جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: صادق نامدار در نشست خبری به مناسبت ۲۶ ژانویه، روز جهانی گمرک مصادف با هفتم بهمن، خاطرنشان کرد: ۱.۷ همت ( ۱۷ هزار میلیارد ریال ) آن مربوط به ارزش افزوده است و به خود استان اختصاص مییابد.
وی اظهار کرد: استان دارای ظرفیتهای مختلفی چون منطقه ویژه اقتصادی سهلان، گمرک سهلان، منطقه آزاد ارس و گمرک جلفاست و در مسیر ترانزیتی غرب به شرق قرار گرفته است که در جهت توسعه تجارت خارجی میتوان از آنها استفاده کرد.
نامدار با اشاره به سیاست توسعه روابط خارجی با کشورهای هدف و نقش آفرینی گمرک، افزود: گمرک به عنوان پیشران اقتصادی از سازمانهای اثرگذار در مبادلات خارجی است که بدون تعطیلی به فعالیت خود ادامه میدهد.
صادرات از طریق گمرکات استان ۳۱ درصد افزایش یافت
وی به وضعیت آماری تجارت گمرکات استان اشاره کرد و گفت: در ۱۰ ماهه سالجاری یک میلیارد و ۶۳۱ میلیون دلار صادرات از گمرکات استان ثبت شده که ۳۱ درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
نامدار با بیان اینکه گمرکات استان جزو ۱۰ گمرک فعال کشور هستند، اظهار کرد: عمده مقاصد صادراتی استان ما کشورهای ترکیه با ۶۹۳ میلیون دلار، ارمنستان با ۲۳۳ میلیون دلار، عراق ۲۱۴ میلیون دلار، گرجستان با ۷۴ میلیون دلار و جمهوری آذربایجان با ۶۴ میلیون دلار هستند.
وی ادامه داد: امسال بیشترین صادرات استان از طریق گمرک تبریز با ۸۷۸ میلیون دلار، سهلان ۲۴۷ میلیون دلار و جلفا با ۲۱۳ میلیون دلار انجام شده است.
وی با بیان اینکه شرکت پتروشیمی تبریز با ۱۰۴ میلیون دلار بیشترین میزان صادرات از گمرکات استان را ثبت کرده است، گفت: ماههای آتی با اجرای قراردادهای خارجی کارخانه های سیمان استان، سهم صادراتی گمرکات استان ارتقا خواهد یافت.
ناظر گمرکات آذربایجان شرقی به وضعیت واردات گمرکات استان نیز اشاره کرد و افزود: ارزش واردات گمرکات استان در ۱۰ ماهه اول سالجاری یک میلیارد و ۷۰۹ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشت.
وی افزود: بیشترین محصول وارداتی استان شامل ماشین آلات مکانیکی واحدهای تولیدی ازجمله کامیونهای کشنده با ۳۶۳ میلیون دلار، گوشت قرمز با ۱۸۲ میلیون دلار و انواع توتون با ۱۲۷ میلیون دلار است.
وی ادامه داد: عمده کشورهای مبداء واردات استان ما شامل ترکیه با یک میلیارد و ۹۹ میلیون دلار، امارات با ۱۷۴ میلیون دلار، چین با ۱۷۱ میلیون دلار، آلمان با ۸۱ میلیون دلار و ژاپن با ۲۸ میلیون دلار است.
نامدار در خصوص وضعیت تردد مسافران از گمرکات استان نیز گفت: امسال ۹۰۹ هزار نفر تردد مسافر از گمرکات استان ثبت شده است که ۱۸ درصد افزایش را نشان میدهد و گمرک نوردوز بیشترین حجم تردد مسافران را دارد.
وی ادامه داد: ۱۰ ماهه اول سال قبل ۱۵۵ میلیون دلار کالای اساسی شامل کنجاله سویا، خمیر کاغد، دارو، ملزومات پزشکی و گوشت واردات داشتیم که امسال این رقم به ۳۰۴ میلیون دلار و نزدیک به ۲ برابر افزایش یافته است.
رسوبی کالای اساسی در گمرکات استان نداریم
مدیرکل گمرک تبریز اعلام کرد: توقف و رسوبی در خصوص کالاهای اساسی در گمرکهای استان نداریم و تنها توقف اقلامی چون ماشین آلات نیز به دلیل عدم ثبت سفارش از وزارت صمت و عدم تخصیص ارزش از طریق بانک مرکزی است.
نامدار با بیان اینکه در گمرکات استان دستگاه ایکس ری ( آشکار ساز) بومی داریم، از نصب دستگاههای جدید در گمرکات جلفا و نوردوز و توسعه گمرکات مراغه و بناب خبر دارد.
وی افزود: سال قبل در مرز نوردوز به میزان ۲۸۴ کیلوگرم و گمرک جلفا ۱۱۶ کیلوگرم مواد مخدر کشف شد و امسال تعداد پروندههای قاچاق از ۲۳۱ فقره به ۱۱۴ فقره رسیده که ۱۴۷ مورد در گمرک نوردوز مربوط به پروندههای ورود موقت خودرو است.
وی به واردات گوشی همراه مسافری اشاره کرد و گفت:امسال از فرودگاه شهید مدنی تبریز ۹۵۳ گوشی همراه مسافری، جلفا ۲۵ گوشی و نوردوز ۲۳۶ گوشی ترخیص شده است.
نامدار به وضعیت ترخیص خودروهای سواری نیز اشاره کرد و افزود: گروه اول اشخاص حقوقی برای ترخیص باید دارای مجوز ثبت سفارش، تاییدیه خدمات پس از فروش و ارز با منشاء خارجی باشند.
وی ادامه داد: اشخاص حقیقی نیز که صرفا به منظور استفاده شخصی اقدام به واردات خودرو میکنند به شرط عدم واگذاری تا پنج سال و ثبت سفارش موردی برای یک دستگاه با ارز منشا خارجی میتوانند اقدام کنند.
وی افزود: ترخیص خودروها توسط شرکتهای حمل و نقل مورد تایید وزارت نیز به شرط عدم واگذاری تا ۱۰ سال و تامین ارز حاصل از صادرات و ثبت سفارش امکان پذیر است و لازم است تا تمامی این گروهها در مقابل هر خودروی وارداتی، گواهی اسقاطی ارائه دهند.
ناظر گمرکات آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: گمرک هیچ انباری را در استان ندارد و انبارهای خود را به شرکت خدماتهای انبار عمومی واگذار کرده است.
درصدد انتقال ساختمان گمرک تبریز هستیم
نامدار اعلام کرد: با انتقال ساختمان گمرک تبریز بر اساس مولدسازی موافق هستیم ولی محل مناسب را برای این مورد هنوز پیدا نکردهایم.
وی گفت: ترخیص خودرو در سهلان و جلفا در حال انجام است و در صورت وجود تقاضا برای دریافت مجوز ترخیص خودرو از گمرک تبریز نیز اقدام میکنیم.
نامدار با بیان اینکه گمرکات استان در راستای قانون رفع موانع تولید، هرگونه تغییر در مقررات را یک هفته قبل از صدور به اطلاع فعالان اقتصادی میرساند، گفت: این بخشنامهها
سپس از طریق سازمان ملی قوانین و مقررات اطلاع رسانی و قابل اجرا است در غیر این صورت هیچ یک از بخشنامهها را اجرا نمیکند که بر این اساس تعداد بخشنامههای صادر
شده از ۲۲۵ فقره در سال گذشته به ۱۱۶ فقره در سالجاری ۵۰ درصد کاهش یافته است.
۷۰ درصد عملیات گمرکی سهلان مربوط به کالاهای تولیدی است
توحید آذربد، مدیرکل گمرک سهلان نیز اظهار کرد: گمرک سهلان در ۲۰ کیلومتری مسیر صوفیان-تبریز قرار گرفته و بالای ۷۰ درصد واردات و صادرات آن مربوط به واحدهای تولیدی استان است.
وی افزود: در ۱۰ ماهه نخست سالجاری، ۷۸۹ میلیون دلار واردات داشتیم که همگی کالاهای اساسی و مواد اولیه واحدها بود.
روزانه ۲۰۰ کامیون از گمرک جلفا تردد می کنند
علی بیسلم، مدیرکل گمرک جلفا نیز بر لزوم تفویض اختیار نمایندگان سازمانهای مستقر در گمرکات استان جهت تسهیل امور تاکید کرد.
وی با اشاره به افزایش ۱۶ درصدی ارزش واردات و افزایش ۲۴ درصدی تعداد اظهارنامههای این گمرک در سال جاری، افزود: از نظر درامد ۶۵ درصد افزایش داریم.
وی با بیان اینکه روزانه ۲۰۰ کامیون از این مرز تردد میکنند، اظهار کرد: در طول سالهای اخیر تعداد هفت هزار و ۹۲۴ کامیون کشنده از گمرک جلفا ترخیص شده است.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با رئیس سازمان دامپزشکی کشور آسیبشناسی شد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دبیرکل «باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکوی ایران» عنوان شد
سردار تنگسیری در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» به تروریستهای آمریکایی هشدار داد