در مورد این گزاره که صنعت گردشگری البرز سال به سال رو به قهقرا میرود چه نظری دارید؟ توضیح دهید؟
کرج و استان البرز موقعیت استثنایی دارد، به طوری که راه ارتباطی ۱۴ استان از البرز عبور میکند، اما دریغ از توانمندی جذب یک درصد از این مهمانان عبوری که برای گردش وارد این شهر و استان شوند، در واقع کرج به عنوان یک گذرگاه مطرح بوده و هیچ منبع درآمدی برای استان از این نظر کسب نشده است.
به چه دلیل این سرنوشت برای کرج و استان البرز رقم میخورد؟
موقعیت جغرافیایی البرز که در کنار پایتخت قرار دارد و به نوعی حیاط خلوت تهران محسوب میشود و هر مسئول کشوری که در تهران سمت دارد برای نورچشمیهای خود در البرز جایگاه و مسئولیتی ایجاد کرده و میکند آن مدیر را به البرز گسیل میدارد، گردشگری از این قاعده مستثنی نبوده و مدیرانی که در البرز مسئولیت گرفته اند نخست بومی این شهر و استان نبوده و اصلا در این حوزه تخصصی ندارند و در این رشته نابلد بوده و گردشگری شهر کرج چوب ندانم کاری مسئولان بالادستی را میخورد.
یک مثال از این نابلدی ذکر کنید؟
در حال حاضر مردم استان البرز و شهر کرج چه گناهی دارند که باید تفرجگاهی که در قالب کاخ مروارید شکل گرفته و ۱۵۵ هکتار مساحت دارد و ظرفیت بالایی در جذب گردشگر و پر کردن اوقات فراغت دارد از این ظرفیت هیچ استفادهای نکنند و در آن روی مردم بسته است. در واقع بخشهایی از این ظرفیت به زباله دانی شده، بخشی از آن به زمین کشاورزی شده که آبهای زیر زمینی را میبلعد تبدیل شده است، یک مرتبه از چرایی بسته بودن آن پرسش شد که مسوولان میراث اظهار کردند به دستور دادستان بسته شده وقتی یک جلسهای با دادستان داشتیم از او در این مورد پرسش کردیم که در این مورد اظهار بی اطلاعی و هر گونه دخالت خود را در این قضیه رد کرد.
به واقع باید گفت؛ کم کاریهای خود را میخواهند به گردن دادستانی بیاندازند، آنان که مسئولیت گردشگری استان را دارند؛ هیچ گونه نقشه راه گردشگری در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز وجود ندارد، و گرنه ظرفیت بوستانی و فضای سبز کاخ مروارید پتانسیل بالایی برای درآمدزایی دارد.
برنامه و هدفی برای رونق صنعت گردشگری در البرز وجود دارد؟
در استان البرز هیچ برنامهای وجود ندارد وقتی فردی برای مدیر کلی خود را نامزد میکند باید برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشد، اما در این رابطه در این استان هیچ برنامه و نقشه راهی وجود ندارد، تمام اماکن گردشگری که برای گردشگر باید باز باشد بسته است به راستی هیچ شهروندی از خود نمیپرسد چرا اماکن گردشگری به روی گردشگران بسته است؟
در ایام تعطیل دهه پایانی ماه صفر برخی از شهرها توانستند جمعیت میلیونی برای گردشگری جذب کنند، اما کرج اینگونه نشد چه نظری دارید؟
برخی از شهرها در این ایام توانستند بیش از ۵ میلیون مسافر و گردشگر جذب کنند، اما استان البرز که مجموعه از جاذبههای گردشگری دارد، متاسفانه نتوانسته آن را به جامعه هدف خود معرفی کند و در این رابطه زیان مضاعفی متحمل میشود، اگر ۱۰ درصد از این مسافرهایی که از البرز عبور میکنند از آبشارها و درههای زیبای این استان اطلاع داشته باشند وقت خود را در این اماکن صرف میکنند و چر خش مالی که به وجود میآید وضع مالی اهالی روستاهای مقصد گردشگری را دگرگون میسازد.
بخش خصوصی در این رابطه چه جایگاه و نقشی دارد؟
بخش خصوصی بازوی شکوفایی صنعت گردشگری در همه جا و در استان البرز و شهر کرج است، وقتی انجمنها و سازمانهای مردم نهاد در این صنعت نتوانند مدیران دولتی را ببینند بالطبع به حوزه سرمایه گذاری ورود نمیکنند و گردش مالی مورد نظر در این حوزه رخ نمیدهد، در خواست دارم مدیران این اداره کل در استان البرز برنامههای خود را در حوزه سرمایه گذاری گردشگری به اطلاع مردم برسانند، بنده نزدیک به ۳۰ سال در این حوزه فعالیت دارم و به عنوان نماینده و عضو هیات رئیسه انجمن آزانسهای هوایی استان البرز از برنامه سرمایه گذاری در این حوزه بی اطلاع هستم یک جلسه میخواهیم با مدیران دولتی برگزار کنیم تا مشکلات قانونی خود را به آنان اطلاع دهیم به درهای بسته میخوریم.
در این ۳ سال در حوزه گردشگری چه اتفاقی رخ داده است؟
صدور مجوزهای بی رویه در این سه سال که آسیبهایی متوجه این صنعت کرده از اقدامات انجام شده میباشد، وقتی برنامهای از یک جوان در این عرصه وجود ندارد و به او مجوز میدهند و نمیتواند اهداف خود را به ثمر بنشاند بعد از مدتی دچار سرخوردگی شده و سرمایه اش نیز از دست میرود، با رویشهای فعالان صنعت گردشگری مخالفتی نداریم، اما با برنامه و هدف باشد.
اوضاع و احوال کارگروه گردشگری که در استانداری برگزار میشد در چه حالی است؟
در سالهای گذشته که این کارگروه در استانداری البرز برگزار میشد، انجمنهای مرتبط هم حضور پیدا میکرد و در جلسه حضور داشتیم، اما در این چند ساله اخیر در این جلسهها هم حضور پیدا نمیکنیم.
وضعیت این صنعت را در دولت چهاردهم که بر تخصص گرایی تاکید دارد، چگونه میبینید؟
متاسفانه در خیلی از ادارهها و تشکیلات اداری گرفتار رفیق بازی و فامیل بازی هستیم تا زمانی که بحث تعهد و تخصص سرلوحه کار مدیران قرار نگیرد در روی همین پاشنه میچرخد. اکنون در استان البرز همین وضعیت را داریم، یک شخص بسیار متدین و بااخلاق مسئولیت معاونت گردشگری در این اداره کل را عهده دار است، اما تخصصی در حوزه گردشگری استان ندارد و در حال هرز رفتن زمان هستیم چند ماه این مسئولیت را گرفته چندین بار هم برای برگزاری جلسه هم اندیشی مراجعه کرده ایم، اما هیچ فایدهای نداشته است؛ بومی البرز هست، اما در حوزه گردشگری تخصص ندارد.
برای انعکاس این مشکلات با نمایندگان کرج در ارتباط بوده اید؟
در ادوار گذشته با نمایندگان درر ارتباط بودیم و توانسته بودیم موفقیتهایی را به دست بیاوریم، اما در دوره قبل در حوزه گردشگری هیچ کدام از نمایندگان ورود نکردند، در دیدارهایی که با آنان داشتیم مشکلات را گوش میکردند، اما اقدامی از جانب آنان مشاهده نمیکردیم، اما در این دوره که با نمایندگان بیشتر در ارتباط هستیم امیدوارم اتفاقات خوبی رخ دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت