن آب سالم، گازرسانی، آنتن دهی موبایل و اینترنت پرسرعت محروم بوده و در انتظار کمک دولت چهاردهم برای رفع محرومیت‌های عمیق و انباشت شده از گذشته هستند.
کد خبر: ۱۴۹۹۷۵۶
 

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، سمت چپ پل رودخانه شاه بهرام  از جاده ارتباطی باشت به چرام، راه ارتباطی در دل شیبی تند و پر پیچ و خم به طول هفت کیلوتر به روستای قدیمی فتح از توابع شهرستان باشت می‌رسد و روستای فتح در دامنه‌ی کوه خامی در میان تنگه‌ای با قله‌های برافراشته واقع شده است.

مردمان روستای فتح تنها فاتحان بزرگی در عرصه کار و تلاش، بلکه در منطقه خدمت به نظام نیز با تقدیم پنج شهید والامقام در فتح الفتوحات دفاع مقدس، سند گرانبهایی از فتح باب ایثار را در کارنامه پرافتخار خود ثبت کردند.

فتح زادگاه مردمی است که به کار و تلاش حسن شهرت دارند، مردمانی که مقاومت برای کار را از طبیعت صخره‌های سخت این دیار فرا گرفته‌اند، داشتن باغات انگور و انجیز برفراز کوهستان‌های مشرف بر روستا، دامپروری پررونق در این منطقه سخت باعث شده که مردم فتح درسایه تلاشی مضاعف فاتح مشکلات و مصائب زندگی خود باشند.

متأسفانه پس از ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، روستای فتح همچنان در سایه بی‌توجهی مسئولان، اسیر وعده‌های عملی‌نشده است و حتی از ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی محروم مانده ودر محرومیتی مزمن به سر می‌برد در حالی که روستا‌های همجوار سال‌هاست از نعمت آب سالم، گازرسانی، جاده‌های آسفالت، آنتن موبایل و اینترنت پرسرعت بهره می‌برند.

اهالی این روستا ابراز کردند: سالهاست که مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد قول داده اند که مشکلات این روستا را مرتفع کنند، اما این موضوع به فراموشی سپرده شده و پیگیری‌های اهالی روستا نیز بی نتیجه مانده و از استاندار کهگیلویه و بویراحمد و نماینده گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی انتظار می‌رود به داد مردم این روستا برسند.

بحران آب آشامیدنی: فوریت بهداشتی و انسانی

یکی از اهالی روستای فتح ابراز کردند: هم اکنون وضعیت آب شرب روستای فتح به مرحله بحرانی رسیده است وخانوار‌ها مجبور به استفاده از آب‌های سطحی آلوده هستند.


علیرضا شکیبایی تصریح کرد: فرسودگی شدید شبکه آبرسانی داخلی یکی دیگر از مشکلات این روستاست که اداره آبفا علیرغم پیگیری‌های مکرر از تعمیر یا نگهداری آن خودداری کرده است.

وی گفت: با توجه به خطر قریب‌الوقوع شیوع بیماری‌های واگیر ناشی از آب آلوده این وضعیت یک فوریت بهداشتی است و هر روز تأخیر، سلامت مردم را بیشتر به خطر می‌اندازد.

انزوای دیجیتال و اجرا نشدن طرح هادی

اهالی روستای فتح می‌گویند:روستای فتح تنها سکونتگاه منطقه بدون آنتن موبایل است و با وجـود موافقـت وزارت ارتباطات برای نصـب دکل، این پروژه در گیـر و دار بروکراسـی اداری در اداره فنـاوری اطلاعات وارتباطات استان همچنان زمین گیرشده است.

آن‌ها ابراز کردند: پروژه بهسازی روستا دو سال پیش با حضور رئیس بنیاد مسکن کشور کلنگ زنی شد، اما با پیشرفت پنج درصدی و بدون تخصیص اعتبار، متوقف ماند.

 

تعداد بازدید : 5

 

اهالی روستا تصریح کردند: روکش آسفالت سه کیلومتر جاده منتهی به روستا در سال ۱۴۰۳ انجام نشد که امید است، سازمان راهداری وحمل ونقل جاده‌ای استان نسبت به انجام ان مساعدت نماید.

اقدامات و پیشنهادی اهالی روستای فتح

اهالی این روستا می‌گویند: تحت پوشش قراردادن فوری روستا از سوی آبفای استان و شهرستان باشت به منظورترمیم کامل شبکه توزیع آب، اعمال نظارت مستمر بر شبکه به منظور جلوگیری از دستکاری خودسرانه، بهسازی و ساماندهی چشمه تامین آب فعلی به عنوان یک راهکار موقت جهت برون رفت از بحران کنونی آب است.

حفر چاه عمیق و پایدار و اولویت‌دهی به روستای فتح در پروژه تصفیه‌خانه آب شاه بهرام از انتظارات مردم این روستا از متولیان امراست.

رییس شورای روستای فتح در مورد مشکلات این روستا چه می‌گوید؟

به گفته رییس شورای روستای فتح برخی از خانوار‌های مهاجرت به شهر هم اکنون با بازسازی خانه‌ها و باغات، مهاجرت فصلی به روستا را داشتند که این امر نوید توسعه و آبادانی مجدد روستا را ارائه کرده است.

جمشید مجیدی درباره مشکلات این روستا می‌گوید: حدود ۲۰ خانوار در این روستای سکونت دارند و این روستا‌های ظرفیت‌های اقتصادی بسیاری را در خود جای داده، اما متاسفانه ساکنین آن بدلیل کمبود امکانات رفاهی از جمبه آب سالم، گازرسانی، جاده‌های آسفالت، آنتن موبایل و اینترنت گریبانگیر مهاجرت شده است.

وی گفت: برخی از اهالی این روستا به کاشت باغات جدید رو آورده اند که این امر بیانگر اهمیت اقتصادی این روستا و بستر توسعه آن است.

مجیدی ادامه داد: مردم روستای فتح تنها شاهد تکرار وعده‌ها مسئولان بودند و تلخیِ اعتمادی که همیشه شکسته شده است.

بخشدار مرکزی باشت می‌گوید: روستای فتح هم اکنون دارای مشکلاتی متعددی از جمله نبود آنتن دهی تلفن، فاقد پوشش تلویزیون و همراه و فاقد گازرسانی است.

محسن ظفری تاکید کرد: آنتن دهی تلفن همراه با راه اندازی یک دکل مخابراتی در این منطقه امکان پذیرخواهد شد و در این زمینه مکاتباتی به وزیر ارتباطات انجام شده ات.

وی با بیان اینکه هم اکنون روستای فتح فاقد پوشش تلویزیون است ابراز کرد: همچنین ارتقای دکل مخابرات، ساخت پل بین مزارع از مهمترین برنامه‌های اولویت دار برای عمران این روستا در سالجاریست.

ظفری با اشاره به اینکه معیشت اهالی روستای بر پایه باغداری و دامپروری استوار است تصریح کرد: عملیات گازرسانی به این روستا بزودی آغاز خواهد شد.

بخشدار مرکزی باشت گفت: آب آشامیدنی مردم این روستا هم اکنون از طریق یک حلقه چشمه تامین می‌شود که در صورت تقاضای ساکنین عملیات انشعاب گذاری در این روستا انجام خواهد شد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باشت گفت: سنگ فرش قسمتی از روستای فتح در قالب طرح هادی تاکنون در قالب فاز نخست انجام شده و ۳۰ میلیارد برای تکمیل این طرح نیاز است.

علی حسین افراخته افزود: عملیات تسطیح و آماده سازی اراضی ملی در این روستا برای ساخت مسکن انجام شده و در صورت موافقیت منابع طبیعی و محیط زیست به مردم واگذار خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها