نهضت سواد آموزی چیست و چه اهمیتی دارد

کد خبر: ۱۴۸۷۳۲۹

به گزارش خبرنگار جام جم البرز: نهضت سواد آموزی از جمله ارگان‌هایی بوده که پس از انقلاب اسلامی و به دستور امام خمینی در ۷ دی ماه ۱۳۵۸ تاسیس گردیده است. این ارگان در سال‌های اول به صورت شورایی اداره می‌شد، تا این که حضرت حجت الاسلام قرائتی به عنوان رئیس نهضت از سوی امام خمینی منصوب گردید.
آمار نشان می‌دهد که در طول انقلاب اسلامی بالغ بر ۴۲ درصد مردم با سواد‌تر شده اند. هر چند قبل از انقلاب اقدامات اندکی در قالب تعلیمات اولیه (۱۳۲۰) انجام گردیده بود، لیکن در قیاس با محصول و تاثیرات سواد آموزی نهضت و نتایج این ارگان که تا اقصی نقاط کشور و حتی عشایر و روستا‌های دور دست اقدام به سواد آموزی می‌نمودند صفر می‌باشد.
آمار‌ها حاکیست در سال ۱۳۳۵ تنها ۱۵ درصد مردم با سواد بودند که در طول ده سال بعد ۱۳۴۵ این عدد به ۲۸ درصد و در سال ۱۳۳۵ حدود ۴۷ درصد و در سال ۱۳۶۵ به ۶۱ در صد و در سال ۱۳۷۵ به ۷۹ درصد ارتقاء یافته که قابل تصور نیز نمی‌باشد.
طبق اعلام مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ تنها ۸۹۷۵۵۵۳ نفر بی سواد در کشور وجود دارد، یعنی چیزی حدود ۱۰ درصد بی سواد هنوز باقی است. هم چنین طبق برآورد‌ها بین سنین ۱۰ تا ۴۹ ساله‌ها ۹۸ درصد با سواد در کشور وجود دارد. مضافا فاصله سواد خواندن و نوشتن زنان و مردان اکنون به ۶ درصد کاهش یافته است که این از معجزات عظیم تلاش نهضت سواد آموزی می‌باشد.
اکنون ۹۰ درصد مردم ایران که بالای ۶ سال سن دارند با سواد هستن. (۹۰/۵) و تنها ۵/۷ میلیون نفر از جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور بی سواد هستند و بدین وسیله پس از انقلاب اسلامی میزان با سوادی ۴۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد که این خود از مهم‌ترین شاخصه‌های ارتقاء و توسعه هر کشور در جهان می‌باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها