اما چشم رنگیهای سینمای ایران را میتوان به پرحاشیه و بیحاشیه تقسیم بندی کرد، پرحاشیههایی که سبک زندگی، واکنشهای اجتماعی، انتخاب پروژهها، مصاحبهها و... آنها را در مرکز داغ دیدهشدن قرار میدهد و از آن طرف بازیگران بیحاشیهای که مصاحبه زیادی از آنها وجود دارد، نه در مراسم زیادی حاضر میشوند و عموما هم انتخابهای درستی برای پروژههای سینمایی و سریال و تئاترهای خود دارند که شهرام حقیقتدوست از جمله همین بازیگران بیحاشیه است.
بازیگری که بهتازگی با فیلم سینمایی «قلب رقه» به کارگردانی خیرا... تقیانیپور روی پرده سینماهای سراسر کشور حاضر شده است.
بازیگری که مصاحبه نمیکند
شهرام حقیقتدوست که حالا بازیگری ۵۳ساله و در ابتدای ورود به چهارمین دهه از فعالیت سینمایی خود است، در سریال، فیلم سینمایی و تئاترهای غیرموفق متعددی حضور داشته است، اما نقشآفرینی ضعیف یا حتی کمی متوسط از او به یاد نداریم و همیشه در یک سطح استاندارد یا بالاتر از آنها مقابل دوربین قرار گرفته است.شهرام حقیقتدوست در مرداد ۱۳۹۶ مهمان مهران مدیری در برنامه دورهمی شده بود. این مصاحبه و گفتوگوی او جزو معدود مصاحبههای اوست؛ حقیقتدوست در این برنامه درباره نحوه ورودش به دنیای بازیگری اشاره کرده بود: «من در دانشگاه هم موسیقی قبول شدم و هم نمایش، اما در مصاحبه موسیقی رد شدم و نمایش را ادامه دادم و بهواسطه دانشگاه و تئاتر وارد این حرفه شدم. سرانجام به تهران آمدم و اولین تئاتر حرفهایام را در سال ۱۳۷۵ با مرحوم حسین پناهی آغاز کردم.» وی درباره شخصیت زندهیاد حسین پناهی گفت: «حسین پناهی آدم بینظیری بود. در زمانی که ما نمایش «اشکها و لبخندها» را با ایشان کار میکردیم این کار باب میل خودش نبود، به همین دلیل با اجازه سازمان نمایش را تغییر داد. یک روز روی صحنه آمد و به هرکدام از ما یک کاغذ داد و گفت هر نقشی که دوست دارید بازی کنید روی آن بنویسید و براساس آرزوی ما برای ایفای آن نقش نمایشنامهای نوشت به نام «چیزی شبیه زندگی» و ما آن را اجرا کردیم و مورد استقبال هم قرار گرفت.»
چرا حقیقتدوست بیحاشیه است؟
برآیند شهرت و دیدهشدنی که شهرام حقیقتدوست با نقشآفرینی در سریال «خط قرمز» به دست آورده بود، برای این بازیگر مثبت نبود، وی در گفتوگویی با مهران مدیری به این نکته اشاره کرد و توضیح داد: «بعد از سریال خط قرمز اتفاقات بسیار خوبی رخ داد، اما اتفاقات بد بعد از این سریال بیشتر بود و من بعد از این سریال خیلی اذیت شدم. در آن زمان مردم آدرس و شماره تلفن منزل من را پیدا کرده بودند و مدام من را آزار میدادند، تا جایی که مادرم که چند روز از شهرستان به منزل من آمده بود از ترس آزار و اذیتها خیلی زود برگشت و من حتی مجبور شدم خانهام را عوض کنم. من پیش از این ماجرا شهرت را دوست داشتم، اما با اتفاقاتی که بعد از این سریال برایم رخ داد از شهرت و دیدهشدن فاصله گرفتم و سعی کردم کمتر مصاحبه کنم و به مراسم و مهمانیها بروم و کمتر حاشیهساز باشم.»
بازیگری که انتخاب کارگردانهای بزرگ است
حقیقتدوست هیچگاه کمکار نبوده و در همه سالهای فعالیتش حداقل یک تئاتر، یک سریال، یک فیلم سینمایی را در کارنامه دارد و بیشتر خودش را در معرض دید مخاطبان نمایش و تئاتر قرار داده است. نقشآفرینیهای این بازیگر چشم رنگی طیف گستردهای را شامل میشود و حقیقتدوست توانسته تسلط بازی در ژانرهای متنوعی مانند جنایی، کمدی، ملودرام، تاریخی، درام و اکشن را به رخ کارگردانها و تهیهکنندگان بکشد و همین امر باعث شده کارگردانهای مطرحی مانند داریوش مهرجویی، اصغر فرهادی، داوود میرباقری، محمدحسین لطیفی، بهرام بهرامیان، داریوش فرهنگ، پوران درخشنده، حمید نعمتا...، سیروس الوند، محمدعلی سجادی، محمدعلی باشهآهنگر و... را برای بازی گرفتن از او علاقهمند کند.
موفق و البته بدشانس
موفقیتهای او تنها منحصر به همین سالهای پرکار او که به حضور در چهار سریال شبکه نمایش خانگی آمستردام، خون سرد، مرداب و برتا و حضور در دو فیلم سینمایی قلب رقه و باغ کیانوش منجر نمیشود. حقیقتدوست بعد از دیدهشدن در سریال خط قرمز ساخته قاسم جعفری، در فاصله زمانی کمی قراردادهای حضورش در دو سریال بزرگ و تاریخی صداوسیما را امضا کرد که سریال «مختارنامه» ساخته داوود میرباقری، با نقش ابن حر، استعدادهای او را بیشتر نمایان کرد، اما سریال ناکام «ثارا...» به کارگردانی شهریار بحرانی که نیمهکاره ماند، نگذاشت نقشآفرینی او در نقش یزید بنمعاویه را در خاطره سینمایی مردم ایران ثبت کند.
البته این بازیگر تجربه تاریخی ناموفق دیگری هم دارد که نگذاشت در سومین همکاریاش با داوود میرباقری، نقش یک جنگجوی ایرانی در برهه تاریخی حمله مغول به ایران را در سریال «ماه تیتی» ایفا کند. این ناکامی یا بدشانسیهای حقیقتدوست در سینماها دامن او را گرفته است و این بازیگر سه فیلم سینمایی دارد که هنوز اکران نشدهاند؛ «لابی» ساخته محمد پرویزی و «آنجا همان ساعت» ساخته سیروس الوند خبری از اکران آنها به گوش نمیرسد و فیلم پر سروصدای «قاتل و وحشی» ساخته حمید نعمت ا... .
قهرمان «قلب رقه»
قلب رقه اولین اثر سینمایی تقیانیپور است که به گفته او دلیل همکاری با شهرام حقیقتدوست، بعد از همکاری در نمایش «کلنل» در سال ۱۳۹۶زمینهسازش بود.تقیانیپورکه درسریال «نجلا» به بافت وساختار سینمایی که راوی مناطق عربنشین است تسلط پیدا کرده بود و با سریال «ترور» تجربه سینمای امنیتی و اطلاعاتی را کسب کرده، در قلب رقه سراغ سوژهای رفته که حول محور داعش میچرخد و در پایتخت داعش درسوریه، یعنی شهر رقه روایت میشود.حقیقتدوست که تجربه نقشآفرینی بهعنوان یک مامور نظامی و امنیتی را درخون سرد داشته و درمختارنامه صحنههای اکشن و جنگی متعددی را بازی کرده؛ در قلب رقه در سطح یک بازیگر حرفهای ژانر اکشن و با موضوعیت مسائل امنیتی واطلاعاتی ظاهر شده ومخاطب را با یک قهرمان مواجه میکند که کاملا واقعبینانه شکست میخورد، پیروز میشود، تصمیم میگیرد، موفق میشود و خطا میکند و این موضوع در کارنامه حقیقتدوست مانند دیگر فعالیتهایش میتواند برگ برنده مهمی باشد.