نشریه واشنگتن پست با انتشار مطلبی خبر داد:

آمریکا با تهدیدی قوی‌تر از سلاح هسته‌ای مواجه خواهدشد

نشریه واشنگتن پست با انتشار مطلبی در حالی از احتمال مواجه شدن آمریکا با تهدیدی قوی‌تر از سلاح هسته‌ای در آینده نزدیک خبر داده که این کشور خود از پیشگامان تحقیق روی تسلیحات بیولوژیکی و میکروبی بوده است.
نشریه واشنگتن پست با انتشار مطلبی در حالی از احتمال مواجه شدن آمریکا با تهدیدی قوی‌تر از سلاح هسته‌ای در آینده نزدیک خبر داده که این کشور خود از پیشگامان تحقیق روی تسلیحات بیولوژیکی و میکروبی بوده است.
کد خبر: ۱۴۸۱۹۶۵

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از العالم، نشریه واشنگتن پست با پیش بینی احتمال مواجه شدن آمریکا با تهدیدات قوی‌تر از سلاح هسته‌ای نوشته، در این دوره زیست بیولوژیک مصنوعی، که عصر بازدارندگی را در مورد ساخت و استفاده از سلاح‌های بیولوژیکی و میکروبی می‌گذراند، ممکن است در آینده نزدیک با یک فاجعه میکروبیولوژی مواجه شویم.

این نشریه با انتشار گزارش تحقیقاتی خود خاطرنشان کرده که محققان در سراسر جهان در حال کار روی ویروس‌هایی هستند که بار‌ها مرگبارتر از کووید-۱۹ می‌باشد و این بدان معناست که کابوس یک فاجعه عظیم میکروبیولوژی دور از ذهن نیست.

نشریه آمریکایی واشنگتن پست نوشته که بر اساس گزارش مشترک بین محققان زیست شناسی، روسیه یک مجتمع نظامی و آزمایشگاهی را بازگشایی و توسعه داده است که در طول جنگ سرد برای جنگ افزار کردن ویروس‌های آبله، ابولا و سایر بیماری‌ها‌ی همه گیر استفاده می‌شد.

واشنگتن پست در ادامه این گزارش خاطرنشان کرده که از چین نیز خبررسیده  افسران ارشد نظامی این کشوردر حال تحقیق در مورد مزایای بالقوه جنگ بیولوژیکی هستند، برای مثال یکی از مقامات ارشد نظامی این کشور جنگ بیولوژیکی را به عنوان روشی قوی‌تر و متمدن‌تر نسبت به سلاح‌های هسته‌ای در بحث کشتار دسته جمعی توصیف می‌کند، و یک کتاب آموزشی نیز در ارتش چین در مورد احتمال حملات ژنتیکی به نژاد‌های خاصی از انسان مورد بحث وبررسی قرار گرفته است.

دراین کتاب آمده است که پیشرفت‌ها در فناوری ویرایش ژن و هوش مصنوعی، باعث شده تا دستکاری و تولید ویروس‌ها و باکتری‌های کشنده به عرصه عرض اندام آسان بازیگران دولتی و غیردولتی تبدیل شود.

این گزارش می‌افزاید: شیوع کووید-۱۹ در ووهان چین در سال ۲۰۱۹ که ممکن است در نتیجه نشت تصادفی این ویروس باشد، زنگ خطری را به همراه داشت، زیرا حدود ۲۷ میلیون نفردر نتیجه مستقیم و غیرمستقیم این ویروس در دنیا جان خود را از دست دادند این در حالی است که محققان در گوشه و کنار دنیا روی ویروس‌هایی کار می‌کنند که بار‌ها کشنده‌تر از کووید هستند.

در ادامه مقاله روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، نویسنده در کمال تعجب سوالی مطرح می‌کند که چگونه با وجود سلاح‌های بیولوژیکی به بازدارندگی دست یابیم؟ این نشریه خاطرنشان کرده که تصمیم جسورانه ریچارد نیکسون رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۶۹ برای کنار گذاشتن تسلیحات بیولوژیکی و پیشبرد معاهده‌ای که آن را ممنوع می‌کرد به مهار خطر همه گیری بیماری‌های دست ساز بشر به مدت نیم قرن کمک کرد اما میراث نیکسون اکنون در حال محو شدن است و اگر دنیای امروز فورا تصمیمی در این زمینه اتخاذ نکند، فاجعه‌ای عظیم رخ می‌دهد.

نویسنده به نقل از برخی محققان می‌گوید که معاهدات و توافقنامه‌ها به تنهایی نمی‌توانند این مشکل را حل کنند و فرآیند بازدارندگی را بوجود آورند، اگر رژیم‌های دیکتاتوری دنیا مطمئن باشند که کشور‌های مورد نظرشان با مشکل مواجه خواهند شد، ممکن است در این زمینه تلاش کنند تا به طور کامل به هدف خود دست یابند.

این نشریه خاطرنشان کرده که در خصوص تعیین منبع حمله نیز، مهاجمان ممکن است قبل از شروع حمله، افراد خود را مخفیانه نیز واکسینه کنند.

به هر حال طبق دیدگاه نویسنده این مقاله، تکنیک‌های پزشکی قانونی مولکولی به این معنی است که - می‌توان عوامل بیماری‌زای تازه کشف‌شده را توالی‌بندی و تجزیه و تحلیل کرد تا مشخص شود که آیا آن‌ها به طور طبیعی یا از طریق دسیسه‌های دانشمندان رخ داده‌اند، و با رشد کتابخانه‌های داده‌های مولکولی و بهبود مدل‌های هوش مصنوعی، در مورد منشأ بیماری جدیدی مانند کووید-۱۹ تحلیل‌گران کمترسردرگم می‌شوند.

واشنگتن پست در ادامه خاطرنشان کرده که به نظر می‌رسد مانع اصلی گسترش و بهبود تلاش‌های نوظهور اطلاعات زیستی ایالات متحده آمریکا، فناوری نیست، بلکه عزم راسخ سیاستمداران است، زیرا کنگره آمریکا اخیرا درخواست بودجه ارائه شده توسط دولت جو بایدن، برای پیشگیری از بیماری همه گیر را برآورده نکرده است، به ویژه از آنجایی که شبکه نظارت بیولوژیکی از کمبود بودجه آسیب دیده است.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در بخش پایانی گزارش تحقیقاتی خود به این نتیجه رسیده که عناصر بازدارنده موفق نخواهند شد مگر اینکه ابتدا توسط اطلاعات زیستی در سطح جهانی حمایت شود، و با سرمایه گذاری فعالانه در قابلیت‌های نظارت زیستی قوی و انتساب و توسعه اقدامات متقابل سریع، از سوی واشنگتن و متحدانش می‌توان نوید این را داد که از انقلاب علوم زیستی جدید محافظت شود وبقای بیوتکنولوژی را تضمین کند.

شایان ذکر است که ارتش ایالات متحده برنامه‌ای با عنوان «دفاع میکروبی در جنگ» را از سال ۱۹۵۳ شروع کرد که تا الان نیز به طور کاملا مخفیانه آن را ادامه داده است.

با نگاهی گذرا به جنگ‌های چند دهه اخیر آمریکا نشان می‌دهد که این کشور «جنگ بیولوژیک» را یک سیاست استراتژیک به منظور نابودی انسان‌ها در راستای امیال خود و نسل‌های پس از آنها، قلمداد می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها