به گزارش جام جم آنلاین زنجان، سیدمحسن صادقی در جلسه شورای مسکن استان زنجان با بیان اینکه با توجه به روند افزایشی اقلام ساختمانی و تعرفهها هرگونه تاخیری در مسیر اتمام و تحویل مسکن، هزینه تصاعدی غیر قابل قبولی را به ذینفعان تحمیل می کند اظهار کرد: سرعتبخشی روند تکمیل یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی با اشاره به هشت مشکل و مانع اصلی نهصت ملی مسکن، افزود: موانع با تفکیک آن به دو سطح ملی و استانی نیازمند اتخاذ تصمیم فوری است.
صادقی تاکید کرد با قید فوریت و حداکثر ظرف ده روز ، کارگروه ویژه برای هریک از بند های 8 گانه به ریاست معاون عمرانی ، دستگاه های اصلی و با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و موضوع تسهیلات بانکی نیز با حضور شورای هماهنگی بانک ها ، اداره های کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن بررسی و موانع اعطای آن رفع شود و نتایج مباحث کارشناسی معطوف به حل مشکلات به استاندار ارائه گردد.
استاندار زنجان با بیان اینکه هر دستگاه متولی مکلف به پیگیری موارد ذیربط از طریق سازمان مربوطه در مرکز می باشد گفت : کلیه موانع و تسهیلات و تصمیماتی که در ظرفیت استانی قابل حل و تصمیم گیری است با فوریت اقدام شود .
وی با اشاره به اینکه بانکهای استانی و شورای هماهنگی بانک ها ظرفیت لازم برای پیگیری و ارائه تسهیلات برای 1000 واحد نهضت ملی مسکن را در استان و موارد کسری آن در سطح ملی دارند، بر لزوم همکاری جهادی در این امر مهم و پر دغدغه تاکید کرد .
صادقی دغدغه شهروندان و ذینفعان نهضت ملی مسکن را منطقی خواند و افزود : با توجه به مصوبات جلسه شورای مسکن ، مدیران بخش های ذیربط و دستگاه های خدمات عمومی توضیحات لازم را به افکار عمومی ارائه دهند ، مردم استان زنجان فهیم و منطقی اند و اگر مسائل شفاف با آنها درمیان گذاشته شود همکاری و صبوری لازم را خواهند داشت ؛ این مهم نیاز به تشکیل یک کارگروه اطلاعرسانی دارد بخشهای مختلف بیایند و با ایجاد امید نه اینکه پمپاژ ناامیدی باشد توضیح بدهند به متقاضیان که چه کارهایی انجام شده، چه موانعی وجود دارد و چه تصمیمی گرفته شده که این موانع را بر طرف کنیم.
وی با اشاره به همکاری دستگاههای خدماترسان و انشعابات صورت گرفته، تشریح کرد: هماکنون نمیتوان گفت کدام بخش کار خود را کاملاً انجام داده و یا نداده است، اما انتظار می رود پیوند فرایندی بخشی بین دستگاه ها نیازمند تقویت بیشتری است .
استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش ارائه شده از نقش سوداگران زمین در کنترل روند قیمتها در استان، بیان کرد: این موضوع باید به حداقل ممکن برسد و دستگاه های ذیربط مسئول با شناسایی عناصر اصلی و سازمانیافته دلالانی که فقط نگاه کسب سود حداکثری از موضوع را دارند از چرخه خارج شوند.
صادقی ضمن تاکید برنقش بانک ها در این پروژه استفاده حداکثری بانکها از اختیارات خود را خواستار شد و گفت : یکسری از موارد که فراتر از اعتبارات بانک های عامل استانی است از مرکز پیگیری و مکاتبات لازم استانداری نیز انجام شود.
وی درباره واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از حوادث غیرمترقبه احداثی شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت، خاطرنشان کرد: این موضوع در کارگروهی که مشخص شد با بانکها مطرح و در چارچوب ظرفیت های قانونی حل شود.
در ادامه جعفر قزوینیان نیز گفت: شورای مسکن از شوراهای مهمی است که در این برهه زمانی از اهمت زیادی برخوردار بوده و کمک میکند تا مشکلات بررسی و حل شود.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم سیاست تامین مسکن برای چهار میلیون نفر برنامه ریزی شده بود، اضافه کرد: در این راستا تعهد استان زنجان در طرح نهضت ملی مسکن ۶۸ هزار و ۱۱۲ واحد مسکونی در قالب مسکن حمایتی، خود مالکی، بافت فرسوده و مسکن روستایی است که از این تعداد ۴۸ هزار و ۱۱۲ واحد شهری و ۲۰ هزار واحد مسکن روستایی است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، گفت: برنامه تولید مسکن شهری در قالب بخش خصوصی (خود مالکی ۱۲ هزار و ۲۸ واحد مسکونی) مشخص شده و در محلات هدف بازآفرینی شهری نیز ۹ هزار و ۲۱ واحد است.
قزوینیان، تاکید کرد: همچنین در قالب مسکن حمایتی توسط دولت ۲۷ هزار و ۶۳ واحد مسکونی تعیین شده است که اجرای بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در بخش حمایتی در استان آغاز شده است.
پیشرفت فیزیکی طرح نهضت ملی مسکن در بخش خودمالکی ۶۰ درصد است
وی، با بیان اینکه زنجان در اجرای طرح نهضت ملی مسکن جزو سه استان نمونه کشور است، گفت: اجرای این تعداد واحد بیش از ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد در حالی که متوسط پیشرفت فیزیکی اجرای طرح های مسکن ملی در سطح کشور ۴۰ درصد است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، گفت: متوسط پیشرفت فیزیکی طرح نهضت ملی مسکن در بخش خودمالکی ۶۰ درصد به تعداد ۷ هزار و ۸۳۴ واحد، بازآفرینی شهری ۶۰ درصد به تعداد دو هزار و ۷۱۸ واحد و در بخش روستایی هم ۷۰ درصد به تعداد ۱۱ هزار و ۹۰۰ واحد است که خوشبختانه عملکرد خوبی در این سه بخش وجود دارد.
قزوینیان گفت: براساس برنامه برنامه ریزی انجام گرفته چهار هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان تحویل متقاضیان شده است و تا پایان امسال سه هزار واحد هم آماده تحویل به متقاضیان است که در مجموع هفت هزار و ۳۰۰ واحد به متقاضیان واگذار خواهد شد.
وی، با بیان اینکه اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان زنجان با وجود مشکلات فراوان مسیر خوبی را طی میکند، افزود: تکمیل آورده نهایی برای متقاضیان بسیار سخت است و متاسفانه تاخیر در تامین این آوردهها هم باعث میشود مراحل پایانی طرح به چالش کشیده شود و پروژهها خیلی کند جلو بروند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، اضافه کرد: ناترازی بانکها در پرداخت تسهیلات اعم از خود مالکی، حمایتی، بافت فرسوده و تامین آورده متقاضیان از جمله مشکلات طرح نهضت ملی مسکن در استان است.
قزوینیان، ادامه داد: عدم تخصیص وام دهکهای یک تا چهار، عدم تعیین تکلیف نهایی کاهش حق بیمه مصوب در قانون برنامه هفتم توسعه برای طرحهای شروع شده و مشکل محاسبه سود بانکی تسهیلات نهضت ملی مسکن از مشکلات مهم این طرح در استان است.
۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خدمات زیربنایی واحدهای نهضت ملی مسکن زنجان اعتبار نیاز است
وی، با تاکید بر اینکه برخی از متقاضیان به دلایلی توان لازم برای پرداخت آورده را ندارند که باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شوند، افزود: در این راستا به متقاضیانی که پیشرفت فیزیکی طرح آنها بیش از ۸۰ درصد است و کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان واریزی داشتند در ۲ ماه نسبت به تعیین تکلیف فرصت داده شده بود که در صورت عدم عمل به تعهد، نسبت به حذف آنان اقدام خواهد شد بنابراین از اعضای شورا در خواست دارم در راستای این موضوع اقدام کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، با اشاره به اینکه درصد زیادی از طرحهای نهضت ملی مسکن استان در امسال به متقاضیان واگذار میشود، گفت: در این راستا همکاری شرکتهای خدمات رسان در تامین زیرساختهای پروژههای نهضت ملی مسکن بسیار مهم و ضروری است.
قزوینیان، افزود: تامین اعتبار بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن، یک سوم سهم از طریق صندوق ملی وزارت راه و شهرسازی بوده که سه هزار میلیارد ریال تخصیص اعتبار شده است و یک سوم منابع سهم سازمان خدمات رسان و یک سوم دیگر سازمان مدیریت و برنامهریزی است که تحقق این مهم نتایج خوبی را برای مسکن ملی دارد.
وی، ادامه داد: با برآوردهای انجام شده برای تکمیل خدمات زیربنایی واحدهای نهضت ملی مسکن در شرق و غرب شهرزنجان هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد