جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی از تشکبل مجمع خیرین در این بنیاد خبر داد و گفت: شروع، ادامه و بقای انقلاب اسلامی نیازمند نیروی انسانی فکور و نخبه است که بتواند تمدن نوین اسلامی را پایهگذاری کند، که این همان موضوعی است که امام (ره) و رهبری نیز همواره به آن اشاره کردهاند.
یوسف زندی افزود: این نگاه، نخبهمحور و مبتنی بر حکمرانی نخبگان است و باعث میشود مسئولان عالی رتبه کشور حمایت از نخبگان را به عنوان یک رویکرد در دستور کار خود قرار دهند و به منظور نیل به این هدف زیرساختهای لازم برای اثرگذاری نخبگان در حوزههای مختلف را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه مجموع این اثرگذاریها را میتوان به حکمرانی نخبگان تعبیر کرد، یادآور شد: با همین نگاه، بنیاد ملی نخبگان تشکیل شده است تا مدیریت تحولات کشور به دست نخبگان سپرده شود.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی اضافه کرد: حکمرانی نخبگان سبب میشود مشکلات اقتصادی فرهنگی و اجتماعی کشور کاهش چشمگیری یابد چون نخبگان میتوانند با تلاش و استعداد ذاتی خود این مسائل را حل کند؛ بنابراین اگر همچنان مشکلات عمدهای در کشور در بخشهای مختلف وجود دارد، به دلیل فقدان حکمرانی کامل نخبگان به صورت گسترده است. به عبارت دیگر، حکمرانی نخبگان هنوز به طور کامل میسر نشده است.
زندی اظهار داشت: اهمیت موضوع نخبگان سبب شد در سال ۹۱، سند راهبردی کشور در امور نخبگان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد. این سند ساحتهای مختلفی دارد و به علم و ساحتهای علم محدود نمیشود. در واقع این سند معتقد است نخبه فردی است که استعداد ذاتی خود را برای اثرگذاری اجتماعی به کار میگیرد. این اثرگذاری البته محدود به حوزه اقتصاد نیست گرچه بارزترین اثرگذاری نخبگان در سالهای اخیر در حوزه اقتصاد دانشبنیان بوده اما سایر ساحتها مانند فرهنگ و ادب نیز محل مناسبی برای اثرگذاری نخبگان هستند.
وی تأکید کرد: در یک دهه گذشته تمرکز بنیاد نخبگان بیشتر روی حوزههای علمی بوده اما از سال گذشته سایر حوزهها نیز مورد توجه قرار گرفتند و اقدامات قابل توجهی برای حمایت از جامعه نخبگان حوزههای مختلف نیز صورت پذیرفته تا بتوان زمینه را برای شناسایی استعدادهای برتر و توانمندی آنان و رسیدنشان به مرحله اثرگذاری فراهم کرد.
زندی ادامه داد: یکی از مشکلات کشور که در بیان رهبری نیز به آن اشاره شد، تصدیگری دولت در امور مختلف است که این عامل سبب غفلت از ظرفیتهای مردمی خواهد شد. بنیاد نخبگان نیز در سالهای گذشته مبتلابه همین موضوع بوده؛ در واقع بنیاد تلاش داشته تمام مسیر نخبگی را و تمام امور مرتبط به نخبگان را در درون خود انجام دهد و همین عامل سبب شد از ظرفیتهای مردمی، بخش خصوصی و امور خیریه غفلت جدی صورت بگیرد. این در حالیست که استفاده از این ظرفیت مردمی میتواند بخش زیادی از مشکلات موجود را کاهش دهد و سبب گسترش دایره نخبگانی نیز شود. در این بین، سیاستگذاری، تنظیمگری و پشتیبانی برای ایجاد مسیر نخبگانی، اهم وظیفه بنیاد نخبگان خواهد بود.
وی افزود: در همین راستا بنیاد تلاش دارد مجمع خیرین ایجاد شود تا بتوان ظرفیتها و توان مردمی و امور وقف و خیریه را برای حمایت از نخبگان بومی به کار گرفت. این امر سبب خواهد شد به تدریج شبکه بزرگ از نخبگان در همه ساحتها ایجاد شود تا این افراد بتوانند در حوزههای مختلف منشاء اثرگذاری باشند.
زندی گفت: با شناسایی حدود 2500 نخبه در استان برای اینکه ایده ها و پیش محصول آنها به محصول نهایی برسد نیازمند همراهی و کمک از بخش های خصوصی هستیم. تا این ایده ها با استفاده از ظرفیت های مردمی برای رسیدن اهداف عالی نخبگان به سمت محصول نهایی هدایت شود.
علیرضا نوین رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: ما در مجلس شورای اسلامی آماده هستیم تا هر انچه در خصوص قانون گذاری نیاز هست انجام شود پیگیری کنیم.تا طبق فرامین مقام معظم رهبری از مهاجرت بی رویه جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: با درگیر کردن نخبگان در توسعه کشور، فراهم کردن شرایط، ارتباط بین صنعت و دانشگاه، رعایت نظام شایسته سالاری میتوان این گام های رو به جلو را هدفمند به مسیر نهایی هدایت کرد و این مهم بدون حمایت خیرین میسر نمیگردد.
محمدرضا پورمحمدی عضو هیت موسس این مجمع گفت: با توجه به اینکه در میان نیروهای مستعد و برجسته مشکل جذب و استخدام وجود دارد و با وجود توانمندی های نخبگان شرایط بروز و ظهور وجود ندارد که این امر منجر به مهاجرت نخبگان می شود بنابراین نیازمند مجموعه ای هستیم تا بتوانند از نخبگان حمایت کنند. ما در شرف راه اندازی این مجمع هستیم که هیت امنا و هیت مدیره بعد از انتخاب در جهت حمایت از نخبگان شروع به کارکند.
وی افزود :با تشکیل این مجمع نیاز به حمایت و پشتکار مسئولین دولتی داریم تا با ثمره این حمایت شاهد پیشرفت استان باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت