به گزارش
جام جم آنلاین، جاوید کیانی در نشست صمیمی شهردار مشهد با اعضای هیات داوران نشان مشهدالرضا (ع) که در شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین مصوبات شورای شهر مشهد که مغفول مانده بود، عملیاتی شد. آن هم موضوع نشان مشهدالرضا (ع) است.
وی افزود: نشان مشهدالرضا (ع) به این منظور شکل گرفت تا از تمام عزیزانی که در حوزههای ایثار و شهادت، فرهنگی و هنری، اقتصادی، اجتماعی، اجتماعی، ورزشی و... اقدام شایستهای را برای شهر امام رضا (ع) انجام دادند به نحو شایستهای در قالب مراسم با شکوهی در روز ۱۰ دی ماه مورد تقدیر و تجلیل قرار بگیرند.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد بیان کرد: دبیرخانه نشان مشهدالرضا (ع) از اسفند ماه سال گذشته شکل گرفت. همکارانم فرایندهای مختلف را اصلاح و بازنگری کردند و کمیتههای تطبیق تشکیل شد. ۸ کارگروه شکل گرفت و اعضای کارگروهها ماموریت داشتند تا افراد نخبه را که برای شهر امام رضا (ع) اقدامی انجام دادند را شناسایی کنند.
کیانی خاطرنشان کرد: حدود ۱۳۰ نفر به پیشنهادات کارگروهها تعیین و پایش شد و در نهایت داوری لازم شکل گرفت. پس از تشکیل پروندههایی که انجام شده بود، افرادی انتخاب شدند که در روز نشان مشهدالرضا (ع) اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال علاوه بر اعطای نشان مشهدالرضا (ع) یک نشان ویژه مشهدالرضا نیز خواهیم داشت که در همان روز اعلام خواهد شد.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد گفت: در مجموعه معاونت فرهنگی و اجتماعی در تلاش هستیم که اگر نشان مشهدالرضا (ع) به هر کسی که اعطا میشود، حتما ماندگار بماند. کسانی که مفتخر میشوند نشان مشهدالرضا (ع) را دریافت میکنند به سادگی از کنارشان عبور نخواهیم کرد.
وی اضافه کرد: قطعا خدمات و تقدیری را از آن افراد در ادامه خواهیم داشت. یکی از اقداماتی که در نظر گرفتهایم این است که نام و تصویر این افراد در سرای موزه مفاخر مشهد واقع در فرهنگسرای بهشت ثبت و ضبط شود.
نشان مشهدالرضا (ع) به چه کسانی اهدا میشود؟
سید جلیل بامشکی، دبیر شورای راهبردی نشان مشهدالرضا (ع) در این نشست اظهار کرد: در دومین دوره برگزاری نشان مشهدالرضا (ع) ۸ کارگروه تخصصی با عناوین کارگروه ایثار و شهادت، فرهنگی و هنری، ورزشی، اجتماعی، زیارت، بهداشت و محیط زیست، اقتصادی و علمی و فناوری کار خود را از چند ماه قبل آغاز کردند.
وی افزود: شناسایی نامزدها از دو طریق فراخوان عمومی و نخبگانی انجام شد. پس از شاخصگذاری و ارزیابی جلسات ارزیابی کمیته داوران را برگزار کردیم. سعی شد در دومین دوره برگزاری نشان مشهدالرضا (ع) شاخصگذاری و ارزیابی با کیفیت بالاتری نسبت به سال قبل انجام شود و انشاالله در ۱۰ دی ماه، روز مشهد، مراسم اهدای نشان مشهدالرضا (ع) را برگزار خواهیم کرد. این نشان ارزشمند به افرادی که اقدام ویژه و ارزشمندی برای شهر امام رضا (ع) انجام داده باشند، اهدا خواهد شد.
همچنین حسن منصوریان، رئیس کمیسیون، فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست بیان کرد: در بدو ورود به شورای ششم شهر مشهد برای موضوع برندینگ شهری فکر کردیم تا ببینیم چگونه آن را انجام دهیم، البته این وجود امام رضا (ع) است که باعث شده شهر مشهد به وجود آید.
وی خاطرنشان کرد: وجود امام رضا (ع) خورشیدی است که به کسی اجازه نمیدهد در این شهر عرض اندام کند، اما ما بر این باوریم افرادی را به عنوان الگوی عملی به نسل جوان معرفی کنیم، از همین رو به سمت برندینگ مشهد حرکت خواهیم کرد.
منصوریان با اشاره به قیام بزرگ ۱۰ دی در مشهد عنوان کرد: در مشهد قیامهای متفاوتی اتفاق افتاده است. در هر شهری قیامهای آن شهر بسیار مورد توجه قرار میگیرد. ما نیز در مشهد بزرگترین قیام از نظر ابعاد جغرافیایی و تعداد شهدا را داشتهایم. این قیام در مشهد مغفول مانده و تنها به نام یک میدان در مشهد به آن بسنده شده است که تعداد شهدای خانم در آن قیام نیز بسیار مورد توجه است.
وی افزود: در مورد این قیام مذاکرات و گفتگوهای زیادی انجام دادیم تا این روز را به عنوان روز ملی مشهد معرفی کنیم. قیام ۱۰ دی مقدمه تشکیل حکومت اسلامی بود. به طبع هر چیزی که مقدمه تشکیل یک حکومت باشد، مقدستر است.
رئیس کمیسیون، فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد یادآور شد: به یک مصوبهای به نام نشان مشهد رسیدیم. نشان مشهد اگر از جریان انقلاب خارج شود، دیگر ارزشی نخواهد داشت؛ لذا در جریان دوره چهارم شورای شهر قیام گوهرشاد بزرگ شد، اما، چون تنها در همان دوره به آن توجه شد، با تغییر شورای چهارم دیگر به فراموشی سپرده شد، از همین رو نشان مشهد را ملی اجرا میکنیم تا ماندگار باشد و بماند. فلسلفه نشان مشهد الرضا (ع) مردمی بودن آن است. این نشان درباره مردمی است که در مشهد کارهای بزرگی انجام دادهاند.
وی اضافه کرد: زمانیکه که در استان این روز به عنوان روز ملی مشهد مشخص شد، به شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد. در وزارت ارشاد نیز این روز را بررسی کردند. این روز آنقدر بزرگ و با اهمیت است که وزارت ارشاد از آن به عنوان روز خراسان یاد کردند، اما از آنجا که ممکن است هر شهرستانی در خراسان روز مخصوص به خود را داشته باشد، بنا داشتیم ۱۰ دی را روز مشهد معرفی کنیم.