مرکز مالی غرب کشور از دست کرمانشاه می‌رود؟

آذر ماه سال ۱۴۰۱ بود که با ابتکار اتاق بازرگانی کرمانشاه، اولین همایش تامین مالی غرب کشور به میزبانی کرمانشاه و با حضور مقامات ارشد بورس کشور برگزار شد.
کد خبر: ۱۴۹۴۴۰۴

جام جم آنلاین؛ همایش که روند ورود شرکت‌های استان به بازار سرمایه را تسهیل کرد و پس از آن شاهد پذیرش تعداد قابل توجهی از شرکت‌های استان در بازار سرمایه ‌پس از چندین سال وقفه بودیم.

این همایش مصوبات متعدد و مهمی داشت که یکی از این مصوبات راه‌اندازی مرکز مالی غرب کشور در کرمانشاه بود.

مرکزی که بتواند به تامین مالی طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ کمک کند و نه تنها در کرمانشاه بلکه در دیگر استان‌های غربی خدمات بدهد.

از سال گذشته احداث ساختمان مرکز مالی غرب کشور با جدیت در کرمانشاه پیگیری شد، اما گره کار آنجا بود که مدیران قصد داشتند زمین این مرکز را از شهرداری کرمانشاه بگیرند، در حالیکه مرکز مالی یک ساختار تقریبا خصوصی محسوب شده و شهرداری نمی‌تواند بدون ضابطه زمینی را برای احداث این مرکز اختصاص دهد و این کار قطعا غیرقانونی است.

اکنون مرکز مالی غرب کشور تنها لنگ حدود دو هزار متر زمین در کرمانشاه است و جای تعجب دارد که این میزان زمین در نقطه‌ای ار کرمانشاه وجود ندارد؟

اگرچه شهرداری کرمانشاه در این بیش از یکسال از روش‌های مختلف تلاش کرده زمینی را در اختیار این طرح مهم قرار دهد اما حقیقت آن است که منع قانونی جدی در این خصوص وجود دارد.

چندی قبل در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نیز نادر نوروزی شهردار کرمانشاه به این موضوع پرداخت و از پیگیری‌های متعدد صورت گرفته برای اختصاص زمین به ساختمان مرکز مالی غرب کشور یاد کرد.

او اما بر این موضوع نیز تاکید کرد که شهرداری نمی‌تواند زمینی را بدون طی کردن چارچوب‌های قانونی در اختیار یک ساختار خصوصی قرار دهد.

در همین جلسه موضوعات نگران‌کننده‌ای نیز مطرح شد، اینکه چند استان غربی دیگر کشور با جدیت دنبال راه‌اندازی این مرکز هستند و اگر فقط یک استان موفق شود این مرکز را قبل از کرمانشاه به دست بیاورد دیگر این فرصت از دست استان خواهد رفت، زیرا فعلا یک مرکز مالی در غرب کشور قابل تاسیس است و بین استان‌های غربی در این خصوص رقابت وجود دارد.

موضوع دیگری که در جلسه شورای گفتگو از سوی مدیران اقتصادی استان مطرح شد این بود که در برخی نقاط دیگر کشور پیگیری‌های راه‌اندازی مرکز مالی بعد از کرمانشاه آغاز شده اما در زمان کوتاه به نتیجه رسیده است اما کار در کرمانشاه بعد از مدتها به نتیجه نرسیده است.

دو سال معطل کردن یک طرح بزرگ که می‌تواند جهشی در تامین مالی پروژه‌ها رقم بزند، آن هم در استانی که تشنه سرمایه‌گذاری و تامین مالی است به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.
بهتر بود در این دو سال به جای فشار مضاعف به شهرداری، روش‌های دیگری برای تامین زمین این طرح دنبال می‌شد تا شاید زودتر به نتیجه برسد.

در همین جلسه شورای گفتگو رضا سلیم ساسانی رئیس اتاق اصناف کرمانشاه از زمین ۱۰ هزار هکتاری نام برد کهمتعلق به اتاق اصناف است و پیشنهاد کرد بخشی از این زمین برای احداث مرکز مالی اختصاص یابد.

موضوعی که مدیران اقتصادی استان از آن بی‌خبر بودند و هیچگاه به ذهنشان نرسیده بود که سراغ ظرفیت‌های بخش خصوصی برای تامین زمین بروند.

حالا باید دید دست دست کردن برای تعیین تکلیف زمین اتاق اصناف تا کی طول خواهد کشید و قطعا استان‌های دیگر غرب کشور نیز در این مدت معطل نخواهند ماند و هیچ بعید نیست در زمانی نه چندان دور خبر از این بشنویم که بعد از دو سال معطلی تامین یک زمین در کرمانشاه، استان دیگری امتیاز مرکز مالی غرب کشور‌ را به خود اختصاص داده است.

اما اینکه از دست رفتن مرکز مالی غرب کشور از اختیار کرمانشاه چه پیامدهای منفی به دنبال دارد را حبیب‌الله چگنی یک کارشناس بازار سرمایه در گفت و گوی اختصاصی با طلوع کرمانشاه تشریح کرد.

وی با بیان اینکه مراکز تامین مالی نسبت به بسیاری از ساختارهای مالی و اقتصادی تقریبا نوپا محسوب می‌شود، گفت: مرکز مالی ایران سال ۱۳۹۲ رسما آغاز به کار کرد و پس از آن زمزمه‌های راه‌اندازی مراکز مالی در چند منطقه کشور از جمله غرب ایران نیز استارت خورد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به کارکردهای اصلی مراکز مالی، اظهار داشت: یکی از اصلی‌ترین کارکردهای این مرکز ایجاد مجاری انتقال وجوه از پس انداز کنندگان داخلی به سوی قرض گیرندگان داخلی که عمدتا شرکت‌ها هستند می‌باشد، بدین معنا که این مراکز می‌توانند سرمایه‌گذاری خرد مردم را تجمیع کنند و در اختیار تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران قرار دهند.

وی معتقد است در استان کرمانشاه که سرمایه‌گذاران کلان چندانی ندارد، بانک‌ها اختیارات پایینی دارند و نمی‌توانند منابع مالی مورد نیاز طرح‌های بزرگ را تامین کنند و نیاز به سرمایه‌گذاری با این نرخ بالای بیکاری زیاد است، بسیار مهم است که یک مرکز تامین مالی برای کمک به سرمایه‌گذاری در کرمانشاه راه‌اندازی شود.

چگنی عنوان کرد: اگر این مرکز در کرمانشاه راه‌اندازی شود چون روند تامین مالی تسهیل خواهد شد، سرمایه‌گذاران نیز برای حضور بیشتر در کرمانشاه ترغیب می‌شوند.

وی با بیان اینکه نباید اجازه بدهیم این مرکز از دست کرمانشاه برود، خاطرنشان کرد: مرکز مالی غرب کشور می‌تواند یک برند برای بازار سرمایه کرمانشاه باشد و جهشی در پذیرش شرکت‌های استان در بورس و فرابورس ایجاد کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها