جام جم آنلاین؛ یعقوب محمودیان افزود: منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین در محدودهای به وسعت هفت هزار و ۲۲۳ هکتار از مرز پرویزخان و محدوده بین این مرز تا مرز خسروی را شامل می شود که درخواست توسعه این منطقه به محدوده شهر قصرشیرین و مرز خسروی را نیز داشته ایم که موافقت اضافه شدن مرز خسروی در شورای برنامه ریزی استان کرمانشاه به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه در اردیبهشت ماه امسال فعالیت منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین به طور رسمی شروع شد گفت: یک فاصله سه ساله بین تصویب تا شروع به کار این منطقه باعث منفی شدن ذهنیت ها در خصوص آن شده که در گام اول اسناد این منطقه برای شروع فعالیت های بعدی صادر شد.
محمودیان با بیان اینکه در گام اول اسناد منطقه آزاد صادر شد، اظهار کرد: تمام کارها منوط به تخصیص آب است و تا آب نباشد هیچ کاری عملیاتی نخواهد شد که قرار شد تا ۱۰ روز آینده جلسه ای در رابطه با این موضوع با مسوولان شرکت آب منطقه ای برگزار شود که در صورت محقق شدن آن، انجام مقدمات زیرساختی آغاز می شود.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین گام بعد از طرح جامع را تدوین طرح تفصیلی متناسب با هر زون در منطقه آزاد تجاری قصرشیرین برشمرد و ادامه داد: برای اینکه زمان از دست نرود، همزمان با اینکه در انتظار تایید نهایی طرح جامع هستیم، کارهای اولیه طرح تفصیلی را زون به زون و بلوک به بلوک پیگیری میکنیم.
وی گفت: ما در بخش نیروی انسانی به شدت معتقد بر بومی گزینی هستیم که در منطقه آزاد تجاری سه معاونت و ۱۲ مدیریت داریم و برای پست ها باید شایسته گزینی شود و هیات مدیره نیز از نیروهای متخصص تشکیل شده و برای استفاده از پتانسیل افرادکارآمد هفته گذشته نیز مدیرعامل بزرگترین شهرک صنعتی ایران را مجاب کردیم که معاونت عمرانی کارهای عمرانی را متقبل شود ضمن اینکه با توجه به شناختی که مدیران بومی نسبت به منطقه دارند در سطح میانی از مدیران بومی استفاده کرده ایم که از پنج مدیر سه نفر قصرشیرینی هستند.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین اظهار کرد: در گام اول یک هزار میلیارد ریال پروژه عمرانی تعریف کرده ایم که در شهریورماه عملیات جرایی آن آغاز و طی امسال به بهره برداری خواهد رسید و همین امسال شاهد آسفالت مسیر ترانزیت و معابر مرز پرویزخان بعد از گذشت ۲۵ سال خواهیم بود.
محمودیان ادامه داد: ما در مجاورت مرز پرویزخان به شهرهای مندلی، کلار و خانقین در کشور عراق هستیم که برای ارتباط موثر و مستقیم با این سه شهر باید کل شهر قصرشیرین در محدوده منطقه آزاد باشد که کارهای اولیه آن آغاز شده که کل منطقه قصرشیرین آزاد شود ضمن اینکه با طرف عراقی صحبت کردیم و از طریق مقامات استان پیگیریم تا که یک منطقه آزاد مشترک را با طرف عراقی ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه با اجرای منطقه آزاد تجاری تمام منابعی که به خزانه می رود باید در منطقه هزینه شود و از این رو شاهد تحول بزرگی در مرز پرویزخان و ۲ برابر شدن حجم ترانزیت و فعالیت های تجاری خواهیم بود گفت: ما در بدو ورود به منطه آزاد قصرشیرین ۷۳ پرونده حقوقی داشتیم که بدون فراخوان و فروش موارقه واگذار شده بود که با پیگیری ها صورت گرفته، شکایتی تنظیم کردیم که این واگذاری ها به صورت صحیح انجام شود که رونق منطقه را در برخواهد داشت.
محمودیان با بیان اینکه پرویزخان پتانسیل بالایی دارد و روزانه شاهد درآمد میلیاردی است که به حساب خزانه واریز می شود گفت: یکی از مسیرهایی که باعث می شود این درآمد در منطقه هزینه شود منطقه آزاد است که با پیگیری نماینده غرب استان در مجلس شورای اسلامی و استاندار کرمانشاه گام به گام در حال عملیاتی شدن است.
محمودیان با بیان اینکه در صورت عملیاتی شدن منطقه آزاد شاهد جمعیت ۵۰ هزار نفری آن و احیای منطقه خواهیم بود، ادامه داد: برای شروع کار سه قسمت مشخص به وسعت حدود هزار هکتار را تعیین کردیم که شامل زون پرویزخان با وسعت حدود ۴۰۰ هکتار، زون مسکونی در نزدیکی سهراه نصرآباد برای اسکان ۳۰ هزار نفر و زون لجستیک در نزدیکی مرز خسروی است.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین گفت: تمرکز اصلی امسال بر محدوده مرز پرویزخان است که با گذشت حدود ۲۵ سال فعالیت هنوز وضعیت مناسبی ندارد و به طور همزمان برخی کارهای عمرانی و زیرساختی اولیه مورد نیاز این سه زون شامل احداث تصفیهخانه فاضلاب، راه دسترسی ۲۶ کیلومتری، اخذ سهمیه ۲۹ میلیون مترمکعبی آب و احداث ۲ نیروگاه ۶۰ مگاواتی که بخشی از آن به صورت نیروگاه خورشیدی اجرایی میشود، نیز در حال پیگیری است.
محمودیان در خصوص مدیریت منطقه آزاد تجاری بر مرز پرویزخان بر اساس ماده ۶۵ گفت: در این خصوص با گمرک مشکلی نداریم و در برخی موارد اختلافاتی با راهداری وجود دارد که این موضوع نیز در دست بررسی است.
او اضافه کرد: ما طبق چشم اندازی که برای منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین پیش بینی کردیم می تواند برای ۱۰ هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کند که درصددیم تا در مرحله اول در یک هزار و ۶۰۰ هکتار شامل ۸۰۰ هکتار در محدوده مرز خسروی و ۸۰۰ هکتار در محدوده مرز پرویزخان برای واگذاری به سرمایهگذاران اجرایی شود و در مراحل بعدی نیز شاهد ایجاد زیرساختها و امکانات و حضور سرمایهگذاران و صنایع در دیگر محدوده این منطقه باشیم که البته اولویت را به سرمایه گذاران بومی خواهیم داد.
وی از برنامهریزی برای تدوین برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای منطقه آزاد تجاری قصرشیرین خبر داد و افزود: رونق این منطقه یک بُعد ملی و بینالمللی به کرمانشاه اضافه میکند.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری قصرشیرین با تاکید بر اینکه اخذ اعتبار برای منطقه را حتما پیگیری خواهیم کرد، افزود: با توجه به محرومیت استان کرمانشاه و تاثیری که رونق منطقه آزاد تجاری قصرشیرین میتواند در توسعه اقتصادی استان داشته باشد نیاز است که دولت چهاردهم نگاه ویژه ای به این منطقه داشته باشد.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری قصرشیرین بر لزوم پرهیز از نگاه سیاسی و تغییر رویکرد با تغییر مدیران و نمایندگان استان به این منطقه تاکید کرد و افزود: این منطقه صرفا باید به دنبال کارکرد اقتصادی و توسعهای خود باشد.
با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد