به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، وجود بیش از ۱۰۳ طرح نیمهتمام ورزشی در سیستان و بلوچستان در حالی زخمی بر دل علاقمندان به ورزش بویژه جوانان این خطه پهناور بوده که از عمر کلنگزنی برخی از طرحهای نیمهتمام ورزشی چند دهه میگذرد؛ اما هنوز به دلایل محتلف از جمله اعتبارات تکمیل نشده و غبار فراموشی آنها را فرا گرفته است.
طرحهایی که هر سال زمان محققشدن آنها به علت کمبود اعتبارات مالی به تعویق افتاده و مشخص نیست که چه مدت زمان مردم باید چشم انتظار افتتاح و بهرهبرداری مناسب از یک طرح باشند، آن هم هنگامی که هر چه زمان سپری شود باید هزینههای گزافی هم برای بازسازی مجدد آنها در نظر گرفت.
این وضعیت در حالیاست که بسیاری از طرحهای ورزشی سیستان و بلوچستان از مصوبات دولتهای گذشته بوده و همچنان در استان نیمهکاره باقی ماندند و اینک تکمیل آنها چشم انتظار اقدامات جهادی است.
گرچه به تکرار در خصوص اهمیت ورزش و نقش فضاها و اماکن ورزشی در سلامت جامعه گفته شده؛ اما طرحهای ورزشی زیادی در سیستان و بلوچستان نیمهتمام مانده که ورزشکاران و بیشتر جوانان و نوجوانان اهل ورزش از این موضوع گلایهمند هستند، طرحهایی که گاهی در همان گام نخست کار عمرانی و در برخی مواقع اواسط کار و یا بعضاً در آخرین مراحل ساخت، متوقف شدهاند.
در این بین استادیوم ورزشی پوریای، ولی زهک در شمال سیستان و بلوچستان با مساحت ۳۰ هزار مترمربع و ظرفیت بیش از ۲ هزار نفر در سال ۹۳ کلنگزنی و عملیات اجرایی آن آغاز شد.
قرار بود در مدت کوتاهی ساخت این استادیوم ورزشی به اتمام برسد و مورداستفاده جوانان منطقه قرار بگیرد؛ اما این ورزشگاه تاکنون پیشرفت قابلتوجهی نداشته و با گذشت نزدیک به ۱۰ سال از کلنگزنی بارها به دلایل مختلفی از جمله کمبود بودجه و مشکلات مدیریتی (تغییر پیمانکاران) به حالت نیمهتمام باقیمانده است.
پیشرفت ۹۰ درصدی ساخت استادیوم ورزشی زهک
رئیس اداره ورزش و جوانان زهک در خصوص آخرین جزییات ساخت استادیوم ورزشی این شهرستان، بیان کرد: استادیوم ورزشی پوریای، ولی شهرستان کلنگ آن ۱۰ سال گذشته به زمین زده شد.
مسعود دهمرده افزود: با گذشت این مدت زمان؛ اما عملیات اجرایی ساخت استادیوم ورزشی پوریای، ولی از چهار سال گذشته آغاز و ۹۰ درصد کار انجام شده است.
وی ادامه داد: استادیوم ورزشی پوریای، ولی دارای دو سالن ورزشی بوده و چمن مصنوعی این استادیوم نصب شده، بتنریزی سکوها باقیمانده، گچ آن انجام شده و تا پایان سال به اتمام میرسد و افتتاح خواهد شد و به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس اداره ورزش و جوانان زهک اظهار کرد: این ورزشگاه در حال حاضر مورد استفاده جوانان شهرستان قرار دارد.
وی گفت: تاکنون ۳۶۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه ساخت این استادیوم ورزشی در زهک شده و با همت و پیگیری فرماندار شهرستان با اعتبار لازم امیدواریم تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
نداشتن فضای اختصاصی یکی از مطالبات جدی هیاتهای ورزشی در سیستان و بلوچستان
مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه زحمات زیادی در حوزه زیرساختهای عمرانی کشیده شده؛ اما مشکلات زیاد است، بیان کرد: سیستان و بلوچستان دچار عقب رفت شدید بوده و نیاز به تلاش جدی دارد تا بتوانیم جایگاه این استان در سطح کشور را پیدا کنیم.
عباس شیبک افزود: بیش از ۱۰۳ طرح نیمهتمام ورزشی در سیستان و بلوچستان با پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۷۰ درصد وجود دارد که طبق اولویتبندیهای صورتگرفته مقرر شد ۱۰ طرح مهم را به سرانجام برسانیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر از ۵۱ هیات ورزشی در سیستان و بلوچستان تعداد ۳۵ هیات تعطیل است و بقیه نیز از قبل فعالیت داشتند.
مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان نداشتن فضای اختصاصی را از مطالبات جدی هیاتهای ورزشی استان عنوان و اظهارکرد: اماکن ورزشی طبق قانون به بخش خصوصی واگذار شده، در برخی مناطق استان تنها یک سالن وجود دارد که آن هم به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا برخی از اماکن از این قانون خارج شود، گفت: مکاتبه لازم در این خصوص انجام شده که امیدوارم بتوانیم با همراهی مسوولان این مشکل برطرف و اماکن ورزشی به خود هیئتها واگذار شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو