برای حل مشکلات کشاورزان؛

توسعه روستا‌های فارس زیر چتر تعاونی‌ها

تقویت زیرساخت‌ها و کیفی‌سازی بخش تعاون روستایی با هدف توسعه روستا‌های مختلف و حل مشکلات کشاورزان به عنوان بازوان توانمند اقتصاد از مهمترین برنامه‌های متولیان بخش کشاورزی در استان فارس به شمار می‌رود که بر همین اساس مدیرکل تعاون روستایی اخیراً گزارشی از دستاورد‌ها و چشم‌انداز‌های این مجموعه ارائه کرده است.
تقویت زیرساخت‌ها و کیفی‌سازی بخش تعاون روستایی با هدف توسعه روستا‌های مختلف و حل مشکلات کشاورزان به عنوان بازوان توانمند اقتصاد از مهمترین برنامه‌های متولیان بخش کشاورزی در استان فارس به شمار می‌رود که بر همین اساس مدیرکل تعاون روستایی اخیراً گزارشی از دستاورد‌ها و چشم‌انداز‌های این مجموعه ارائه کرده است.
کد خبر: ۱۴۹۸۵۸۷

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، بخش کشاورزی مهمترین محور اقتصادی استان فارس به شمار می‌رود که نقشی اساسی در تولید، اشتغال و امنیت غذایی کشور دارد؛ با توجه به اینکه ۹۰ درصد محصولات کشاورزی در روستا‌ها تولید می‌شود و شغل اصلی روستائیان کشاورزی است، بهره‌گیری از ظرفیت این بخش برای توسعه روستا‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

طبق آخرین سرشماری جمعیت روستایی فارس، حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر یعنی معادل ۳۰ درصد جمعیت استان و تعداد روستا‌های دارای سکنه این استان نیز افزون بر چهار هزار روستاست؛ این در حالی است که بسیاری از این روستا‌ها هنوز هم نیاز مبرم به اتخاذ تدابیری برای توسعه دارند.

یکی از نهاد‌هایی که نقش بسزایی در پیشبرد اهداف توسعه‌گرایانه در مناطق روستانشین دارد سازمان تعاون روستایی‌ست؛ سازمانی که با بر عهده گرفتن سه وظیفه هدایت، حمایت و نظارت در تلاش است تا به این اهداف جامه عمل بپوشاند.

حدود ۵۰۸ تعاونی در استان فارس فعال هستند و مجموعه تعاون روستایی ۴۵۰ هزار نفر عضو دارد که در حال حاضر هم تعداد اعضای این مجموعه در حال پایش است.

مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس در این باره گفت: با توجه به نقش مهمی که مدیریت تعاون روستایی فارس جهت توسعه روستا‌ها بر عهده دارد سه وظیفه هدایت، حمایت و نظارت بر تعاونی‌های تحت پوشش توسط این مجموعه دنبال می‌شود.

سید احمد احمدی‌زاده افزود: حدود ۵۰۸ تعاونی در استان فارس فعال هستند که مهمترین آن‌ها در حوزه‌های روستایی، تولید، دامداران، باغداران، زنبورداران، مرغداران، زنان روستایی و شرکت‌های وابسته به بخش کشاورزی فعالیت می‌کنند.

او اضافه کرد: تعاونی‌ها در قالب تشکل‌های انتفاعی و غیرانتفاعی فعالیت می‌کنند؛ حدود ۱۲۰ تشکل صنفی در استان فارس راه‌اندازی شده که در قالب تشکل غیرانتفاعی و تحت پوشش مدیریت تعاونی روستایی فارس مشغول به فعالیت هستند.

به گفته مدیرکل کل تعاون روستایی فارس این مجموعه حدود ۴۵۰ هزار نفر عضو دارد که در حال حاضر هم تعداد اعضای این مجموعه در حال پایش است.

آن طور که احمدی‌زاده می‌گوید حدود ۲۵ تعاون روستایی زنان در استان فارس فعال است که این تعاونی‌ها از پنج هزار سهامدار بهره می‌برند.

او دفاع از منافع مادی و معنوی تعاونی‌های بخش کشاورزی را از وظایف حمایتی این مجموعه دانست و گفت: وظایف حمایتی تعاون روستایی شامل حمایت‌های حقوقی، فنی و تخصصی مالی، اعتباری و تسهیلاتی، بازاریابی و بازاررسانی محصولات کشاورزی، امورمطالعاتی و پژوهشی و نیز دفاع ازمنافع مادی و معنوی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی در سطوح استانی و شهرستانی می‌شود.

احمدی زاده در خصوص وظایف هدایتی هم گفت: آموزش اصول تعاون و روش اداره شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی روستایی و کشاورزی، ترویج و اشاعه فرهنگ تعاون به منظور توسعه کمی و کیفی تعاونی‌ها، تعلیم وتربیت نیروی انسانی موردنیاز سازمان و تعاونی‌ها، ارائه خدمات فرهنگی به اعضا و کارکنان و مدیران تعاونی‌ها هم از وظایف هدایتی این مجموعه به شمار می‌رود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها