به گزارش روابط عمومی ایرانسل، این غرفه نمایشگاهی، در قالب پنجمین دوره رویداد هفته ایران دیجیتال، با عنوان «توسعه زیرساختها، اقتصاد شبکه و هوشمندسازی»، با حضور دکتر سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، مهندس حمید فتاحی جانشین وزیر در امور ارتباطات و معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، دکتر علیاصغر انصاری معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و جمعی از مدیران وزارت ارتباطات، دکتر بیژن عباسیآرند مدیرعامل ایرانسل و جمعی از مدیران عامل و مدیران ارشد اپراتورهای ارتباطی، فعالان صنعت فناوریاطلاعات و ارتباطات و اصحاب رسانه، توسط گروه علمی-تحلیلی طیف، در سالن همایشهای سازمان مدیریت صنعتی تهران برگزار شد.
وزیر ارتباطات طی بازدید از غرفه ایرانسل، از تلاشهای ایرانسل در توسعه زیرساختهای ارتباطی و خدمترسانی به مردم، تقدیر و بر لزوم توسعه بیش از پیش زیرساختها و خدمات، تأکید کرد.
مدیرعامل ایرانسل طی بازدید وزیر ارتباطات، ضمن تشریح اقدامات ایرانسل در توسعه فیبرنوری و 5G در کشور، از رسیدن تعداد سایتهای نسل پنج ایرانسل به ۱۱۴۵ سایت خبر داد.
عباسیآرند افزود: ایرانسل هم اکنون در هشت شهر کشور، شامل بابل، صدرا، شیراز، اراک، کرج، ماهدشت، چهاردانگه و گلستان، سرویس فیبرنوری را به مشترکان خود ارائه میدهد و همزمان، پروژه حفاری و کابلکشی فیبرنوری، در بیش از ۱۲۰ شهر کشور در حال انجام است.
وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات نیز در این رویداد، طی سخنانی با اشاره به اینکه این روزها، وزارت ارتباطات در معرض این سؤال است که سیاست دولت جدید در زمینه توسعه فیبرنوری چیست؟ تصریح کرد: ما علاوه بر اینکه در این زمینه تکلیف قانونی داریم، به توسعه فیبر اعتقاد هم داریم؛ هر چند طبیعی است که در روشهای اجرا تغییراتی به وجود میآید.
وی افزود: بر اساس آمارها و مقایسه با شرایط سایر کشورهای جهان، نرخ جذب (take-up rate) پروژه فیبرنوری باید به کف ۳۰ درصد اتصال در کشور برسد. این در حالی است که بر اساس گزارشها، هماکنون مشترکان اینترنت همراه بالغ بر ۱۱۰ میلیون و مشترکان اینترنت ثابت کمی بیش از ۱۱ میلیون مشترک هستند که از این تعداد، کمتر از پنج درصد، مشترک سرویس فیبرنوری FTTx هستند.
هاشمی تأکید کرد: اصل پروژه فیبر، سرجای خود قرار دارد ولی در دولت جدید، «واقعگویی به مردم»، «تضمین کیفیت سرویس» و «تأمین به موقع تجهیزات حتی از طریق واردات» سه نکته مهم مورد تأکید و خط قرمز وزارت ارتباطات است.
وزیر ارتباطات همچنین یکی از چالشهای عدم توسعه زیرساخت ثابت را موضوع محتوا دانست و تصریح کرد: در برنامهای که به مجلس ارائه دادیم، یکی از محورهای ششگانه، حمایت از تولید محتوا بود. هر چند این کار، وظیفه تخصصی وزارت ارتباطات نیست ولی با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، باید به موضوع «اقتصاد محتوا» بپردازیم. اگر اقتصاد محتوا اتفاق نیفتد، تزریق منابع دولتی، در بلندمدت جوابگو نخواهد بود.
وی افزود: ما باید مفهوم تسهیلگری دولت را بازخوانی کنیم و وارد تصدیگری نشویم. «زمان» در کنار منابع انسانی و بودجه، یکی از مهمترین منابع ما است و یکی از مهمترین ظرفیتهایی است که دعوا با فناوری، آن را از بین میبرد و نیاز است که اقدامات اقناعی و ترویجی در این زمینه، در دستور کار قرار گیرد.
هاشمی در زمینه توسعه شبکه نسل پنج تلفن همراه (5G) نیز بر تعیین تکلیف هر چه سریعتر موضوع واگذاری فرکانس تأکید کرد.
همچنین در این رویداد، سمیناری با موضوع فیبرنوری و 5G، با عنوان «ناترازی در کمین اینترنت: شبکه فیبرنوری FTTH و 5G» با حضور معاون فنی و مهندسی ایرانسل برگزار شد.
در این سمینار که دکتر صادق عباسی شاهکوه مشاور وزیر و مجری طرح توسعه فیبرنوری منازل و کسبوکارها و مدیرانعامل شرکتهای آسیاتک، صبانت، فناپ تلکام، پیشگامان توسعه ارتباطات و ارگ جدید نیز حضور داشتند، حاضران در مورد چالشهای موجود در پروژه فیبرنوری و مسیر پیشروی این پروژه و سیاستها و مقررات مورد نیاز در دولت چهاردهم برای رفع موانع پروژه فیبرنوری، به بحث و تبادل نظر پرداختند.
معاون فنی و مهندسی ایرانسل، با اشاره به بحث واگذاری فرکانس و توسعه نسل جدید ارتباطات، تأکید کرد: لازم است تا در سیاستهای واگذاری فرکانس، تجدیدنظر صورت بگیرد تا امکان بهرهبرداری از این ظرفیت ملی، به شکل بهینه و با بهرهوری حداکثری فراهم شود.
بولوردی در این سمینار، یکی از چالشهای فعلی توسعه فیبرنوری را تأمین مودم دانست و تصریح کرد: هم اکنون پروژه فیبرنوری ایرانسل به مرحلهای رسیده است که دغدغه مودم وجود دارد و ما بالغ بر ۵۰هزار مودم، به شرکتهای داخلی سفارش دادهایم.
وی همچنین با اشاره به مشکلات حفاری فیبر و آسیب به مبلمان شهری و چالشهای أخذ مجوز بهویژه در کلانشهرها، بر استفاده از ظرفیتهایی مانند شبکه توزیع برق برای کابلکشی فیبر، تأکید کرد.
بولوردی همچنین با اشاره به اینکه ایرانسل سالانه بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار برای حفظ کیفیت شبکه سرمایهگذاری میکند، بر توسعه سرویس اینترنت ثابت فیبرنوری و ایجاد همگرایی بین سرویسهای همراه و ثابت، تأکید کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: