جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: نادر صفرزاده، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به مصرف بیش از حد این نیروگاه تشریح کرد: سالانه برای چرخش توربین ها و کمتر شدن میزان گرما، هشت میلیون مترمکعب آب در این نیروگاه مصرف می شود که اگر بتوانیم نیروگاه را توسعه دهیم، در مصرف این مقدار آب صرفه جویی می شود، که با ورود این میزان به آب به چرخه صنایع شاهد رونق صنایع در استان می شویم .
وی ادامه داد: در صورت تاسیس نیروگاه جدید و سپس ایجاد تعمیرات لازم در نیروگاه فعلی و استفاده از هوا برای سیستم خنک کننده، شاهد صرفه جویی آب مصرف شده در این سیستم خواهیم بود.
رئیس هیئت مدیره شرکت نیرو آتیه صبا ادامه داد: پس اگر سیستم خنک کننده تعمیر و تعویض شود، مصرف آب کمتر شده و همچنین اگر مازوت استاندارد به ما بدهند، الودگی کمتری به بار خواهد آورد.
وی در ادامه با اشاره به قول و وعده های مختلف مسئولان در ادوار مختلف برای توسعه این نیروگاه گفت: رییس جمهور شهید هم وقتی به استان آمد، توسعه این نیروگاه جزو مصوبات سفر وی بود. همچنین دیگر مسئولین هم قول مساعد برای توسعه این نیروگاه داده اند که امیدواریم به این وعده ها عمل شود.
راندمان نیروگاه تبریز ۳۵ درصد است
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز با اشاره به راندمان ۳۵. درصدی نیروگاه تبریز گفت: راندمان نیروگاه های بخار را حدود ۳۶ درصد اعلام میکنند، راندمان به این معناست که در مقابل مقدار انرژی و سوخت ورودی، نیروگاه چقدر به ما انرژی الکتریسیته می دهد که متوسط راندمان نیروگاه تبریز، ۳۵ درصد بوده که از میزان متوسط راندمان نیروگاه های کشور بالاتر است.
حسن خیری در خصوص تنش آبی در تامین آب نیروگاه تشریح کرد: در هنگام تاسیس نیروگاه در این منطقه، یکی از نقاط پرآب بوده است در حال حاضر بعد از ۴۰ سال این منطقه کمآب شده و آب ۱۰۰ متر پایین تر رفته است.
خیری افزود: میزان مصرف آب در این نیروگاه در فصل تابستان، دو هزار مترمکعب به ازای هر ساعت بوده و در زمستان نیز این مقدار به هزار مترمکعب می رسد که در مجموع میزان مصرف سالیانه حدود هشت میلیون مترمکعب است.
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز راهکار حل این مشکل را تغییر برج خنک کننده نیروگاه دانسته و گفت: هر واحد برج خنک کننده، سه هزار میلیارد نیاز دارد. همچنین قرار شده بود بخشی از خروجی تصفیه خانه آب تبریز به این نیروگاه تحویل داده شود که نیازمند ۲۰۰ میلیارد هزینه است که طبق توافق باید ۱۰۰ میلیارد آن توسط مالک و ۱۰۰ میلیارد دیگر توسط آب منطقهای تامین شود.
وی افزود: سال قبل، زرینه رود کمترین آب را به نیروگاه می داد و مابقی آب از مایان می آمد اما باید در نظر داشت که کیفیت آب تحویلی مایان کم بوده و باعث خرابی لوله های نیروگاه می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد