در توابع بخش مرکزی شهرستان؛

جلوه‌گری بهار در روستای باستانی دیل

نخستین روز‌های زمستان در حال سپری شدن است و اینجا در روستای باستانی دیل از توابع بخش مرکزی شهرستان گچساران گردشگران لذت طبیعت بهاری را تجربه می‌کنند.
نخستین روز‌های زمستان در حال سپری شدن است و اینجا در روستای باستانی دیل از توابع بخش مرکزی شهرستان گچساران گردشگران لذت طبیعت بهاری را تجربه می‌کنند.
کد خبر: ۱۴۸۸۳۲۲

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، این روستا که در ارتفاع ۸۵۰متری از سطح دریا قرار دارد در فصل زمستانی با هوایی کاملا بهاری و طبیعتی زیبا گردشگران را به سوی خود فرا می‌خواند.

روستای دیل که در ۲۷کیلومتری شمال غربی شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران و ۱۸۴ کیلومتری یاسوج قرار دارد از جنوب به کوه کاردی و از شمال شرقی به کوه، ولی گنج محدود می‌شود بنابراین گردشگران می‌توانند افزون بر طبیعت گردی یک کوهپیمایی بهاری را هم تجربه کنند.

این روز‌ها همزمان با برداشت میوه‌هایی، چون پرتقال، نارنگی و لیموشیرین دیل، چون بهشتی دلنشین آماده پذیرش گردشگران کرده است.

عصرگاهان کوچه باغ‌های تماشایی این سرزمین زیبا که با هیاهوی دلکش دختران و پسران نوجوانی که سرگرم بازی‌های محلی، چون قطور، الختر و کله کله برد هستند برای گردشگران یادآور زندگی نوستالژی سنتی دهه‌های پنجاه و شصت است.

اما زیباترین جلوه گردشگری سرزمین زیبای دیل رقص برگ و تماشای آن درآینه آب‌های روان منطقه چرزوست جایی که نوای کبک خرامان، همراهی هوای بهاری و طبیعت زیبا گردشگران را مدهوش این همه دلربایی طبیعت کرده است.

هرچند در دل روستای دیل باغ‌های میوه خودنمایی می‌کند، اما برخی گردشگران ترجیح می‌دهند پس از گذر از روستا و دو کیلومتر پیاده روی در باغ‌های منطقه چرزو میوه‌های مرغوب و خوش رنگی که خود چیده اند را البته با قیمت کمتر از بازار خریداری کنند.

اینجا تماشای بانوانی که با لباس‌های محلی رنگارنگ در جنگل‌های نزدیک روستا مشغول جمع آوری میوه‌های بلوط هستند جلوه‌ای دیگر از جاذبه‌های روستای زیبای دیل است، اینجا زنان و دختران جوان میوه‌های بلوط را از زیر درختان جنگلی جمع آوری کرده و آن را به صورت کباب شده، نان کلگی یا برای دارو استفاده می‌کنند.

اما افزون بر طبیعت دل نشین سازه‌های تاریخی و بافت قدیمی روستای دیل سفر گردشگران را به تمدن ایران کهن گره می‌زند.

گنبدان گبر در چرزو، تنگ آسیاب تکیه، قلعه برج ده بزرگ و قلعه شاه بهمن از مهمترین آثار تاریخی روستای دیل است و آن طور که باستان شناسان اعتقاد دارند از بین این آثار قلعه بهـمن وگنبــدان گبر متعلق به دوره ساسانیان قدیمی از دیگر آثار تاریخی دیل است.

دیل جلوه زیبایی‌های طبیعت و تاریخ

دهیار روستای دیل گفت: این روستا از ۲بافت قدیمی و جدید تشکیل شده است.

حاتم حقگو افزود: بافت قدیمی روستای دیل شامل ۴۰خانه قدیمی ساخته شده از سنگ و گل است.

وی با اشاره به اینکه خانه‌های قدیمی روستای دیل یادگاری از دوره ساسانی است که اکنون خالی از سکنه است تصریح کرد: این خانه‌ها که بیشتر یک طبقه و دارای سقف‌های کوتاه هستند همواره با استقبال گردشگران مواجه می‌شود.

دهیار روستای دیل با اشاره به اینکه این دیل ۷۰۰ هکتار باغ مرکبات در دل روستا و منطقه چرزو دارد می‌گوید: گردش در باغستان‌ها از تفریحات دلچسب گردشگران در این روستاست.

حقگو تاکید کرد: مردم روستای دیل ۲۰۰ هکتار باغ در وسط روستا و ۵۰۰ هکتار باغ نیز در منطقه چرزو دارند که این باغستان‌ها از نوع پرتقال، نارنگی، انار، لیموترش، لیموشیرین و خرمالو هستند.

دهیار روستای دیل عنوان کرد: افزون بر گردشگرانی که به صورت خانوادگی به این روستا سفر می‌کنند برخی مسافران هم در قالب کاروان‌های بیش از ۱۰ نفره دیل را به عنوان مقصد زمستان گردی خود انتخاب می‌کنند.

حقگو تصریح کرد: روستای دیل اقامتگاهی برای پذیرش گردشگران ندارد و مسافران پس از یک روز طبیعت گردی می‌توانند از زیرساخت‌های اقامتی مارین در نزدیکی این منطقه برای اقامت استفاده کنند.

وی عنوان کرد: جمعیت ثابت روستای دیل کمتر از دوهزار نفر است، اما روز‌های پنجشنبه و جمعه با حضور گردشگران شمار افراد داخل روستا به سه هزار نفر نیز می‌رسد.

حقگو ابراز کرد:زیرساخت‌هایی مانند اینترنت، آب، برق، گاز و امکاناتی مانند جاده سلامت در روستای دیل وجود دارد.

وی تاکید کرد:روستای دیل که با ۲۶ شهید دوران دفاع مقدس میزبان یکی از بزرگترین گلزار‌های شهدای روستایی است افزون بر جاذبه‌های طبیعی زیبایی‌های مردم شناسی هم دارد.

شهرستان گچساران دارای ۱۲۲ روستا و ۳۰ هزار نفر جمعیت روستایی، ۳۸ دهیاری و ۴۴ روستای دارای شورای اسلامی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها