دکتر مرتضی هاشمیان افزود: این المپیاد علاوه بر جنبه رقابتی، اهداف تفکر خلاق و نقاد که ما به دنبال آن هستیم را نیز انشالله پیگیری خواهد کرد.
وی خطاب به دانشجویان بیان کرد: در کار تیمی باید با وجود سلیقه های مختلف با یکدیگر کار کنیم و باعث هم افزایی هم باشیم.
وی افزود: انشالله در این المپیاد با همراهی و هم افزایی رشته های مختلف و با استفاده از توانمندی دانشجویان گرامی، به اهدافی که شامل کمک به حل مسائل حوزه سلامت و بعد از آن مسائل کشور است، برسیم.
دکتر هاشمیان، با اشاره به محوریت هفدهمین المپیاد دانشجویی گفت: مسئله ای که در این المپیاد مورد توجه قرار گرفته بحث جمعیت است و بحرانی که ما در این زمینه با آن روبرو هستیم اهمیت زیادی دارد.
وی بیان داشت: مقام معظم رهبری در سرلیست مطالباتشان از دولت بحث مهم جمعیت است و آقای دکتر ظفرقندی وزیر محترم بهداشت نیز مسئله جوانی جمعیت را در راس تمام کارهای خود اعلام کرده اند.
دکترهاشمیان افزود: کشور ما حرکت سریعی به سمت سالمندی را در دنیا دارد که زنگ خطری است.
وی با بیان اینکه راهی را که کشورهای توسعه یافته شاید در ۸۰ یا ۹۰ سال طی کرده اند، ما در ۱۰-۲۰ سال طی خواهیم کرد، گفت: اگر با همین روند پیش رویم در چند سال آینده کشوری سالمند خواهیم بود با جمعیت محدود و همسایگان ما جمعیت جوانی خواهند داشت با جمعیت بسیار بالاتر از ما که مسلما تهدیدی برای کشور ما خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این مسئله بدون هر گونه گرایش فکری، مسئله ای برای هر ایرانی است که باید به آن فکر کنیم و راهی برای خروج از این سرعت بالا به سمت سالمندی پیدا کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این افتتاحیه گفت: اگر تحولی بخواهد در کشور رخ دهد به دست جوانان ما است که در جوانان نیز شما سرآمد هستید و باید از این پتانسیل استفاده شود.
دکتر رضا ملک پور افشار افزود: المپیادهای دانشجویی با چند هدف اساسی راه اندازی می شود، شناسایی استعدادهای برتر دانشجویی، ایجاد نشاط در جامعه دانشجویی و کمک به رفع چالش های حوزه آموزش و سلامت نیز از رسالت های المپیاد ها است.
وی با بیان اینکه این المپیاد با المپیادهای قبلی چند تفاوت دارد، گفت: اینکه ریاست محترم دانشگاه در افتتاحیه مراسم شرکت داشته باشد یک استثنا است و نشان می دهد ما حمایت کامل ریاست دانشگاه را به همراه داریم.
وی ادامه داد: حیطه ای که برای این المپیاد در نظر گرفته شده است نیز آن را متمایز می کند.
ملک پور، افزود: معاونت بهداشتی در این فرایند به طور کامل با مجموعه خود در کنار ماست که نمیتوان گفت حامی ما هستند یا خودشان صاحب فرآیند هستند.
وی بیان کرد: وجود دکتر نخعی در کنار این المپیاد نیز موجب متمایز شدن آن می شود که در این حیطه بی تردید یک چهره درخشان کشوری و نقطه قوت هستند.
مدیر مرکز مطالعات و توسعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این همایش گفت: برگزاری المپیاد یک فرآیند یادگیری طولانی مدت است که امیدواریم شما از آن استفاده کنید.
دکتر سمیه نوری حکمت افزود: المپیاد صرفا یک آزمون نیست بلکه یک دوره توانمندی است که دانشجویان از آن بهره می برند.
وی ادامه داد: تعداد کمی از دانشجویان شرکت کننده به مدال میرسند اما تعداد زیادی از بچه ها از این فرصتی که در تیم المپیاد قرار میگیرند استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه این المپیاد در کلان منطقه هشت برنامه ریزی شده است گفت: هر دانشجویی در کلان منطقه هشت که بخواهد در کلاس های ما به ویژه کلاس های آنلاین شرکت کند ما از آنها استقبال می کنیم.
نوری حکمت، گفت: تا تاریخ ۲۷ بهمن ماه یک سری دوره ها به محوریت آقای دکتر نخعی برای شما دانشجویان برگزار می شود و در روز ۲۷ بهمن امتحاناتی درون حیطه ها برگزار می شود که سرپرستان تصمیم میگیرند کدام یک از دانشجویان به آزمون غربالگری معرفی شوند.
وی ادامه داد: آزمون غربالگری فروردین ماه برگزار میشود تا دانشجویان را غربالگری کنیم و در مردادماه نیز آزمون کشوری برگزار خواهد شد.
ادامه این مراسم با سخنرانی دکتر نوذر نخعی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان سلسله مباحث حمایت از خانواده، بحران سالمندی جمعیت و راهکارها همراه بود.
این متخصص پزشکی اجتماعی گفت: هنوز گره های زیادی در ذهن مردم هست که مسأله جوانی جمعیت چه ضرورتی دارد.
دکتر نخعی با اشاره به طبقه بندی سالمندی کشورها بر اساس تعریف بانک جهانی و منابع علمی جمعیت شناسی گفت: تعریف سالمندی عددهای متفاوتی دارد که یک عدد را نمیتوان به کل کشورها تعمیم داد.
وی گفت: اگر کشور بین ۷ تا ۱۴ درصد جمعیت را سن بیش از ۶۵ تشکیل دهند، یعنی کشور در حال سالمندی است.
وی ادامه داد: اگر جمعیت سالمند بین ۱۴ تا ۲۱ درصد باشد کشور سالمند و اگر این عدد بیش از ۲۱ درصد باشد یعنی کشور خیلی سالمند است.
این متخصص پزشکی اجتماعی نرخ موالید را نیز خیلی مهم دانست و گفت: اگر موالید به ازای هر هزار نفر جمعیت کمتر از ۱۵ نفر باشد نرخ موالید کم است و اگر بین ۱۵ تا ۳۰ نفر باشد متوسط بوده و بالای ۳۰ یعنی این کشور دارای جمعیت جوانی است.
دکتر نخعی، نرخ رشد طبیعی جمعیت را هم شاخص مهم دیگری عنوان کرد و گفت: آلمان، لهستان و چک اولین کشورهایی بودند که رشد منفی جمعیت پیدا کردند.
وی میزان باروری کلی و اختصاصی سنی را با اهمیت عنوان کرد و گفت: اگر یک کشور میزان باروری کلی آن ۲.۱ باشد، رشد منفی پیدا نمی کند اما اگر این شاخص پایین تر بیاید خطرناک می شود.
وی گفت: اگر اصلاح جمعیتی انجام نشود، در سال ۱۴۲۹، ۳۱ درصد جمعیت کشور ما سالمند خواهد بود.
وی با بیان وضعیت کشورهای مختلف گفت: تنها کشوری که توانست درمیان کشورهای غربی نرخ باروری کلی خود را در ۲.۱ نگه دارد، اسرائیل بوده است و کره جنوبی و ایران، تا سال ۲۰۵۰ رتبه یک دنیا را در سالمند شدن به خود اختصاص خواهند داد.
نخعی، بیان کرد: ازدواج، همسرگزینی پ رفتار با فرزند، مولفه های هستند که در جمعیت موثر هستند و تله جمعیتی و بحث فرزند اوری بیشتر یک موضوع فرهنگی هستند تا اقتصادی.
وی با اشاره به تعریفی از فرهنگ به عنوان قانون نانوشته جوامع و ملت ها، گفت: یک قانون تحت عنوان جوانی جمعیت وجود دارد و یک قانون در ذهن افراد است که قانون اصلی است و باید روی آن کار کرد.
دکتر نخعی، در پایان، هدف اصلی را پیشگیری از پیری جمعیت بیان کرد که در حیطه های متفاوتی میتوان در خصوص آن عمل کرد.
در این مراسم از ۷ نفر از اعضای هیات علمی به عنوان مسئولین حیطه های برگزاری المپیاد با اهدای لوح تقدیر از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تقدیر شد.
اسامی این افراد به شرح زیر است:
۱. استدلال بالینی: دکتر سمیرا صحبتی
۲. آموزش پزشکی: دکتر آزاده روح الامینی (هیات علمی گروه آموزش پزشکی)
۳. همگرایی علوم پایه: دکتر سارا جوشی (هیات علمی مرکز علوم اعصاب)
۴. کارآفرینی و کسب و کارهای فناورانه: دکتر محمد مهدی قائمی
۵. مدیریت نظام آموزش و سلامت: دکتر مینا انجم شعاع (دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی و مدال آور المپیاد در دوره های قبلی)
۶. هنر و رسانه: دکتر محمدرضا رجبعلی پور (دکترای آموزش و ارتقای سلامت)
۷. اخلاق پزشکی: دکتر مبشر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
ابعاد انقلاب اسلامی و آینده آن را در گفتوگو با جواد منصوری و رضا برجی بررسی کردهایم
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت