به گزارش جام جم آنلالاین همدان، مرضیه اتوگرا اظهار کرد: دو گروه از افراد دچار تنبلی تخمدان میشوند؛ گروه اول نوجوانان و جوانانی که در آستانه بارداری قرار دارند و گروه دوم زنانی که زودتر از سن معمول به دوران یائسگی میرسند.
وی با بیان اینکه تخمدانها در بانوان سبب قاعدگی میشوند و قاعدگی نشانهای بر سلامت بارداری است اضافه کرد: اختلال قاعدگی، مختلشدن چرخه بارداری، افزایش رویش مو در ناحیه چانه، اطراف سینه و رانها از علائم تنبلی تخمدان است که باید به آن توجه کرد.
عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامائی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: افرادی که چاق هستند یا توده چربی بدن آنها بالاست و یا فعالیت بدنی کمی دارند، بیشتر در معرض این بیماری قرار میگیرند.
اتوگرا با بیان اینکه تنبلی تخمدان بر نازایی تأثیر میگذارد، عنوان کرد: افرادی که مبتلا به این بیماری میشوند، در اغلب موارد نمیتوانند باردار شوند و دچار نازایی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: امروزه تنبلی تخمدان بیشتر در نوجوانان به دلیل سبک زندگی ناسالم، خواب ناکافی، استفاده بیش از حد از رایانه و گوشی تلفن همراه، عدم فعالیت فیزیکی و... رخ میدهد.
عضو هیئتعلمی دانشکده پرستاری و مامائی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه استرس تأثیر زیادی بر ابتلا یا پیشرفت این بیماری دارد، عنوان کرد: اختلالات گوارشی هم بر روند این بیماری تأثیر میگذارد.
اتوگرا خودمراقبتی را مؤثر در پیشگیری از ابتلا به تنبلی تخمدان دانست و اظهار کرد: انجام آزمایش و چکاپ سالانه، سبک زندگی مناسب و داشتن فعالیت فیزیکی مستمر میتواند نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به این بیماری داشته باشد.
وی با بیان اینکه از دوران بلوغ با داشتن سبک زندگی سالم باید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد، مطرح کرد: هر فردی بر اساس شاخص توده بدنی باید سبد مواد غذایی متناسب با سن و وزن خود را استفاده کند و استفاده از گروههای غذایی با تعادل مدنظر قرار گیرد.
عضو هیئتعلمی دانشکده پرستاری و مامائی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه زیادهروی در مصرف مواد غذایی متفرقه شامل پفک، چیپس، شکلات، قهوه و مواد کافئیندار میتواند سبب تنبلی تخمدان شود، یادآور شد: آهسته خوردن، غذاخوردن همراه با جمع و پرهیز از تنهایی غذاخوردن میتواند از نفخ معده و مشکلات گوارشی جلوگیری کرده و بهتبع آن از ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان پیشگیری کند.
وی با بیان اینکه داشتن فعالیت فیزیکی مستمر بهخصوص پیادهروی میتواند تأثیر زیادی بر پیشگیری از بیماری داشته باشد، مطرح کرد: مدیریت استرس در بانوان، بهویژه نوجوانان، میتواند در پیشگیری از این بیماری مؤثر باشد.
اتوگرا با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی سالم میتواند بر درمان این بیماری تأثیر بگذارد، یادآور شد: داشتن سبک زندگی سالم نیازمند تغییر رفتار و افزایش آگاهی و اطلاعات بهروز است.
وی تأکید کرد: برای تغییر رفتار و اصلاح سبک زندگی باید از همین امروز اقدام کرد و تغییر رفتار را به تعویق نینداخت، چراکه زمان زود میگذرد و احتمال ابتلا به این بیماری پیشرفت میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت