جام جم آنلاین-زهره کریم زاه؛ به گزارش خبرنگار جام جم؛ اینکه چرا در فصل سرد سال با کاهش مراجعه برای اهدای خون مواجه میشویمدلایل مختلفی دارد وبنابر اعلام سازمان انتقال خون، در فصل سرما به علت کاهش طول روز، سردی هوا، آلودگی هوا، بیماریهای فصلی و مصرف آنتیبیوتیک و دلایلی از این قبیل، مردم کمتر از خانه بیرون میآیند و درنتیجه آمار اهدای خون در این فصول کمتر میشود.
دلیل دیگرش هم این است که چون به پایان سال نزدیک میشویم، مردم وقت کمتری برای مراجعه به مراکز انتقال خون دارند.
استان کرمانشاه نیز از این دغدغه به دور نمانده و در چند روز گذشته به دلیل شرایط جوی، میزان اهداکنندگان فراورده های خونی در کرمانشاه کاهش یافته که به تبع میزان فراورده های خونی نیز کم می شود.
در همین راستا مدیرکل انتقال خون کرمانشاه به جام جم گفت: خوشبختانه تاکنون به صورت کامل پاسخگوی مراکز درمانی بوده ایم و مشکلی در تامین نداشته ایم ولی برای روزهای آینده نگران هستیم درست است به بحران نرسیده ایم ولی باید گفت میزان ذخایر فراورده های خونی در حد مطلوب نیست.
دکتر مریم میرزاده افزود: به طور میانگین روزانه ۲۰۰مراجعه کننده داریم که در نهایت معمولا ۱۵۰نفر موفق با اهدای خون می شوند، ولی در چند روز اخیر با مقداری کاهش مواجه شدیم برای اینکه بتوانیم بیشتر از حد معمول ذخیره سازی کنیم نیاز داریم تا روزانه ۲۰۰مورد اهدای خون صورت گیرد.
به گفته وی، بیماران مبتلا به سرطان، جراحی های منجر به خونریزی، بیماران تالاسمی، پیوند مغز و استخوان از جمله افرادی هستند که بیشتر به اهدای خون نیاز دارند.
این مسوول با بیان اینکه فقط ۷درصد اهداکنندگان خانم و ۹۳درصد آقایان هستند، اضافه کرد: میزان مراجعه کننده در روزهای گذشته کاهش یافته امیدواریم این روند ادامه پیدا نکند تا در روزهای آینده برای تامین خون دچار مشکل نشویم.
وی با تاکید براینکه در روزهای سرد سال نباید بیماران نیازمند را فراموش کرد؛ افزود: اهدای خون به ایام خاصی نیاز ندارد و در همه ایام سال بیماران نیازمند باید خون دریافت کنند.
میرزاده تاکید کرد: فراورده حیاتی پلاکت سه روز قابل نگهداری است و اگر دو روز اهداکنندگان کم شود روز سوم با کمبود این فراورده حیاتی مواجه می شویم.
وی یادآور شد: امروز نیز پذیرای اهداکنندگان از ساعت ۸صبح تا ۶ بعداز ظهر هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت