به گزارش جامجمآنلاین ازالعالم، شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس امروز (چهارشنبه دوم آبانماه) با حضور رهبران کشورهای عضو از جمله مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران در کازان مرکز تاتارستان روسیه آغاز به کار کرد.
این نشست با حضور سران عضو شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، امارات و اتیوپی در کازان روسیه برگزار شد.
پوتین در سخنرانی افتتاحیه این نشست گفت: ما به دنبال تقویت اقتدار بریکس، افزایش نقش آن در امور جهانی و حل مشکلات فوری جهانی و منطقهای بودیم. بریکس پاسخگوی بخش اصلی جامعه جهانی است و این سیاست در جهان کنونی مورد نیاز است. همه کشورهای بریکس به دنبال برابری حسن همجواری و احترام متقابل هستند.
وی افزود: در ژوهانسبورگ، ما توافق کردیم که روشها و دستهبندیهای کشورهای شریک انجمن خود را توسعه دهیم و فهرستی از کشورها را برای دریافت چنین وضعیتی تشکیل دهیم. مهم است که تصمیم در این زمینه در بیانیه نهایی کازان منعکس شود.
پوتین با تاکید براینکه کشورهای بریکس پتانسیل اقتصادی، علمی، جمعیتی و سیاسی بسیار زیادی دارند، گفت: نادیده گرفتن منافع بی سابقه کشورهای جنوب و شرق جهانی برای پیوستن به این انجمن برای بریکس اشتباه است.
رئیسجمهور روسیه با تصریح این که جهان چندقطبی اساساً تغییر کرده است، گفت: کشورهای بریکس تأثیر مثبتی بر اوضاع در حوزه ثبات و امنیت جهانی و سهم بسزایی در حل مشکلات حاد منطقهای دارند. این ماهیت استراتژی بریکس در عرصه بینالمللی است که خواستههای بخش اصلی جامعه بینالمللی به اصطلاح «اکثریت جهانی» را برآورده میکند و دقیقاً این دوره است که به ویژه در جهان مورد تقاضا است. شرایط فعلی، زمانی است که تغییرات واقعاً مهمی در جهان در حال رخ دادن است.
لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل به دلیل بیماری نتوانست در این اجلاس شرکت کند و مائورو ویرا، وزیر خارجه این کشور در کازان حضور دارد.
نشست بریکس ۲۰۲۴، اولین اجلاسی است که از زمان گسترش بریکس در ژانویه برگزار میشود؛ زمانی که ایران، مصر، اتیوپی و امارات در این گروه حضور داشتند.
ائتلاف بریکس که هدف آن مقابله با نظم جهانی به رهبری غرب است، در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، اما به سرعت در حال گسترش است.
مجموع تولید ناخالص داخلی ۱۰کشور عضو بریکس در حال حاضر حدود یک سوم کل جهان را تشکیل میدهد که جمعیت آنها تقریباً نیمی از کل جهان و تجارت آنها یک پنجم کل جهان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت