جام جم آنلاین؛ علیرضا برشاهی، با اشاره به معضل قدیمی نمزدگی تکیه معاون الملک، اظهار کرد: حدود ۱۲۰ سال پیش زمانی که این بنا احداث میشد، سازندگان آن به وجود آبهای جاری زیرزمینی در آن پی برده بودند، اما چون در آن زمان بنا تاریخی نبود، برای همین این مسئله برای آنها چندان اهمیتی نداشت.
وی افزود: بعدها که این اثر اهمیت تاریخی پیدا کرد و به عنوان بنایی واجد ارزش از نظر معماری و کاشی کاری شناخته شد، تلاشهایی برای حفظ و استحکام بنا به منظور افزایش دوام آن در دستورکار قرار گرفت.
مدیر گروه موزه ها و اموال منقول اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: طی سالهای گذشته برنامههای مختلفی مورد توجه قرار گرفت تا تکیه معاون الملک از این شرایط خارج شود که در نهایت اجرای طرح مطالعاتی رفع نم زدگی تکیه معاون الملک توسط یکی از شرکتهای مشاور آب منطقهای استان آغاز شد.
وی افزود: سرانجام پس از پایان طرح مطالعاتی رفع نم زدگی تکیه معاون الملک، با اختصاص حدود چهار میلیارد تومان عملیات اجرایی پروژه با همکاری شرکت آب منطقهای کرمانشاه در تابستان امسال شروع شد.
برشاهی توضیح داد: طبق این طرح، در زیر این بنا تعدادی چاه حفر خواهد شد تا آبهای زیرزمینی داخل آنها تجمع پیدا کنند. این چاهها نیز از طریق کانالهایی به هم متصل میشوند و آب را به داخل یک مادر چاه منتقل میکنند و در آنجا آب جمع شده از طریق پمپهایی به داخل رودخانه آبشوران هدایت میشود.
وی با بیان اینکه فاز اول اجرای این پروژه طی روزهای اخیر به پایان رسیده، عنوان کرد: در فاز اول پروژه تعدادی از چاهها حفر شده و از طریق کانال به هم متصل شدهاند.
برشاهی با بیان اینکه اجرای مابقی پروژه نیازمند تخصیص اعتبار است، افزود: درصورتی که اعتبار باشد، این پروژه ظرف دو سال میتواند به پایان برسد و برای همیشه شاهد نمزدایی از تکیه معاون الملک باشیم.
وی تاکیدکرد: برآورد میشود بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای پایان این پروژه نیاز باشد.
تکیه "معاون الملک" از زیباترین بناهای مذهبی کشور است که بخش اصلی آن یعنی حسینیه در سال ۱۲۸۲ توسط حسین خان معینی (معین الرعایا) در محله قدیمی آبشوران کرمانشاه به منظور برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم بنا شد. سال ۱۳۲۰ حسن خان معاون الملک برادر حسین خان معینی این بنا را توسعه داد و بخشهای عباسیه و زینبیه را به بخش حسینیه بنا اضافه کرد.
آنچه بنای تاریخی تکیه معاون الملک را در میان بناهای مذهبی کشور به عنوان یک شاهکار مطرح کرده و هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود میکشاند، نوع معماری و کاشیکاری بینظیر آن است که نمونه مشابهی ندارد. این بنای تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: