مسئولان متولی تجارت کهگیلویه و بویراحمد؛

نقطه ضعف صادرات کهگیلویه و بویراحمد کجاست؟

هر چند مسئولان متولی تجارت کهگیلویه و بویراحمد از دو برابر شدن ارزش صادرات استان گفته‌اند، اما نقطه ضعف بزرگ همچنان در این حوزه قوت خود باقیست.
هر چند مسئولان متولی تجارت کهگیلویه و بویراحمد از دو برابر شدن ارزش صادرات استان گفته‌اند، اما نقطه ضعف بزرگ همچنان در این حوزه قوت خود باقیست.
کد خبر: ۱۴۸۴۴۷۴

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از فارس از یاسوج این روز‌ها آماری در خصوص افزایش صادرات در استان کهگیلویه و بویراحمد داده می‌شود که از یک سو این آمار مایه خوشبینی به حوزه صادرات استان و از سوی دیگر مایه نگرانی است.

افزایش صد درصدی میزان صادرات و رسیدن به مرز ۶۰ میلیون دلار رقم خوبی است که از سوی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد بیان شده است.

اما نگرانی بزرگ از جهت دیگر است که تنوع صادراتی در استان کهگیلویه یا بویراحمد همچنان به مانند یک دهه پیش تنها به چند محصول منتهی می‌شود و مانند گذشته باید بشنویم که صادرات ما سیمان، موکت و شیرین بیان و یکی دو محصول دیگر بوده است.

مسئولان سازمان صنعت و معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد توضیح دهند که چرا تاکنون جهشی در تنوع صادرات استان نداشته‌ایم و چرا فقط به این چند نوع محصول متکی هستیم.

در حالی که محصولات باغی و کشاورزی و شیلات و عسل و صنایع دستی با کیفیتی در این استان جود دارد که می‌توان با همت بیشتر نسبت به صادرات آن‌ها اهتمام ورزید و البته در صورتی که چنین کاری انجام شود قطعاً بالای ۱۰۰ میلیون دلار ظرف مدت کوتاهی صادرات خواهیم داشت.

در همین خصوص امیر تیمور موسویان رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد به تازگی اظهار کرده است: میزان کل صادرات غیرنفتی استان در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیون دلار بود که امسال شاهد جهش بسیار خوبی در این راستا بودیم.

وی افزود: هم افزایی و همکاری بین بخشی یکی از عوامل رسیدن به این شاخص مهم در صادرات استان بوده است و این هماهنگی با قوت ادامه می‌یابد.

متولی صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تعهد استان در سند برنامه هفتم توسعه ۲۴ درصد رشد صادرات بوده، اما به دلیل پیگیری‌های انجام شده این رشد ۱۰۰ درصد بوده است.

موسویان عنوان کرد: این میزان صادرات کالا‌های کهگیلویه و بویراحمد از گمرک استان و گمرک سایر استان‌ها صادر شده است.

وی با اشاره به نوع محصول‌های صادراتی استان، ادامه داد: صادرات سیمان، عصاره گیاهان داروئی، مواد آرایشی بهداشتی، موکت و میوه کالا‌هایی بودند که این میزان ارز آوری برای استان داشتند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: این محصولات به کشور‌هایی همچون آلمان، ترکیه، سوئیس، افغانستان، جمهوری آذربایجان صادر شده است.

جمع‌بندی موضوع اینکه آقایان صنعت و معدن تجارت کهگیلویه و بویراحمد هرچند کار خوبی انجام داده‌اید و نسبت به گذشته میزان صادرات و میزان ارز وارد شده به کشور را بالا برده‌اید، اما هنر نکرده‌اید، زیرا هنر این است که بتوانید تنوع در صادرات استان ایجاد کنید و اگر توانستید چنین کاری انجام دهید یقیناً ۶۰ میلیون دلار که هیچ ۶۰۰ میلیون دلار هم عایدی صادرات استان خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها