تخصیص سهمیه سوخت برای واحدهای دامپروری مساله ای است که چند سالی است دامداران گلستان با آن مواجه هستند و علیرغم پیگیری های که انجام شده اگر چه مسئولان داشتن سهمیه سوخت را حق دامپروران می دانند اما با توجه به اینکه تخصیص آن از طریق سامانه «سدف» انجام میشود، متاسفانه هنوز این مساله محقق نشده است.
اتاق بازرگانی گرگان در جلسه ای میزبان مسئولان جهاد کشاورزی، مدیر پخش فرآورده های نفتی و بخشی از تولید کنندگان بخش خصوصی برای چاره اندیشی در این خصوص بود.
دامپروری گلستان مظلوم واقع شده است
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان در این جلسه گفت: در حوزه تامین سهمیه سوخت دامپروری های دام سنگین با چالش مواجه هستیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان: هرقطعه طیور از سهمیه خاصی برای سوخت جایگزین گازوئیل برخوردار است اما برای استان گلستان سرزمینی با قابلیت های بسیار در حوزه دامپروری، سهمیه ای در نطر گرفته نشده و دامدار در فصل زمستان دغدغه سوخت و حامل های انرژی را دارد
احمد قلندری با اشاره به اینکه با فرا رسیدن فصل کشت و کار مساله سوخت اهمیت بیشتری پیدا می کند، افزود: واحدهای طیور هر کدام به نوبه ای در سامانه جایگاه پیدا کردند و تامین سوخت برای آنها انجام می شود اما متاسفانه در حوزه دامپروری مخصوصا دام سنگین تامین سوخت و گازوئیل بسیار سخت شده است و نامی از گاوداری ها برای تخصیص سوخت سهمیه ای وجود ندارد.
وی بیان کرد: هر قطعه طیور از سهمیه خاصی برای سوخت جایگزین گازوئیل برخوردار است اما برای استان گلستان سرزمینی با قابلیت های بسیار در حوزه دامپروری، سهمیه ای در نطر گرفته نشده و دامدار در فصل زمستان دغدغه سوخت و حامل های انرژی را دارد.
شرکت نفت هر چه سریع تر راهکار عملیاتی بیاندیشد
قلندری ادامه داد: دامدار با همه چالش ها و مشکلاتی که دارد دیگر نباید دلهره و استرس سوخت داشته باشد.
وی بیان کرد: حل معضل تامین سوخت برای دامدارن با هماهنگی مسئولان در وزارت جهاد کشاورزی و شرکت نفت محقق خواهد شد.
امروز میزان مصرف سوخت دامداری ها مشخص است و باید با هماهنگی ستاد سوخت، شرکت نفت باید با سرعت بیشتری راهکار عملیاتی برای تامین سوخت ارائه دهد تا نه دامدار قاچاقچی شناخته شود نه وزارت نفت زیر سوال برود.
گاوداری های صنعتی در تخصیص سهمیه سوخت دیده نشدند
رییس تعاونی گاوداران صنعتی گرگان اظهار کرد: یکسال و نیم است که دامداران با مشکل تامین سوخت مواجه هستند و برای رفع این مساله جلسات و حتی بازدیدهایی از دامداری ها برای تعیین میزان سوخت مورد نیاز انجام شده است.
محمد تیموری افزود: در بازدید میدانی که انجام شده میزان ادوات و سوخت مورد نیاز آنها مورد بررسی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته دامداری ها چالش های زیادی داشتند و با وجود همه مشکلات به تولید ادامه دادند اما در حوزه سوخت ما مجبور شدیم که سوخت مورد نیاز را با قیمت آزاد و از بیرون تهیه کنیم.
تیموری گفت: برای نیاز دامداری سوخت مورد نیاز را لیتری ۵ هزار تومان خریداری کردیم و این مساله به دادستانی کشیده شد که به ما گفتند سوخت یارانه ای را به قیمت آزاد از چه کسی خریدید تا حکم جلب داده شود.
وی بیان کرد: دامدار اگر منبع تامین سوخت را معرفی کند، مشکل تامین سوخت را برای خود دوچندان کرده است چراکه تا مسئولان بخواهند در این حوزه تصمیم گیری کنند دام ما تلف می شود.
وی ادامه داد: چاره ای کار بر این است که دولت برای دامپروری سهمیه سوخت در نظر بگیرد و اگر سوخت مورد نیاز تامین شود به همان نسبت فروش آزاد سوخت کاسته خواهد شد.
تیموری ادامه داد: متاسفانه اکثر دامداران از سهمیه تراکتوری که برای کشاورزی آنها در نظر گرفته شده برای حوزه دامپروری هم استفاده می کنند تا بتوانند بخشی از مشکلات را مرتفع کنند و باقی را بصورت ازاد خریداری می کنند اما برخی از دامداری ها که زمین ندارند از این سوخت بی بهره هستند و با چالش مواجه هستند.
مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان هم در این خصوص اظهار کرد: حق دامدار گلستانی است که سوخت مورد نیاز آنها توسط دستگاه های متولی تامین شود.
اوضاع تامین گازوئیل سطح کشور روز به روز بغرنج تر می شود
برزنونی بیان کرد: سال ۸۹ و ۹۰ تیمی از چند استان کشور برای تدوین شیوه نامه سوخت بر مبنای سطح به اجماع رسیدند که مبنای کار توزیع سوخت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: شیوه نامه فنی تراکتور با برگزاری جلسات بسیار در سطح ملی و جمع آوری همه نقطه و نظرات اجرایی شد و مبنای سوخت در سطح کشت براساس تراکتور تهیه شد.
وی با بیان اینکه سوخت واحد دامداری چند بخش دارد، سوخت خانه کارگری با گاز حل می شود اما یک سری عملیات ماشینی وجود دارد که مربوط به حوزه مکانیزاسیون است.
وی ادامه داد: متاسفانه در این جلسات و بازدیدها ما فقط از مسئولان جواب مثبت شنیدیم اما در عمل تاکنون اتفاقی نیفتاده است.
مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان : در حوزه مکانیزیسیون دامی مشکل سوخت وجود دارد که باید در تهران حل شود و این مساله در گلستان محقق نمی شود
وی با بیان اینکه با توجه به نقشی که گلستان در تامین گوشت و لبنیات ایفا می کند، گفت: برای این کار شیوه نامه ای دیده نشده است و سامانه «سدف» هم مستندات می خواهد.
برزنونی بیان کرد: اختصاص سوخت به هر تعداد راس دام در دامداری مشکل ندارد اما برای دام و شتری که در بیابان است نیز باید سوخت تهیه شود.
مدیر مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان افزود: در حوزه مکانیزیسیون دامی مشکل سوخت وجود دارد که باید در تهران حل شود و این مساله در گلستان محقق نمی شود.
وی تاکید کرد: برای سوخت از چند کانال اقدام و باید برآوردهای نیاز دامی از کانال تعاونی ها به دفتر وزیر ارسال شود و نیازمند پیگیری معاون برنامه ریزی وزارت جهاد است.
وی ادامه داد: باید آمار تفکیکی دام استان که برای گاوداری ها تهیه شده برای شتر و دام سبک نیز تهیه شود تا بتوانیم تامین سوخت برای این واحدها نیز انجام شود.
برزنونی با اشاره به اینکه تخصیص سهمیه سوخت در سامانه سدف نیازمند طی پروسه زمانی بوده و زمان بر است یادآورد شد: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما دامداران هر چه سریعتر نیازمند سوخت هستند که برای تحقق این مساله با تعیین تیم کارشناسی بصورت حجمی و تقریبی سوخت مورد نیاز دامداران تخصیص داده شود.
۳.۵ درصد گوشت کشور در گلستان تامین می شود
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان هم گفت: گلستان در حوزه دامپروری سالانه ۳۱ هزار تن گوشت قرمز تولید می کند و معادل ۳.۵ درصد گوشت قزمز کشور است و همچنین ۳۶۰ هزار تن تولید شیر خام در استان تولید می شود.
حسین عطارچی افزود: صنعت طیور یک صنعت شاخص بوده اما از حیث نهاده وابسته است، این در حالی است که ما در کشور پتانسیل بالایی در تامین علوفه دامی داریم.
وی گفت: نهاده مورد نیاز بخش دامی در داخل کشور تامین می شود، خوداتکا بوده و می تواند چرخه خود را به گردش در بیاورد لذا از لحاظ استراتژیک حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: در قانون برنامه هفتم تاکید شده تا ۹۰ درصد در تامین محصولات اساسی از جمله گوشت قرمز به خوداتکایی برسیم.
عطارچی گفت: در این حوزه ۳۵ درصد از رشد اقتصادی را باید از بهره وری محقق کنیم که با تجهیز مکانیزاسیون واحدهای دامپروری امکان پذیر می شود.
وی با بیان اینکه برای توسعه مکانیزاسیون به سوخت نیاز داریم، گفت: اکنون به دنبال یک راهکار کوتاه مدت هستیم تا این فرایند را قانون مند پیش ببریم.
تخصیص سهمیه سوخت دامداران باید در سامانه سدف صورت بگیرد و تا زمانی که در این سامانه سهمیه ای لحاظ نشود، دامداران مجبور به تهیه گازوئیل با قیمت آزاد و به صورت قاچاق هستند، بنظر می رسد با توجه به مشخص بودن واحدهای دامی و نیازسنجی که انجام شده تخصیص این سهمیه کار چندان سختی نباشد و با پیگیری در وزارت جهاد کشاورزی این مساله محقق می شود. اما واقعا چرا برای یک مساله ساده جواب های چند مجهولی وجود دارد و دامداران بعد از یک سال و اندی دوندگی برای در نظر گرفتن این سهمیه به درهای بسته می خورند، جای سوال است. اگر واقعا در قانون هفتم توسعه به دنبال ارتقا بهره وری و خوداتکایی در محصولات اساسی هستیم پس باید چالش ها و موانع در این مسیر رفع شود نه اینکه دامدار ما هنوز به دنبال نامه و نامه نگاری و طی پروسه های فراوان برای رسیدن به آنچه که حق تولید کننده است، باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد