اخیرا اسرائیل اقدام به طراحی راهبرد دفاع مرزی سهجانبهای کرده که شامل غزه، لبنان و سوریه میشود. مقامات صهیونیست این راهبرد را دفاعی اعلام کردهاند اما در عمل شاهدیم که این اقدامات به توسعه سرزمینهای اشغالی توسط اسرائیل منجر شده است.
براساس گزارشهای رسانهای، هماکنون اسرائیل در حال ایجاد مواضع نظامی پیشرفته در مناطق یاد شده است و حملات اخیر به کرانه باختری و تخریب زیرساختهای آن منطقه نیز نشاندهنده اهداف گستردهتر این رژیم است.
نگاهی به تحولات اخیر ازجمله ترور رهبران مقاومت مانند شهید سیدحسن نصرالله یا شهید اسماعیل هنیه و ...، حمله به کرانه باختری و تغییرات در دولت لبنان، نشان میدهد رژیمصهیونیستی در تلاش است تا امنیت داخلی خود را از طریق گسترش نفوذ در مناطق همسایه تقویت کند.
در واقع این یک پروژه از قبل طراحی شده است که با کمک آمریکا و ترکیه شروع شده و این نوع اقدامات نشاندهنده مقابله با جبهه مقاومت است که از هفت منطقه علیه صهیونیستها فعالیت میکرد.
از سوی دیگر این اقدامات در راستای سیاست کلان آمریکا برای انتقال فلسطینیها به کشورهای همجوار ازجمله مصر و اردن نیز قابل تحلیل است.
نگاهی به شرایط کنونی غزه نشان میدهد که آوارگان فلسطینی در حال بازگشت و بازسازی دوباره این منطقه هستند؛ بنابراین رژیمصهیونیستی تلاش میکند بهگونهای به کرانه باختری حمله کند تا مانع از پیوستن فلسطینیهای این منطقه به مقاومت در غزه شود.
این رژیم تا کنون هم تلاش میکرد که مردم فلسطین در کرانه باختری را تحت سیطره محمود عباس نگهداشته و اجازه ندهد که آنها بتوانند علیه رژیمصهیونیستی فعالیت کنند. نباید فراموش کنیم که در کنار آتشبس میان رژیمصهیونیستی و دولت لبنان، همزمان تغییراتی در دولت لبنان پدید آمد و به این ترتیب اسرائیل با استفاده از این شرایط توانست قدری فعالیت جبهه لبنان علیه اسرائیل را کاهش دهد.
اکنون رژیمصهیونیستی به خود اجازه داده که در بعضی از مناطق خلاف توافق آتشبس همچنان حضور داشته و این مناطق را بهعنوان پایگاههایی اسرائیل برای تضمین امنیت خود حفظ کند.
در حال حاضر امنیت داخلی اسرائیل شدیدا مورد آسیب جدی از سوی مقاومت قرار گرفته و لازمه بازسازی این امنیت بازگرداندن ساکنان مناطق مرزی و شهرک صهیونیستنشین است. بسیاری از این شهرکنشینها حاضر نیستند به خانههایشان برگردند و دیگر ساکنان سرزمینهای اشغالی در مرکز اسرائیل و شهرهای دیگر، مهاجرت معکوس را در پیش گرفتهاند.
به همین دلیل ثبات و تداوم حاکمیت جعلی اسرائیل دچار چالش جدی شده است، لذا صهیونیستها برای اینکه این امنیت را دوباره بازگردانند، برآنند تا مرزهای خود را به لحاظ امنیتی به داخل سرزمینهای همسایه یا مناطقی که تحت تصرف و سیطره مقاومت است، گسترش دهند.
اکنون در سوریه نیز موانع برطرف شده و صهیونیستها توانستهاند خط مرزی خود را به عقب ببرنند. در کرانه باختری نیز نگران مقاومت هستند و تلاش میکنند که این مقاومت را سرکوب کنند.
در نهایت میتوان گفت مقامات امنیتی اسرائیل با پیگیری این سیاست نشان میدهند که تا وقتی جبهه مقاومت و فلسطینیها فعال هستند، امنیت اسرائیل و تداوم بقای رژیمصهیونیستی همچنان در معرض خطر است.
این اقدامات غیرمعقولانه به نحوی است که حتی تحلیلگران صهیونیسم در مورد آن به نتانیاهو هشدار دادند و از طرف دیگر نیز مقامات لبنانی، رب الله و رهبران جبهه مقاومت اسرائیل را تهدید کردند. بنابراین میتوانیم منتظر انتفاضه جدیدی باشیم. در سرزمینهای فلسطینی و لبنان همه خود را برای شرایط بعد از این آتشبس با رژیمصهیونیستی آماده کردهاند. یقینا اکنون شرایط فلسطینیها تغییر کرده و در لبنان با پایان مراسم تدفین شهدای مقاومت، حالا توجه خود را به آن امر معطوف کردهاند و حزبالله نیز قطعا تغییر روش میدهد.
در واقع صهیونیستها مجددا هنوز نتوانستهاند دوباره خود را بازیابی و جبران خسارات کنند و تلاش دارند تا بتوانند نگرانیهای خود را کاهش دهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار در گفت و گوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» تشریح کرد
گفت وگوی اختصاصی روزنامه «جامجم» با دوتن از نمایندگان برجسته حزب الله در پارلمان لبنان
با یوسف رحیمی، درباره تلاش برای تحقق یکی از توصیههای رهبر معظم انقلاب گفتوگو کردیم