روایت جزئیات شب ترور هنیه از زبان خالد قدومی؛

رژیم صهیونیستی؛ پُرترورترین رژیم تاریخ معاصر

به قلم: الناز رحمت نژاد_خبرنگار جام جم البرز
به قلم: الناز رحمت نژاد_خبرنگار جام جم البرز
کد خبر: ۱۴۶۸۹۰۶
رژیم صهیونیستی؛ پُرترورترین رژیم تاریخ معاصر

ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در تهران پیامد‌هایی در عرصه منطقه‌ای به همراه داشته است. صهیونیست‌ها با استفاده از سیاست کثیف ترور که یک راهبرد بزدلانه و تروریستی است، قصد داشتند به یک دستاورد تاکتیکی در میدان یا در عرصه سیاسی برسند؛ غافل از اینکه هیچ گاه ترور‌های این رژیم جعلی تحقق دستاوردی تاکتیکی در مقابله با محور مقاومت را در پی نداشته است بلکه بالعکس، تفکر، ایده یا جنبشی که رهبران آن مورد ترور قرار گرفته اند، آسیب ندیده و قَوی‌تر و بالنده‌تر از قبل به مسیر مبارزاتی خود ادامه داده است.

در بین گروه‌ها و جنبش‌های مقاومت اسلامی شاهد این بوده ایم که هر گاه یک رهبر یا فرمانده ترور شده فردی مجاهد‌تر و قوی‌تر جایگزین او شده است. سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزب الله لبنان در اوایل دهه ۹۰ میلادی مورد ترور قرار گرفت. سید حسن نصرالله که آن موقع جوان بود و کمتر کسی فکر می‌کرد ایشان بتواند حزب الله را به این سطح از قدرت برساند، وی جانشین سید عباس موسوی شد. حال امروز این گروه مقاومتی به آنچنان قدرتی رسیده است که می‌تواند در منطقه تعیین کننده باشد. امروز حزب الله لبنان، ۱۵۰ هزار موشک و ۱۰۰ هزار نیرو دارد؛ به طوری که قدرت نظامی آن را با ارتش انگلیس مقایسه می‌کنند.

شیخ احمد یاسین رهبر جنبش مقاومت اسلامی حماس در سال ۲۰۰۴ ترور شد، ترور ایشان یک ضربه بزرگ بود، اما بلافاصله عبدالعزیز رِنتیسی جانشین وی شد و او هم بلافاصله بعد از مدت کوتاهی ترور شد که این هم نیز به نوبه خود ضربه بزرگی محسوب می‌شد. کمتر کسی تصور می‌کرد حماس ظرف دو دهه گذشته بتواند از آن سطح موشک‌های ساده عبور کرده و به سطحی از توانمندی عملیاتی و نظامی برسد که بتواند عملیاتی مانند طوفان الاقصی را انجام دهد. جمال عبدالناصر و سوریه در دهه ۶۰ هم نتوانسته بودند چنین ضربه محکمی به رژیم صهیونیستی وارد کنند.

حماس در محاصره کامل به سر می‌برد و از سرزمینی سر برآورده که تحریم علیه آن‌ها اعمال شده و با دنیای خارج ارتباط چندانی نداشته است؛ با این حال ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عملیات طوفان الاقصی را علیه رژیمی که خودش را بزرگ‌ترین قدرت منطقه می‌داند، رقم زد. این جنبش با عملیات مورد اشاره شکست همه جانبه و جبران ناپذیری را به رژیم اشغالگر وارد کرد؛ رژیم جعلی هم برای جبران این شکست قتل عام مردم غزه و البته استفاده از راهکار ترور را مجدداً علیه مقاومت کلید زد.
رژیم جعلی صهیونیستی به خیال خودش فکر می‌کرد با ترور اسماعیل هنیه روند فعالیت نظامی و مواضع سیاسی حماس به خصوص در استمرار مقاومت و مقابله با دشمن اشغالگر متوقف خواهد شد. آن‌ها شاید تصور نمی‌کردند که با ترور هنیه یک گزینه کابوس وار به نام یحیی السنوار به صحنه آمده و جانشین شهید هنیه شود.
خالد قدومی؛ ترور هنیه با موشک کوتاه برد
خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران که به قول خودش چشمانش هر روز از داغ شهادت اسماعیل هنیه خیس بود با شنیدن خبر جانشینی یحیی السنوار خوشحال می‌شود و در گفت و گویی مطرح کرده است: «دشمن متوهم بود که با ترور کردن رهبران حماس، مسیر این جنبش منحرف خواهد شد و مقاومت کاهش پیدا خواهد کرد. السنوار شاگرد و رفیق عمر هنیه است. ایشان از رهبران طوفان الاقصی بود. هنیه بدون غزه هیچ کاری نمی‌کرد. همیشه منتظر نظر السنوار می‌شد. در ۱۰ ماه گذشته اگر به سمت مذاکره و مقاومت رفتیم، السنوار در این تصمیمات بود. ایشان شخصیت چند بعدی دارد. او اولین کسی است که گروه المجد را تشکیل داد. این گروه هسته اصلی گردان عزالدین قسام است. یحیی السنوار از رهبران سیاسی حماس داخل زندان بوده است. در تبادل اسرا الاحرار سال ۲۰۱۱ هنیه از السنوار درخواست کرد جز تیم بنده بشوید. آن زمان هنیه جانشین خالد مشعل و رئیس دفتر سیاسی غزه بود. به همین ترتیب السنوار عضو دفتر سیاسی غزه شد. سال ۲۰۱۲ که هنیه نخست وزیر شد السنوار با او به ایران آمد.
در غزه کسی نیست که هدف نداشته باشد. السنوار پرونده و کار ناقص در کارنامه اش ندارد. هدفمند است و همه کار‌ها را انجام می‌دهد. ایشان شخصیت محبوب گروه‌های مقاومت در فلسطین است. شجاعت، سیاست، مقاومت و اهل گفتگو بودن ویژگی‌های بارز السنوار است. با حضور السنوار در دفتر سیاسی حماس انگار حاج اسماعیل زنده است. با وجود او فعالیت بیشتر و شعله ور‌تر خواهد شد.»
قدومی با اشاره به آخرین دیدار شهید هنیه با رهبر معظم انقلاب گفتگو را ادامه داده است: «هنیه در آخرین دیدارش بامقام معظم رهبری درباره شهدا صحبت می‌کند. آخرین جمله‌ای که هنیه به حضرت آقا گفت شعر عربی اذا غاب سید قام سید آخر بود. بعدش هم از آقا خداحافظی کرد. رهبران می‌روند و آن یکی می‌آید. اول مارس ۲۰۰۴ میلادی شیخ احمد یاسین شهید شد و بعد از یک ماه عبدالعزیز رنتیسی نیز به شهادت رسید. حاج اسماعیل هنیه در آن شب بعد از نماز مغرب و عشاء که خبر حمله به ضاحیه بیروت و فواد شکر آمد با دوستانش درباره شهادت صحبت کرد. هنیه آن شب گفت: " آرزوی مجاهد چه باید باشد؟ یا پیروز می‌شود یا شهید می‌شود" خود حاج هنیه می‌گوید: " خدا کند من هم شهید بشوم. " بعد از یک ساعت به آرزویش می‌رسد.»
نماینده جنبش حماس در ایران یادی هم از وسیم ابوشعبان محافظ اسماعیل هنیه می‌کند که در ترور ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی همراه با هنیه به شهادت رسیدند. به گفته خالد قدومی: «اصلاً نوبت وسیم نبود که از قطر بیاید؛ کسی که باید می‌آمد مریض شد و آقای وسیم همراه هنیه به تهران آمد. وسیم ابوشعبان اهل قرآن و ذکر و تسبیح بود. وسیم در ساختمان منتظر بود. من هم منتظر بودم تا شهید هنیه از مراسم ضیافت شام ریاست جمهوری بیایند. دیر شده و بچه‌های حراست خسته شده بودند. به وسیم گفتند: «چند ساعت به صبح مانده است. شما می‌توانی بمانی؟» وسیم هم گفته بود: «لبیک. می‌مانم.» در واقع قسمتش چنین بود که بیاید، بماند و شهید بشود.»
جزییات شب ترور اسماعیل هنیه در تهران از نگاه خالد قدومی دور نمی‌ماند: «جزئیات شب ترور دکتر هنیه شامل مشاهدات شخصی بنده و گزارش رسمی از طرف سپاه است. این ترور ناجوانمردانه با موشک کوتاه برد و سر انفجاری ۷ کیلوگرمی اتفاق افتاده است. آن شب داخل اتاق رفتم و پیکر شهید هنیه را دیدم، در آنجا براساس مشاهدات عینی مشخص بود که دیوار‌های این اتاق به سمت داخل منهدم شده است.
بر اساس مشاهدات بنده بین گزارش‌هایی که دیدم، شنیدم و خواندم گزارش‌های سپاه منطقی‌تر بود. وسیم ابوشعبان در اتاق دیگری بود. به محض اینکه پنجره‌ها شکسته و دیوار‌ها آوار شد، پیکرش روی آوار قرار گرفته بود. البته قرار است بعد از تحقیقات توسط کمیته‌های مشترک جمهوری اسلامی ایران و مقاومت جزئیات این رخداد به مردم توضیح داده شود.»
رژیم صهیونیستی؛ پر ترورترین رژیم تاریخ معاصر
به تاریخ معاصر که نگاه کنیم هیچ رژیمی به اندازه رژیم صهیونیستی دست به ترور‌های هدفمند بیرون از مرز‌های خود نزده است. رونن برگمن روزنامه نگار تحقیقی صهیونیستی در کتاب «خود برخیز و اول تو بکش» آورده است: «تاریخ رژیم صهیونیستی با ترور عجین شده است. از اولین روز‌های تأسیس این رژیم، مجموعه‌ای از گروه‌های شبه نظامی صهیونیست، دست به ترور افسران و مقامات بریتانیایی می‌زدند و با به پایان رسیدن جنگ جهانی دوم، این ترور‌ها به سمت برنامه‌ای عظیم برای انتقام گرفتن از کسانی سوق یافت که مسؤول کشتار یهودیان در جنگ شناخته می‌شدند.»
طی برنامه «مجازات نازی ها» جاسوس‌ها و خبرچین‌های صهیونیستی در سراسر جهان به دنبال بازماندگان رژیم سابق آلمان می‌گشتند تا آن‌ها را دستگیر یا ترور کنند. این انتقام جویی‌ها گاهی در شکل طرح‌هایی جنون آسا مثل طرح کشتن شش میلیون آلمانی از طریق مسموم کردن آب آشامیدنی شهر‌های بزرگ آلمان مطرح می‌شد.
پس از جنگ ۱۹۴۸ کانون این انتقام جویی‌ها از آلمانی‌ها به سمت اعراب فلسطینی تغییر کرد. طی این دهه‌ها رژیم صهیونیستی با انسان زدایی از فلسطینیان، همواره مشغول برنامه ریزی برای ترور بوده است، از رهبران سیاسی و نظامی تا روشنفکران و نویسندگان و دانشمندان. طبق گزارش برگمن هدف بسیاری از ترور‌ها برای پیش بردن اهداف سیاسی انجام می‌شوند. شیخ احمد یاسین رهبر حماس، فتحی شقاقی بنیانگذار جهاد اسلامی فلسطین، محمود المبحوح از رهبران حماس و اسماعیل هنیه جز قربانیان این ترور‌ها بوده اند.
هنیه که به منظور عرض تسلیت شهادت سپهبد قاسم سلیمانی به ایران سفر کرده بود در دیدار با سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی و حضور در منزل شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، ترور را سیاستی ناجوانمردانه دانست و گفت: «خون رهبران شهید مقاومت موجب تقویت و اصرار هرچه بیشتر جریان مقاومت خواهد شد تا به رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا ثابت کند که سیاست ترور ناجوانمردانه، سیاستی شکست خورده و ناشی از ضعف است.»
عبور جنگ کثیف رژیم صهیونیستی از چندهه و ۴۴ شنبه
۴۴ شنبه از شنبه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ می‌گذرد. هیچ روزی از روز‌های این هفته‌ها عادی نگذشته است. با نگاه کردن به بمباران بیمارستان المعمدانی غزه، مدارس النصر و حسن سلامه و سازمان ملل در جبالیا و مناطق مسکونی دیرالبلح، خان یونس، الشجاعیه، السدره، الزیتون، رفح، شیخ رضوان، اردوگاه آوارگان فلسطینی النصیرات، شهادت ۵۰۰ عضو کادر درمان، بیش از ۸ هزار دانش آموز فلسطینی و بیش از ۳۰۰ ورزشکار و تبدیل ورزشگاه‌های غزه به بازداشتگاه برای نگهداری اسرای فلسطینی، سوء تغذیه زنان باردار و نوزادان، حمله پهپاد‌های رژیم صهیونیستی به چادر خبرنگاران در بیمارستان شهدای الاقصی در دیر البلح در مرکز نوار غزه و مورد هدف قرار گرفتن اسماعیل الغول خبرنگار الجزیره در حال تهیه گزارش مقابل منزل ویران شده شهید هنیه رییس دفتر سیاسی حماس در اردوگاه الشاطئی در غزه می‌توانیم عنوان «جنگ کثیف» را به جنگ ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین اختصاص بدهیم. البته که این جنگ کثیف از چند دهه عبور کرده و به ۴۴ شنبه از بعد از ۷ اکتبر رسیده است.
رژیم صهیونیستی؛ بازنده جنگ کثیف
جنگ کثیف چند شاخصه مهم دارد. اولین شاخصه آن ترور است. دولت‌ها و ملت‌ها در این جنگ به کشتار پناه می‌برند و از ترور استفاده می‌کنند. رژیم صهیونیستی تنها رژیمی است که به اندازه همه کشور‌ها توانسته ترور کند.
دومین شاخصه جنگ کثیف به نابودی زیر ساخت‌ها اختصاص دارد. این رژیم جعلی دست به نابودی منازل مسکونی، مساجد، کلیساها، بیمارستان‌ها، ورزشگاه‌ها و مراکز فرهنگی زده است. البته این نابودی مختص ۱۰ ماه گذشته نیست، مردم فلسطین نزدیک ۸ دهه است که با این ویژگی صهیونیست‌ها مواجه هستند.
کُشتن زنان و کودکان بدون هیچ هدفی شاخصه سوم جنگ کثیف است. دیدیم در ۱۰ ماه گذشته رژیم صهیونیستی بدون هیچ دلیلی تجمع‌های زنان و کودکان را می‌کُشد. هدف این رژیم ایجاد رعب و وحشت است تا مردم به مقامات فشار بیاورند.
بازنده این جنگ کثیف رژیم صهیونیستی است. در عرصه جهانی خیزش دانشجویان آمریکا و دیگر کشور‌ها را داشتیم که برای رژیم صهیونیستی شکست بزرگ است. کسی که تمام سانسور‌های خبری را به کار گرفت تا مساله فلسطین جهانی نشود، اما شد.
در عرصه میدانی به هدف خود یعنی خلع سلاح مقاومت نرسید و مقاومت امروز با انتخاب السنوار بالنده‌تر و قوی‌تر از قبل خواهد بود.
در عرصه منطقه‌ای هفت جبهه علیه رژیم صهیونیستی باز شده است. این رژیم تصور نمی‌کرد روزی بخواهد با چند جبهه مواجه شود و این همان هراس بزرگ است که اضلاع محور مقاومت امروز به تدریج و جدی‌تر وارد نبرد با رژیم صهیونیستی شده است.
انتخاب یحیی السنوار آخرین تیری بود که به رژیم صهیونیستی وارد شد. این رژیم حتی از نام السنوار هراس دارد. امروز السنوار هم دفتر سیاسی حماس را دارد هم با گروه‌های نظامی در ارتباط است. دفتر سیاسی حماس از خارج به داخل منتقل شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها