از طرفی نیز روی دیگر این تحلیلها تاثیرگذاری در ذهن مقامات آمریکایی است. صحبتهای تاجر نیویورکی که اکنون بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زده و کمتر با جزئیات سیاسی و بینالملل سر وکار دارد، نشاندهنده همین مسأله است که تصویرسازی نادرست از ایران بر او موثر افتاده است. رهبر معظم انقلاب روز گذشته با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی که ناشی از توهم و خیالبافی بر گزاره ضعیفشدن ایران متمرکز است، تاکید کردند: «آینده نشان خواهد داد که چه کسی ضعیف شده است همچنانکه صدام نیز به خیال ضعیف شدن ایران، تهاجم را آغاز کرد و ریگان هم با همین خیال به او کمکهای آنچنانی کرد اما سرانجام آن دو و دهها متوهم دیگر، همه به درک واصل شدند و جمهوری اسلامی روز به روز رشد پیدا کرد که این تجربه به فضل الهی قابل تکرار است.»
تصویر خیالبافانه از قدرت ایران
تصویرسازی خیالبافانه آمریکا از ایران ناظر به تحولات منطقه، پایان حکومت اسد و نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه و جنایات آن در لبنان صورت گرفته است. این فضاسازی رسانهای بهحدی گسترده بوده که حتی در حاشیه اجلاس داووس نیز فرید زکریا در گفتوگو با محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور بارها به آن استناد میکند.زکریا در سوالی مدعی تضعیف جایگاه ایران در منطقه شد و با اشاره به تحولات در سوریه و ۱۵ ماه جنگ در غزه و جنگ رژیم صهیونیستی علیه حزبا... از معاون راهبردی رئیسجمهور درباره جایگاه ایران در منطقه پرسید. ظریف در پاسخ گفت: «اگر به خاطر داشته باشید در سال ۱۹۸۲ اسرائیل در جنگ خود علیه لبنان، تا بیروت را اشغال کرد که مقاومت فلسطین را بهکل نابود کند. از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۷، جهاد اسلامی، حزبا... و حماس شکل گرفتند. درهمین راستا از دیگران میخواهم درباره نابودی حماس،حزبا... یا قطع دستهای ایران در منطقه رویاپردازی یا ابراز خوشنودی نکنند. زیرا مقاومت تا زمانی که اشغالگری ادامه پیدا کند، باقی خواهد ماند.» معاون رئیسجمهور تصریح کرد: «مقاومت در برابر نسلکشی، اشغالگری و آپارتاید اسرائیل حتی پیش از انقلاب اسلامی در ایران وجود داشت. مقاومت دقیقا در زمانی که اسرائیل باور داشت آن را درهم شکسته، قدرت گرفت.» او افزود: «اکنون به غزه نگاه کنید، حماس همچنان در غزه حضور دارد، نتانیاهو به هیچیک از اهداف خود از جمله نابودی حماس نرسید، از طرفی اسرائیل وادار به پذیرش آتشبسی موقت شد که امیدوارم این آتشبس بهخاطر ۵۰هزار غیرنظامی که توسط اسرائیل قتلعام شدند، ادامه پیدا کند؛ چراکه ممکن است در صورت ادامه جنگ، ۵۰ هزار نفر دیگر نیز کشته شوند. مقاومت نمرده است. آرزوهای دیگران درباره از بین رفتن مقاومت، بر پایه اطلاعات گمراهکننده و چارچوب ساخته شده توسط اسرائیل شکل گرفته است که این یک موضوع اسرائیلی-فلسطینی نیست، بلکه موضوعی ایرانی-اسرائیلی است.»
واقعیت چیست؟
با وجود ادراکسازیهای غلط از سوی غرب در مورد ایران اما واقعیت روی زمین حکایت از موضوع دیگری دارد.علاوهبر توضیحات معاون راهبردی رئیسجمهور در پاسخ به شیطنت رسانههای غربی، ارتقای جایگای راهبردی ایران در منطقه، امری واضح و آشکار است. یکی از مهمترین مؤلفههای قدرت یک کشور، جایگاه آن در نهادهای بینالمللی و منطقهای است. دراین زمینه، ایران در سالهای اخیر توانسته دستاوردهای قابلتوجهی کسب کند. عضویت ایران درسازمان همکاری شانگهای، بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا باعث شده است ایران به بازارهای گسترده جهانی علیرغم تحریمها دسترسی بهتری داشته باشد. علاوهبر این، جمهوری اسلامی ایران بازار بزرگی از۱۵کشور همسایه رادرنزدیکی خود دارد.ازهمین رودرسالهای اخیر، سیاست همسایگی جایگاه ویژهای یافته و روابط با آنها ارتقا پیدا کرده است. اگرچه تحریمها فشارهایی بر اقتصاد ایران وارد کردهاند اما این کشور توانسته است با اتخاذ راهبردهای اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید داخلی، به دستاوردهای مهمی برسد. یکی از این دستاوردها فروش نفت در شرایط تحریم است. ایران با یافتن بازارهای جدید، ازجمله چین،توانسته سطح صادرات نفت خود را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد به گونهای که آمریکاییها را بهشدت عصبانی کرده است.همچنین دراوج فشارهای حداکثری آمریکا علیه ایران، تفاهمنامههای استراتژیکی با قدرتهای بزرگ جهانی مانند چین و روسیه منعقد شده و حتی به مرحله اجرا رسیده است. ایران از طریق امضای تفاهمنامههای استراتژیک با قدرتهای بزرگ جهانی، جایگاه خود را بهعنوان یک کشور قابلاعتماد تثبیت کرده است. علاوه بر این، ایران به یکی از کشورهای پیشرو در تولید تجهیزات نظامی تبدیل شده است. پیشرفتهای ایران در تولید پهپادها، موشکهای بالستیک و سیستمهای دفاعی، نهتنها امنیت داخلی را تضمین کرده، بلکه به افزایش نفوذ منطقهای و فرامنطقهای ایران نیز کمک کرده است.
ترامپ و فروپاشی طراحیها علیه ایران
رئیسجمهور جدید آمریکا نیز بهخوبی میداند حتی رادیکالترین طراحیها علیه ایران در دولت وی به نتیجه نرسیده است. یکی از شواهد شکست سیاستهای آمریکا در دولت ترامپ، عدم استفاده مجدد وی از سیاستمداران تندوری دولت اول در ارتباط با ایران بوده است به طوری که امروز مایک پمپئو، جان بولتون و دیگران در دولت جدید وی جایی ندارند. به همین دلیل آنچه ترامپ و دیگر دشمنان بهعنوان «تضعیف ایران» عنوان میکنند، بیشتر نوعی جنگ روانی است.شواهد نشان میدهد که ایران در سالهای اخیر با وجود تحریمها و فشارهای بینالمللی، توانسته جایگاه خود را در عرصههای مختلف تقویت کند. عضویت در سازمانهای بینالمللی، گسترش روابط منطقهای، افزایش صادرات نفت و پیشرفتهای نظامی، همگی نشاندهنده رشد و پویایی ایران است. تصویر واقعی از موقعیت ایران، ردیهای قاطعانه برادعای ترامپ است. ایران نهتنها تضعیف نشده، بلکه بهعنوان یک بازیگر، قویتر از گذشته در منطقه و جهان ظاهر شده است.