مدیرکل منابع طبیعی قم:

تولید ۴۱۰ هزار اصله نهال در قم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گفت: در راستای گسترش پهنه سبز و عرصه‌های جنگی استان از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۴۱۰ هزار اصله نهال در نهالستان‌های ثامن و بعثت قم تولید شده‌است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گفت: در راستای گسترش پهنه سبز و عرصه‌های جنگی استان از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۴۱۰ هزار اصله نهال در نهالستان‌های ثامن و بعثت قم تولید شده‌است.
کد خبر: ۱۴۸۹۳۶۸

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا،محمد شعاعی روز شنبه  افزود: در همین رابطه ۲۸۰ هزار اصله نهال در نهالستان ثامن شامل ۷۸ هزار اصله نهال گز، ۱۰۰ هزار اصله نهال تاغ، ۴۲ هزار اصله نهال اکالیپتوس، ۱۲ هزار اصله نهال توت و ۳۰ هزار نهال ون و ۱۸ هزار اصله نهال بادام کوهی، تولید شده‌است.

وی افزود: همچنین ۱۳۰ هزار اصله نهال در نهالستان بعثت استان شامل ۵۰ هزار اصله نهال آتریپلاکس، ۵۰ هزار اصله نهال تاغ، ۱۰ هزار اصله نهال سنجد، ۱۰ هزار اصله نهال پده و ۱۰ هزار نهال ویتکس به‌منظور تامین نیاز استان به نهال برای اجرای طرح‌های درختکاری و گسترش فضای سبز، تولید شده‌است.

به گزارش ایرنا تولید نهال و اجرای طرح‌های درختکاری برای مقابله با روند بیابان‌زایی در استان قم بسیار مهم است و این موضوع در قالب اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، دنبال خواهد شد که بر اساس آن قرار است طی چهار سال هشت میلیون نهال در مناطق مختلف استان به خصوص مناطقی که از نظر پوشش گیاهی ضعیف هستند، کاشته شود.

توسعه درختکاری در قم مطابق برنامه‌ای مشخص و براساس ظرفیت‌های طبیعی استان صورت می‌گیرد و از گونه‌هایی استفاده می‌شود که بیشترین سازگاری را با آب‌وهوای قم دارند. همچنین استفاده از این گونه نهال‌ها، نیازمند کمترین سطح مراقبت و نگهداری است و گیاه به دلیل تطبیقی که با محیط طبیعی استان قم دارد، می‌تواند پس از یکی و دو سال حفاظت، به حیات خود در طبیعت ادامه دهد.

قم به دلایل مختلف از جمله کاهش منابع آبی در معرض خطر افزایش عرصه‌های بیابانی و ازبین رفتن پوشش گیاهی درمناطق مختلف است، بنابراین حفظ منابع طبیعی که منافع آن برای عموم جامعه است وظیفه همگانی به شمار می‌آید و این مسئولیت در استان قم به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و خطر گسترش عرصه‌های بیابانی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

با توجه به شرایط زیست محیطی استان و چالش‌هایی که طبیعت قم با آن مواجه است، اجرای هرگونه طرح توسعه‌ای در این استان باید با نگاه به نکات یاد شده باشد. در این مسیر به طور حتم استفاده از ظرفیت‌های مردمی در کنار بهره‌گیری از امکانات دستگاه‌های اجرایی متولی برای حراست از منابع طبیعی استان مورد نیاز است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها