علی عالی نژاد ،مدیرعامل باشگاه کارگر بنه گز

فصل بعد ،حضور در لیگ کشوری

گفتگو با سید جلال سید مردانی، رئیس هیئت تکواندو استان بوشهر؛

بر سکوی افتخار

استان ساحلی بوشهر مهد پرورش ورزشکارانی است که در عرصه‌های مختلف و میادین ملی و بین‌المللی با ثبت رکورد‌های گوناگون افتخار آفرین بوده‌اند چهره‌های شاخصی مثل مهدی طارمی و مسلم مسیگر که دروازه‌های جهانی را با تکیه بر هنر ذاتی خود فتح کردند.
کد خبر: ۱۴۹۴۵۸۴
نویسنده محمدرضا برازجانی-خبرنگار

این مصداق بارزی است که بچه‌های ساحل نشین بوشهر در صورت برنامه‌ریزی و حمایت لازم می‌توانند در رشته‌های مختلف ورزشی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند. از این دست موفقیت‌ها و دستاورد‌ها کم هم به خود ندیده ورزش استان بوشهر. شهریورماه امسال علیرضا بخت نماینده شایسته استان بوشهر در آوردگاه پارالمپیک موفق به کسب مدال نقره شد.

موفقیتی که بدون تردید هیئت تکواندو در کسب آن نقش زیادی داشته است. «سید جلال سید مردانی» که کمربند مشکی‌دان ۷ بین‌المللی، داور درجه ۲ بین‌المللی و مربی درجه ۲ بین‌المللی در رشته تکواندو را در کارنامه دارد و ۴سال است در پست رئیس هیئت به هدایت و حمایت از ورزشکاران این رشته مشغول است در گفتگو با نخل و دریا از برنامه‌ها و چالش‌های این رشته رزمی پرطرفدار و مدال‌آور می‌گوید که در ادامه می‌خوانید.

برنامه‌های امسال هیئت تکواندو استان بوشهر در سال جاری چه بود و برای سال آینده به دنبال تحقق چه اهدافی هستید؟

در سال گذشته طرح استعدادیابی را اجرایی کردیم و خوشبختانه استعداد‌های شایسته‌ای را شناسایی کردیم. در سال جاری نیز قصد داریم این روند را ادامه داده و امکانات سخت‌افزاری را به‌ویژه در زمینه تجهیز هیئت‌های شهرستان‌ها به سیستم الکترونیک داوری توسعه دهیم. همچنین حضور در لیگ‌های مختلف کشوری، ایجاد سالن‌های اختصاصی خانه تکواندو در شهرستان‌ها، راه‌اندازی هیئت تکواندو در شهرستان عسلویه و تجهیز خوابگاه تکواندو خانه استان بوشهر از جمله اهداف ما هستند.

وضعیت و جایگاه تکواندو استان بوشهر در سطح کشور چگونه است؟

تکواندو استان بوشهر از جمله ورزش‌های موفق استان به شمار می‌رود. مدال‌آوری علیرضا بخت در المپیک و پارالمپیک پاریس گواهی بر این مدعاست. در رده‌های پایه نیز تکواندو استان جایگاه خوبی دارد و تنها در سه ماه گذشته موفق به کسب ۶۲ مدال در مسابقات بین‌المللی و کشوری شده‌ایم. در مسابقات بین‌المللی تهران، کسب ۴مدال ثبت شد و در تورنمنت عمان هم ۱۰نفر مدال گرفتند.

آیا آماری از باشگاه‌های فعال و ورزشکاران تکواندو در سطح استان دارید؟

بله. طبق آمار ثبت‌شده در سامانه فدراسیون تکواندو کشور، استان بوشهر دارای ۹۰ باشگاه فعال است و ۱۷۳۵۲ تکواندوکار در این استان مشغول فعالیت هستند. از این تعداد، ۱۴۵ مربی و ۲۱۶ داور داریم که ۱۹ مربی بین‌المللی و ۹ داور بین‌المللی نیز در میان آن‌ها هستند.

وضعیت زیرساخت‌های ورزشی و امکانات تکواندو در استان به چه شکل است؟

متأسفانه در استان بوشهر فقط شهر بوشهر دارای سالن اختصاصی تکواندو است. با این حال، به همت رئیس هیئت‌های کنگان و رئیس اداره ورزش این شهرستان، دو خانه تکواندو در شهر‌های کنگان و بنک راه‌اندازی شده است. ‌امیدواریم با حمایت بیشتر مدیران استان و شهرستان‌ها بتوانیم سالن‌های اختصاصی تکواندو در دیگر شهرستان‌ها نیز ایجاد کنیم.

به‌ نظر شما مهم‌ترین مشکلات رشته تکواندو در استان چیست؟

بزرگ‌ترین مشکل ما نبود فضای اختصاصی برای برگزاری کلاس‌های آموزشی و تمرینات تکواندو است. در حال حاضر، این فضا‌های آموزشی به‌شکل موقتی و در سالن‌های چندمنظوره برگزار می‌شوند که طبیعتاً مشکلات خاص خود را دارند.

در خصوص مدال‌آوری استان بوشهر در سطح ملی و جهانی توضیح دهید؟

استان بوشهر در سطح بین‌المللی و ملی موفقیت‌های بزرگی کسب کرده است. علاوه بر مدال برنز علیرضا بخت در پارالمپیک پاریس، در سه ماه گذشته ۶۲ مدال از مسابقات بین‌المللی و کشوری به دست آوردیم. این نشان‌دهنده پیشرفت و استعداد بالای ورزشکاران استان است.

حمایت فدراسیون از هیئت‌های استانی چگونه است؟

با حضور آقای هادی ساعی در رأس فدراسیون، حمایت‌های ویژه‌ای از استان‌های کم‌برخوردار به عمل آمده است. این حمایت‌ها به‌ویژه در زمینه ایجاد فرصت‌های مختلف برای همه استان‌ها، رونق و توسعه تکواندو را در سراسر کشور تسهیل کرده است.

نظر شما در مورد فدراسیون تکواندو و عملکرد آن چیست؟

فدراسیون تکواندو تحت هدایت آقای هادی ساعی به‌ویژه در حوزه‌های بین‌المللی شگفتی‌های بزرگی رقم‌زده است. با کسب ۴ مدال در المپیک و دو مدال در بخش بانوان با خانم ناهید کیانی، تکواندو ایران یکی از موفق‌ترین رشته‌های ورزشی کشور در عرصه بین‌المللی شده است.

در مورد تربیت و پرورش داوران تکواندو چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

در ابتدا در کمیته داوران استان فعالیت می‌کردم و بعد از آن به‌عنوان رئیس هیئت تکواندو استان مسئولیت این بخش را بر عهده گرفتم. تاکنون توانسته‌ایم تعداد داوران بین‌المللی استان را به ۹ نفر برسانیم و پیشرفت‌های خوبی در جذب داوران خانم داشته باشیم. امسال نیز دوره داوری درجه یک کشوری بانوان را برگزار کردیم که ۹ داور استان در این دوره ارتقا یافتند.

چگونه می‌توان نسل جدید را که به طور معمول به فوتبال علاقه دارند، به سمت رشته‌هایی مانند تکواندو جذب کرد؟

تکواندو به دلیل موفقیت‌های اخیر در المپیک و پارالمپیک و همچنین گستردگی باشگاه‌ها و مربیان با تجربه، به‌ویژه در بخش بانوان، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اکنون ۶۰ درصد تکواندوکاران استان را بانوان تشکیل می‌دهند و این رشته یکی از سه رشته پرطرفدار استان است. از این رو، تکواندو توانسته توجه نسل جدید را جلب کند و علاقه‌مندان زیادی از هر دو جنس به سمت آن جذب شوند.

آیا برنامه‌ای برای شناسایی استعداد‌های برتر در سطح باشگاه‌ها دارید؟

بیش از یک سال است که طرح استعدادیابی در سطح استان به‌ویژه با همکاری اداره کل ورزش و جوانان و فدراسیون تکواندو در حال اجراست. در این طرح، از میان ۴۰ استعداد شناسایی‌شده، توانسته‌ایم ۳۴ مدال در مسابقات کشوری و منطقه‌ای کسب کنیم. همچنین در رویداد‌های اخیر، برترین‌های استان توانستند مدال طلا کسب کنند. ‌امیدواریم این روند ادامه یابد و استعداد‌های بیشتری به تکواندو معرفی شوند.

در پایان، چه صحبت‌هایی با ورزشکاران و علاقه‌مندان به تکواندو دارید؟

از همه همکاران و ورزشکاران عزیزم در هیئت تکواندو استان بوشهر تشکر می‌کنم. تلاش‌های بی‌وقفه آن‌ها موجب دستاورد‌های این سال‌ها شده است. همچنین از مدیرکل ورزش و جوانان استان و ریاست محترم فدراسیون تکواندو برای حمایت‌هایشان قدردانی می‌کنم. ‌امیدوارم با همت و تلاش مستمر، تکواندو استان بوشهر در آینده نیز موفقیت‌های بیشتری کسب کند.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

نیازمندی ها