معاون تولید پالایشگاه اصفهان درگفتگو با خبرنگارپالایشگاه اصفهان عنوان کرد:

تولید روزانه بنزین در پالایشگاه اصفهان از ۱۲.۵ میلیون لیتر به ۱۴.۵ میلیون لیتر افزایش یافت

مهندس اصغر صابری معاون تولید پالایشگاه اصفهان، درگفتگو با خبرنگار روابط عمومی پالایشگاه اصفهان علل افزایش تولید بنزین توسط پالایشگاه اصفهان در۲ ماه گذشته را تشریح کرد.
کد خبر: ۱۴۸۲۸۳۲

جام جم آنلاین اصفهان؛ معاون تولید پالایشگاه اصفهان، با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان یکی از بزرگ ‌ترین و پیشرفته‌ ترین پالایشگاه‌های کشور به شمارمیرود که در حال حاضر ۲۳ درصد از سوخت کشور را تأمین می‌کند گفت: این پالایشگاه نقش مهمی در تأمین سوخت بنزین و گازوئیل حدود ۱۷ استان‌ کشور ایفا می‌کند با توجه به ناترازی مصرف سوخت در کشور بخصوص در استان های  شمالی و شرقی  کشور در شهریور ماه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزایش تولید بنزین را در دستور کار پالایشگاه اصفهان قرار داد .

وی بیان داشت:پیرومباحث عنوان شده با افزایش ظرفیت واحدهای بنزین‌سازی تولید روزانه بنزین در این پالایشگاه از ۱۲.۵ میلیون لیتر به ۱۴.۵ میلیون لیتر افزایش یافت.

مهندس اصغر صابری تصریح کرد: برای افزایش تولید در پالایشگاه اصفهان اقداماتی انجام شد که شامل؛ افزایش ظرفیت فراورش پالایشگاه از ۳۷۰ هزار به ۳۹۰ هزار بشکه در روز ، بهینه‌ سازی و احدهای CCR , CRU جهت تولید بنزین، تامین نفتا از پالایشگاه ستاره خلیج فارس و مخلوط با بنزین پالایشگاه بود.

وی با اشاره به استانداردهای تولید بنزین و گازوئیل در این مجموعه اظهار داشت: در پالایشگاه اصفهان بنزین یورو ۵ با عدد اکتان ۹۱ و مطابق با استانداردهای بین‌المللی تولید می‌ شود که در مقایسه با بنزین معمولی که عدد اکتان آن ۸۴ است، از کیفیت بالاتری برخوردار است. این در حالی است که در اغلب جایگاه‌ها به اشتباه به آن بنزین معمولی اطلاق می‌شود. که لازم است در این خصوص از طریق رسانه ها فرهنگ سازی شود.

معاون تولید پالایشگاه اصفهان ، در پاسخ به این پرسش که چرا برخی بنزین‌های جایگاه ها علیرغم اعلام یورو ۵ بودن، در آزمایش‌ها مشخص می‌شود که یورو ۵ نیستند، گفت: پالایشگاه اصفهان صرفا تولید کننده بنزین می باشد و کل بنزین تولید را به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ارسال می نماید لذا در خصوص نحوه توزیع و اختلاط با سایر بنزین پالایشگاه ها باید از طریق همکاران پخش پیگیری شود.

مهندس صابری، در رابطه با توزیع بنزین به صورت مستقیم توسط پالایشگاه اصفهان، گفت: در بحث برند سازی تلاش‌هایی شده است که بتوان سوخت شرکت‌های تحت برند از طریق پالایشگاه و مستقیم تامین گردد که هدف ما تضمین کیفیت برای جایگاه‌های تحت برند شهر اصفهان و اطراف است. ولی متاسفانه این امر هنوز محقق نشده و باید در این زمینه همکاری بیشتری از طریق منابع ذی الصلاح صورت پذیرد.

معاون تولید پالایشگاه اصفهان ، در ادامه به اهمیت رعایت استانداردهای زیست‌ محیطی در این پالایشگاه بیان داشت: پالایشگاه اصفهان علاوه بر رعایت استانداردهای شرکت پالایش و پخش، استانداردهای زیست ‌محیطی را نیز با جدیت تمام مد نظر قرار داده است.

وی تاکید کرد: اقدامات پالایشگاه در زمینه راه اندازی واحد های شیرین سازی گازوییل و کاهش ترکیبات گوگردی از ۱۰٫۰۰۰ پی پی ام به کمتر از ۵۰ پی پی ام و مطابق با استاندارد های روز دنیا است که هوای پاک به ارمغان آورده است ولی منجر به افزایش تولید روزانه گوگرد از حدود ۲۰۰ تن گوگرد به حدود ۳۰۰ تن در پالایشگاه شده است.

مهندس صابری  توضیح داد :با بهره ‌برداری واحد RHU (شیرین سازی محصول سوخت سنگین ) در سال ۱۴۰۴ ترکیبات گوگردی از حدود ۳۰٫۰۰۰ پی پی ام به کمتر از ۵۰۰۰ پی پی ام کاهش خواهد یافت و شاهد هوای پاک ‌تری در شهر اصفهان و سایر شهرهای کشور خواهیم بود و با راه اندازی این واحد حدود ۴۰۰ تن گوگرد بیشتری تولید خواهد شد و کل گوگرد تولیدی پالایشگاه به  ۷۰۰ تن افزایش خواهد رسید.

این مقام مسئول ادامه داد: گوگرد تولیدی یکی از معضلات صنایع پالایش می باشد لذا با افزایش تولید گوگرد در پالایشگاه  و با احداث پارک گوگردی و استفاده بهینه از گوگرد محصولات جدید نظیر اسید سولفوریک ،اسید فسفریک ، کود های گوگردی، محصولات شیمیایی سولفید سدیم  و ….. تولید خواهد شد.

مهندس صابری تصریح کرد:  پروژه‌ای به نام TGT در پالایشگاه به بهره‌ برداری رسیده است که تأثیر زیادی در کاهش انتشار ترکیبات گوگردی در هوا داشته و از انتشار حدود ۱۵ تن ترکیبات گوگردی در محیط جلوگیری شده است. این پروژه هزینه زیادی برای پالایشگاه در بر داشته و سود اقتصادی قابل توجهی برای ما ندارد اما به‌دلیل تأثیرات مثبت زیست‌ محیطی، برای ما اهمیت دارد. این طرح  باعث بهینه سازی سوخت گازی در کوره ها و کاهش گازهای آلاینده به پایین تر از حد استاندارد وخاموش نمودن کل مشعل های شرایط اضطراری پالایشگاه شده است.

وی همچنین به پروژه‌های بهینه سازی مصرف آب  پالایشگاه اصفهان اشاره کرد و افزود: یکی از بزرگ ترین دغدغه های پالایشگاه در زمان حال و آینده تامین اب مورد نیاز پروژه ها و بهینه سازی مصرف اب است که شامل پیگیری پروژه تامین آب صفه ، احداث پیش تصفیه و بهینه سازی تصفیه خانه شاهین شهر جهت دریافت حداکثر پساب ، احداث و راه اندازی مخازن استراتژیک ۳۰۰ هزار مترمکعب ، بهینه سازی مسیر های اتش نشانی و تامین فشار مناسب شبکه ،احداث دو دستگاه کولینگ هیبریدی ،           احداث پروژه‌های بزرگ HIROو Z.L.D  جهت جلوگیری از هدر رفت آب که تا پایان سال جاری به بهره ‌برداری خواهد رسید.

معاون تولید پالایشگاه اصفهان در خصوص کیفیت نفت خام وارد شده به پالایشگاه اصفهان و فرآیند تولید نفت خام نیز گفت: نفت خام وارد شده به پالایشگاه اصفهان از کیفیت بالایی برخوردار است و بهبود فرآیندهای پالایش  و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و پروژه های زنجیره ارزش در حال اجرا می باشند.پالایشگاه جدید خریداری شده نیز امکان افزایش ظرفیت و تولید محصولات با ارزش را فراهم خواهد ساخت.

هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین*/

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها