به گزارش جام جم آنلاین، سمیه ظریفیان با اشاره به مشکلات متعدد ناشی از ناترازی انرژی برای واحدهای تولید پوشاک این شهر اظهار کرد: ۳۰۰۰ واحد تولید پوشاک در مشهد با دردسرهای زیادی در زمینه قطعی برق و ناترازی انرژی روبرو هستند. در ساعات قطع برق، تمام واحدهای تولیدی بیکار میشوند، زیرا تمامی دستگاهها از جمله اتو، چرخهای خیاطی و سایر تجهیزات تولیدی به برق نیاز دارند.
وی افزود: با قطع برق، تمامی فعالیتهای تولیدی متوقف میشود و کارگران که بهطور معمول به صورت اجرتی مشغول به کارند، مجبور به بیکاری شده و متضرر میشوند. کارفرما نیز مجبور است برای زمانهای بیکاری کارگران، ساعات اضافی را در نظر بگیرد، زیرا اکثراً حقوق نیروهای متخصص فعال در تولیدیهای پوشاک بیش از قانون کار است.
رئیس اتحادیه خیاطان و تولیدکنندگان پوشاک مشهد ادامه داد: قطعی برق هم موجب ضرر کارگر و هم کارفرما است؛ زیرا با قطع برق، تمام دستگاههای موجود در تولیدی که برقی هستند خاموش میشوند و برای راهاندازی مجدد آنها به ۳ تا ۳.۵ ساعت زمان نیاز است.
ظریفیان تصریح کرد: در واحدهایی که تولید کارگاهی دارند، هر روز حداقل دو ساعت برق قطع میشود و این موضوع بزرگترین آسیب به تولیدیها است. برآوردی به لحاظ میزان خسارت به تولیدیها وجود ندارد، اما در روزهای اولیه قطعی برق که زمانبندی مشخصی وجود نداشت، این قطعیها منجر به آسیب دیدن دستگاهها شد. اما اکنون با زمانبندی مشخص، آسیب به دستگاهها کمتر شده است. به طور کلی خاموشی دستگاهها و روشن کردن مجدد آنها در ساعات میانی روز و قطع و وصل برق برای دستگاههای کامپیوتری مشکلاتی ایجاد میکند.
وی در ادامه به مشکلات ناشی از قطع برق برای دستگاههای کامپیوتری و حساس اشاره و اظهار کرد: چرخهای خیاطی کامپیوتری نیاز به تنظیمات خاص دارند. با قطع و وصل برق، تنظیمات دستگاهها به هم میریزد و کارفرما مجبور است سیستمها را دوباره راهاندازی کند که این مسئله هزینههای زیادی به همراه دارد. در حال حاضر برخی کارفرمایان مجبور شدهاند واحدهای تولیدی خود را در نوبت صبح تعطیل کنند. اگر قطعی برق در ساعات اولیه صبح باشد، کارفرما میتواند نیروی انسانی خود را به گونهای مدیریت کند که هم کارگر ضرر نکند و هم هزینههای راهاندازی دستگاهها کاهش یابد.
رئیس اتحادیه خیاطان و تولیدکنندگان پوشاک مشهد اضافه کرد: اغلب واحدهای تولیدی پوشاک مشهد در مناطقی مانند بلوار طبرسی، کرامت، بلوار میامی و پنجتن واقع شدهاند. قطع برق در ساعات اوج کار یعنی بین ۱۰ تا ۱۲ صبح یا ۱۲ تا ۲ بعد از ظهر مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان به وجود میآورد. تقاضا داریم شرکت برق این مسئله را لحاظ کرده و قطع برق این مناطق را در ساعات اولیه روز قرار دهد تا کارفرما با تأخیر دو ساعته بتواند واحد تولیدی را فعال نگه دارد.
ظریفیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مشهد قطب تولید پوشاک است و حدود ۱۵ هزار نیروی انسانی در ۳۰۰۰ واحد تولیدی این شهر مشغول به کار هستند، امیدواریم مسئولان با توجه به این مشکلات، اقدامات لازم را برای رفع گرفتاریهای بخش تولید انجام دهند.