در گفت‌وگوی «جام‌جم» با مهرداد خوشبخت عنوان شد

مردم، قهرمان پالایشگاه

صیاد؛ ادای دین به زندگی شهید صیاد شیرازی

 نگاهی به آثار سینمای ایران نشان می‌دهد تا به امروز آثار فاخری درباره قهرمانان نظامی ایران ساخته شده است، قهرمانانی که ناجی کشورمان ایران بودند. بدون تردید یکی از این قهرمانان نظامی سپهبد شهید صیاد شیرازی است و جا داشت سینماگران ما به سراغ زندگی این قهرمان بروند که خوشبختانه این اتفاق در چهل‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر رخ داد.
 نگاهی به آثار سینمای ایران نشان می‌دهد تا به امروز آثار فاخری درباره قهرمانان نظامی ایران ساخته شده است، قهرمانانی که ناجی کشورمان ایران بودند. بدون تردید یکی از این قهرمانان نظامی سپهبد شهید صیاد شیرازی است و جا داشت سینماگران ما به سراغ زندگی این قهرمان بروند که خوشبختانه این اتفاق در چهل‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر رخ داد.
کد خبر: ۱۴۹۲۲۲۹
نویسنده فاطمه عودباشی/ روزنامه‌نگار 

به گزارش جام جم آنلاین، فیلم سینمایی صیاد، تصویری بسیار ستودنی از شهید صیاد را نشان می‌دهد، تصویری که نشان داد سازندگان فیلم با دقت برهه‌ای از زندگی شهید صیاد را انتخاب کردند و یک اثر سینمایی خوب ساختند، اثری که نه تنها خوش ساخت است؛ بلکه مخاطبان با تماشای این اثر  با بخشی از زندگی شهید صیاد آشنا می‌شوند که چطور در سالهای دفاع‌مقدس با شجاعت مقابل دشمن ایستاد.
 فیلم صیاد تلاش قابل قبول از یک گروه حرفه‌ای در زمینه صنعت سینما و تلویزیون است.کارگردان، تهیه‌کننده، نویسنده و انتخاب خوب بازیگران همه شاهد هستند که تماشاگر با یک اثر حرفه‌ای رو‌به‌رو است.
 روایتگری تاریخی جدای از مقوله پژوهش و تحقیق در حوزه سینما و تلویزیون دارای پیچیدگی و دشواری بازنمایی که امر بسیار حساسی است، این موضوع در جریان فیلم بعلت اهمیت پرداخت هم به موضوع و مضمون سیاسی و تاریخی و هم تم قهرمانی دفاع مقدس فضایی دو وجهی دارد. این دو وجهی در فیلم در مسیر تکامل حرکت می‌کند.
فیلم «صیاد» برشی از زندگی شهید علی صیادشیرازی را در مقاطعی که توسط ابوالحسن بنی‌صدر درجه گرفت و سپس از درجه عزل شد و همچنین زمانی که به فرماندهی نیروی زمینی ارتش انتخاب شد روایت می‌کرد. بخش‌هایی از فیلم بخصوص زمانی که صیاد شیرازی با بنی‌صدر به مشکل برمی‌خورد و اجازه شرکت در عملیات‌ها را نداشت، به زندگی خانوادگی او هم می‌پرداخت.
پرداخت به این موارد کار نویسنده را سخت می‌کرد، اما نویسنده و گروه کارگردانی تلاش کردند به بهترین شکل این فیلم را روایت کنند. البته این بخش از برهه زندگی شهید صیاد قابلیت پرداخت بیشتری هم دارد اما نویسنده به دلیل حفظ ریتم فیلم سعی کرد ضمن وفادار بودن به مستندات تاریخی به درام قصه هم توجه کند تا قصه همچنان تا پایان بتواند مخاطب را نگه دارد.
از سوی دیگر نویسنده به خاطر  زمان فیلم هم امکان ورود به همه لحظات و مقاطع را نداشت. به همین دلیل ما سکانس‌هایی از جماران و شورای عالی دفاع در فیلم نداریم. آنچه نویسنده در فیلم تاکید داشت و ما مرتب این دیالوگ را از زبان شخصیت شهید صیاد می‌شنویم، موضوع وحدت و همدلی میان ارتش و سپاه است که این بخش برای مخاطبان تازگی داشت. 
گرچه مخاطب با تماشای این اثر فقط با برهه‌ای کوتاه از زندگی شهید آشنا می‌شود اما اطلاعات خوبی دریافت می‌کند و علاقمند می‌شود زندگی شهید صیاد را مطالعه کند و بیشتر از او بداند.
از سوی دیگر بازیگر نقش اصلی فیلم علی سرابی است؛ بازیگری که سال‌ها در تئاتر فعالیت داشته و به عنوان چهره‌ای مطرح در این عرصه شناخته می‌شود. سرابی در این فیلم ایفاگر نقش شهید علی صیاد شیرازی است. گریم خوب باعث شد   شباهت زیادی به این شهید پیدا کند. ضمن اینکه شاهد بازی روان او در این نقش هستیم که نشان می‌دهد با نقش عجین شده است. همچنین مارال بنی‌آدم که سال گذشته سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره چهل‌ودوم فجر برای بازی در نقش پروین اعتصامی در دستانش قرار گرفت،  در فیلم صیاد نقش همسر این شهید را بازی کرده است. نکته مهم اینکه کنار هم قرار گرفتن این زن و شوهر به فضای بخش خانوادگی قصه کمک زیادی کرده است. همچنین نمی‌توان از بازی خوب نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی و البته هومن برق نورد گذشت، چرا که توانستند در نقش‌هایشان خوش بدرخشند.
در مجموع فیلم صیاد توانست با بازنمایی دقیق و درست از زندگی شهید صیاد، اثری تماشایی برای مخاطبان باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها