چرایی رأی نیاوردن شولتس را بررسی کرده‌ایم

بحران سیاسی در آلمان

 اخیرا اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در کسب رأی اعتماد از مجلس این کشور ناکام ماند و به این ترتیب عمر سه ساله این دولت به پایان رسید. روز دوشنبه گذشته اکثریت نمایندگان پارلمان آلمان به دولت اولاف شولتس رأی عدم اعتماد دادند و حالا آلمان خود را برای انتخابات زودهنگام برای تشکیل دولت جدید آماده می‌کند.
 اخیرا اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در کسب رأی اعتماد از مجلس این کشور ناکام ماند و به این ترتیب عمر سه ساله این دولت به پایان رسید. روز دوشنبه گذشته اکثریت نمایندگان پارلمان آلمان به دولت اولاف شولتس رأی عدم اعتماد دادند و حالا آلمان خود را برای انتخابات زودهنگام برای تشکیل دولت جدید آماده می‌کند.
کد خبر: ۱۴۸۶۰۵۷
 
از مجموع ۷۳۳ کرسی‌ پارلمان آلمان، ۳۹۴ نماینده رأی به اعتماد دولت شولتس دادند، در حالی‌که ۲۰۷ نماینده رأی مخالف و ۱۱۶ نفر رأی ممتنع دادند. این رأی‌گیری زمینه را برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ یعنی حدود دو ماه دیگر و انحلال پارلمان این کشور فراهم کرد.شولتس قرار است بعد از گرفتن رأی عدم اعتماد، به فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس‌جمهور این کشور پیشنهاد انحلال پارلمان را مطرح کند و اشتاین مایر تا ۶ ژانویه ۲۰۲۵ فرصت دارد تا درباره انحلال یا عدم انحلال پارلمان تصمیم بگیرد. یک روز بعد ازبرگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وکمی بعد از اعلام پیروزی ترامپ، بحران سیاسی در آلمان ایجاد شد، اولاف شولتس، در یک سخنرانی اعلام کرد که کریستیان لیندنر، وزیر دارایی را برکنار کرده است. او گفت که لیندنر به «بقای کوتاه‌مدت حزب خود» بیش از «سازش به نفع همه شهروندان» اولویت می‌دهد.  صدراعظم آلمان چندین‌بار در سخنرانی خود به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اشاره کرد و افزود که پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باعث شد به این نتیجه برسد که آلمان باید برای برعهده گرفتن مسئولیت مدرن‌سازی اقتصادی و دفاعی خود هزینه بیشتری بپردازد.  با برکناری وزیر دارایی سابق آلمان، سه وزیر هم‌حزبی او موسوم به حزب «دموکرات‌های آزاد» نیز استعفا دادند. اکنون بسیاری بر این باورند فروپاشی ائتلاف سه‌حزبی دولت آلمان یکی از پیامدهای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکاست. فارین پالیسی گزارش داده که چند ساعت بعد از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا درگیر یک زلزله سیاسی شد و حالا نتایج این زلزله مشخص شده است. 
   
انتخابات زود‌هنگام 
درصورتی که اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نتواند رأی اعتماد ازپارلمان این کشوربگیرد، انتخابات زودهنگام برای تشکیل حکومت بعدی برگزار خواهد شد. فردریش مرتس،رهبر راست‌گرای حزب دموکرات مسیحی به‌عنوان یک گزینه احتمالی برای رهبری دولت بعدی آلمان مطرح است.  کارستن لینمان، دبیرکل حزب دموکرات مسیحی آلمان انتظار دارد که فردریش مرتس، در صورت انتخاب به‌عنوان صدراعظم آلمان با دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهورآمریکا به‌خوبی همکاری کند.به گفته لینمان، فردریش مرتس تاکنون ۱۵۰بار به آمریکا سفر کرده و این کشور را به‌خوبی می‌شناسد. اگر او به مقام صدراعظمی دست‌یابد، می‌تواند به‌خوبی با ترامپ تعامل کند و آمریکا همچنان به‌عنوان مهم‌ترین متحد فراآتلانتیک آلمان باقی خواهد ماند.اولاف شولتس، صدراعظم آلمان قرار است در تاریخ ۱۵ژانویه برای کسب رأی اعتماد به پارلمان مراجعه کند. اگر او نتواند رأی اعتماد دولت خود را جلب کند، انتخابات زودهنگام برای تشکیل دولت جدید در ماه فوریه سال آینده برگزار خواهد شد.
   
استفاده از ابزار قانونی  
در آلمان، طرح رأی اعتماد یک ابزار قانون اساسی دولبه است که به‌ندرت مورداستفاده قرار می‌گیردوصدراعظم‌ها درزمان‌های چالش‌برانگیز‌سیاسی به آن روی‌می‌آورند.بسیاری ازکشورهای دیگرازاین‌ابزارقانون اساسی به‌عنوان رأی‌عدم‌اعتماد یاد می‌کنند. اکنون که شولتس رأی اعتماد روز دوشنبه را ازدست داده است، امیدواراست درانتخابات فوریه پیروز شود و ائتلاف جدیدی را تحت رهبری مجدد خود تشکیل دهد.این ششمین‌بار درتاریخ آلمان است که چنین رأیی داده می‌شود و چهارمین باراست که رئیس کشور موفق به اخذ رأی اعتماد از پارلمان نمی‌گردد. شولتس درماه نوامبر با اخراج کریستین لاندر، وزیر دارایی سابق آلمان، عملا به ائتلاف حاکم دراین کشورکه ازسال۲۰۲۱برسر قدرت آمده بود،پایان داد.این ائتلاف شامل احزاب سوسیال‌دموکرات به ریاست شولتس،«حزب آزاد دموکراتیک» و«حزب سبز» بود.لاندر عضو حزب آزاد دموکراتیک بود.ائتلاف سه‌حزبی دولت آلمان به‌دلیل اختلافات بر سر بودجه وسیاست‌های اقتصادی بامشکلاتی مواجه شد.آلمان یک جمهوری پارلمانی دموکراتیک وفدرال است که در آن قدرت قانون‌گذاری فدرال دراختیار بوندستاگ(مجلس فدرال آلمان) و بوندسرات(مجلس نمایندگانی از ایالات یا مجلس علیا)قرار دارد.
   
از دست دادن پارلمان 
بسیاری بر این باورند که احتمال این‌که اولاف شولتس پارلمان را از دست بدهد، زیاد است. رای عدم اعتماد به شولتس، زمینه‌ساز برگزاری انتخابات زودهنگام در فوریه برای پرجمعیت‌ترین عضو و بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا بود.دولت سه‌حزبی شولتز، ۶ نوامبر، زمانی‌که او وزیر دارایی خود را در یک اختلاف طولانی‌مدت درباره چگونگی احیای اقتصاد راکد آلمان برکنار کرد و حزب طرفدار کسب‌وکار وزیر ازائتلاف خارج شد،سقوط کرد.این امرباعث شدکه دو شریک باقیمانده از مرکز چپ بدون اکثریت در پارلمان بمانند.سپس، رهبران چندین حزب بزرگ توافق کردند که انتخابات پارلمانی باید در تاریخ ۲۳ فوریه برگزار شود، که هفت ماه زودتر از زمان برنامه‌ریزی‌شده اولیه است. قانون اساسی آلمان پس از جنگ جهانی دوم اجازه نمی‌دهد که مجلس پایین‌تر، یا بوندستاگ، خود را منحل کند، بنابراین برای آغاز انتخابات زودهنگام، به رأی اعتماد نیاز است. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها