به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا،دولت چهاردهم برای تقویت زیرساختهای زندگی عشایر کهگیلویه و بویراحمد به منظور رفاه و آسایش این قشر تولیدکننده و زحمتکش گامهای مؤثری برداشته است.
جمعیت ۷۰ هزار نفری عشایر کهگیلویه وبویراحمد متشکل از ۶ ایل بومی،۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) با خدمات دولت در این مدت به زندگی آسوده در سکونتگاههای خود امیدوار شدهاند.
استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای ویژه عشایری کشور محسوب میشود به طوری که ۱۰ درصد جمعیت استان عشایر هستند و در قالب ۱۲ هزار خانوار عشایری در استان زندگی میکنند به همین علت دولت برای بهبود شرایط زندگی آنان تلاشهای گستردههای را انجام داده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه عشایر با کمترین توقع در خدمت نظام هستند به برخی از مشکلات جامعه عشایری اشاره کرد و گفت: تامین علوفه و خوراک دام از مهمترین دغدغههای عشایر این استان است.
یدالله رحمانی با اشاره به اینکه عشایر نقش مهمی در تولیدات دارند، تصریح کرد: ۶۰ درصد تولید گوشت قرمز استان، ۳۵ درصد صنایع دستی، ۲۷ درصد تولیدات زراعی و ۱۷ درصد تولیدات باغی استان ماحصل زحمات شبانه روزی عشایر است.
وی درخصوص مطالبه تامین آب شرب عشایر، ادامه داد: تعداد زیادی از عشایر درخواست دادند که سایتهای اسکان عشایر افزایش یابد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: افزایش سایتهای اسکان عشایر در دستور کار قرار دارد و تاکید میکنم دستگاههای متولی در خصوص صدور مجوز زمین سایتهای اسکان نهایت همکاری را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه برخورداری از شبکه اینترنت و پوشش تلفن همراه از مطالبات عشایر استان در سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان بود، افزود: وزیر در این خصوص دستورات خوبی صادر کرد که مورد پیگیری قرار میدهیم.
رحمانی عنوان کرد: کمبود ماشین آلات و تجهیزات سنگین برای بازگشایی ایل راهها، از دیگر مشکلات عشایر کهگیلویه و بویراحمد است که با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در دستور کار قرار خواهیم داد.
وی تاکید کرد کرد: با همدلی و همراهی عشایر را در مسیر خدمتگزاری به میهن و بخش تولید همراهی کنیم.
اهمیت توسعه زیرساختهای زندگی عشایر
حمایت از اهالی مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد که با تولید ۴۵ درصد از گوشت مصرفی مردم استان،۳۵ درصد از صنایع دستی و بخش قابل توجهی از محصولات دامی از شیر، روغن، دوغ تا کشک افزون بر جلب رضایت این قشر تولیدکننده گامی به سوی امنیت غذایی نیز محسوب میشود.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد که با در اختیار داشتن داشتن۲۶ درصد از عرصههای زراعی، ۱۷ درصد باغستانها و پرورش یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام برای تولید محصولات غذایی در تکاپو هستند با انجام این خدمات انگیزه مضاعفی برای تلاش کسب کرده اند.
البته هنوز تا رساندن زندگی عشایر به شرایط ایده آل راه طولانی در پیش است و امید میرود با تحقق رویای آنان در رونق بومگردی به بهبود شرایط این قشر کمک بیشتری کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد