پایان جنگ، پایان نتانیاهو

رهبر انقلاب اسلامی ۱۴خرداد۱۴۰۳ در مراسم سی‌و‌پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی‌(ره) در بخشی از سخنان‌شان به تحولات نوار غزه، جنایات رژیم‌صهیونیستی و ناکامی این رژیم دردستیابی به اهداف خود اشاره کردند.
کد خبر: ۱۴۶۵۸۷۹
 
ایشان درباره شکست رژیم‌صهیونیستی در طوفان‌الاقصی و وضعیت آشفته این رژیم در درون، فرمودند: «همه‌ تحلیل‌گران غربی اعم از اروپایی، آمریکایی و حتی وابستگان به خود رژیم‌صهیونیستی معتقدند که در این عملیات رژیم‌صهیونیستی با همه تظاهر و یال و کوپال از گروه معدود مقاومت شکست سختی خورده است. آنها می‌گویند، رژیم‌صهیونیستی هشت ماه بعد از طوفان‌الاقصی با این همه تلاش به هیچ‌کدام از هدف‌های حداقلی خود هم نرسید.» 
یائیر لاپید، نخست‌وزیر سابق رژیم‌صهیونیستی همواره شدیدترین واکنش‌های انتقادی را علیه کابینه نتانیاهو و شخص او نشان می‌دهد. لاپید به‌عنوان رهبر اپوزیسیون به‌تازگی تأکید کرده است که کنترل این رژیم از دست در رفته است و تا زمانی که نتانیاهو در قدرت بماند، تل‌آویو نمی‌تواند در جنگ علیه حماس پیروز شود.
نخست‌وزیر سابق رژیم‌صهیونیستی درشبکه اجتماعی ایکس(توییتر سابق)نوشت:«دولت کنترل اوضاع را ازدست داده است؛ سربازان روزانه درغزه کشته می‌شوند و در صفحات تلویزیون نیز با یکدیگر می‌جنگند؛ دولت از هم پاشیده و کارایی ندارد.» رهبر مخالفان نتانیاهو افزود: «وزرا در جلسه کابینه دست به اعتراض می‌زنند؛ یکی از وزارتخانه‌ها کامیون‌های حامل کمک [به غزه] می‌فرستد و وزارتخانه دیگری آن را به آتش می‌کشد؛ روابط با آمریکا از بین رفته و طبقه متوسط از هم پاشیده و جبهه شمال از دست رفته است.
اسحاق بریک، ژنرال بازنشسته و کارشناس نظامی رژیم‌صهیونیستی چندی پیش نتانیاهو و کابینه او را به باد انتقاد گرفت و تارنمای میدل ایست مانیتور نوشت که بریک از هرج ومرج کامل سربازان در نوارغزه ازنظر دردسترس نبودن تجهیزات و خدمات لجستیکی مورد نیاز برای جنگ رونمایی کرد. این ژنرال نظامی سابق به روزنامه صهیونیستی معاریو با افشای این موضوع که تجهیزات، تدارکات، غذا و هر‌چیزی که برای پیشبرد ما لازم است، وجود ندارد زیرا ارتش همه‌چیز را به شرکت‌های خصوصی سپرده است، افزود:کسی نیست که فوراتانک‌ها راتعمیرکند،ده‌ها تانک درنوارغزه گیرکرده ومنتظر عقب‌نشینی است. ژنرال سابق رژیم‌صهیونیستی خاطرنشان کرد که البته رسانه‌ها در این زمینه که تجهیزات کار نمی‌کند، صحبت نمی‌کنند و افزود که از زمان آغاز جنگ در نوار غزه در ماه اکتبر، شش بار با نتانیاهو دیدار کرده است. وی گفت: اما کارکنانش نمی‌خواستند او (نتانیاهو) حقیقت را بشنود، بنابراین او را از من دور کردند. نظامیان پنج سال است آموزش ندیده‌اند و کمبود تجهیزات وجود دارد. 
این ژنرال بازنشسته و کارشناس نظامی رژیم‌صهیونیستی به‌تازگی نیز از خطرات و پیامدهای «جنگ فرسایشی» برای رژیم اسرائیل سخن به میان آورده و هشدار داده که طولانی شدن جنگ منجر به فروپاشی ارتش به دلیل کمبود سرباز، فروپاشی اقتصاد و انزوای بین‌المللی خواهد شد.بریک در مصاحبه با کانال ۱۳ رژیم اسرائیل ناتوانی ارتش اشغالگر در شکست حماس را تأیید و خاطرنشان کرد که نوار غزه تنها یکی از شش میدان جنگ است.پیش از این نیز آمیت حلوی، عضو کنست، پارلمان رژیم‌صهیونیستی تأیید کرد که تمامی ۲۴ تیپ حماس هنوز در غزه حضور دارند و حتی یک تیپ از آنها منهدم نشده است و نتانیاهو به صهیونیست‌ها دروغ می‌گوید و دستاوردهای ارتش را بزرگ جلوه می‌دهد. وی در مصاحبه با کانال ۱۴ رژیم‌صهیونیستی افزود: علاوه بر استواری حماس، جنبش جهاد اسلامی همچنان وجود دارد و آنها به ما دروغ گفتند که حذف شده است.حتی هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش رژیم اسرائیل نیز از استراتژی نتانیاهو در پایان‌دادن به جنگ علیه غزه انتقاد می‌کند و معتقد است که نخست‌وزیر این رژیم هیچ راهبرد و استراتژی مشخصی چه در شرایط جنگی و چه در فضای پساجنگ ندارد.
آویگدور لیبرمن، رهبر حزب یسرائیل بیتنو و وزیر جنگ اسبق رژیم‌صهیونیستی نیز اعتراف کرد که پس از هشت ماه جنگ علیه غزه، این رژیم به‌جای پیروزی کامل به خفت و خواری کامل افتاده است. لیبرمن تأکید کرد: اسرائیل منطقه شمال را از دست داده است و همچنان در برابر حزب‌ا... که هر کاری بخواهد انجام می‌دهد، تسلیم می‌شود. اسرائیل پس از گذشت هشت ماه جنگ، نتوانست حماس را نابود کند و اسرای اسرائیلی هم آزاد نشده‌اند.
حاییم تومر، از مقامات سابق سازمان جاسوسی موساد نیز اعلام کرد که جنگ گسترده با حزب‌ا... لبنان، توانایی رژیم‌صهیونیستی را برای مدیریت سرزمین‌های اشغالی تضعیف خواهد کرد. این مقام امنیتی رژیم اشغالگر، جنگ تمام‌عیار با محور مقاومت را تهدیدی برای موجودیت این رژیم و چشم‌انداز تعریف‌شده توسط صهیونیسم جهانی برای آینده آن ارزیابی کرد.
تارنمای شبکه CNNدر تشریح شکست رژیم‌صهیونیستی علیه نوار غزه، نوشت: با ادامه افزایش تعداد کشته‌ها در این منطقه، به‌طور فزاینده‌ای آشکار شد که اسرائیل هیچ برنامه قابل‌قبولی برای پایان‌دادن به جنگ یا آنچه در آینده اتفاق خواهد افتاد، ندارد. عزم برای ادامه تعقیب حماس در غزه علی‌رغم پیامدهای انسانی وحشتناک، اسرائیل را به‌طور فزاینده‌ای در صحنه جهانی منزوی می‌کند.
این تارنمای آمریکایی تأکید کرد که حتی نزدیک‌ترین متحدان رژیم‌صهیونیستی اکنون آشکارا از نتانیاهو انتقاد می‌کنند. درخواست‌ها برای توقف ارسال سلاح به اراضی اشغالی درآمریکا وانگلیس درحال افزایش است. همزمان، نتانیاهو و کابینه او در داخل تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارند و معترضان به خیابان‌ها برگشته  و خواهان استعفای او هستند.از سوی دیگر خالد الگیندی، کارشناس ارشد و مدیر برنامه فلسطین واسرائیل درمؤسسه خاورمیانه گفت:«من فکر می‌کنم(جنگ)از نظر مدت، شدت، مقیاس و مرگبار بودن از انتظارات فراتر رفته است و افق پایان آن روشن نیست.» بااین‌حال، نتانیاهو از تغییر رویکرد خودداری می‌کند. درحالی‌که او وعده داده بود در پی اولتیماتوم اخیر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اجازه کمک‌های بیشتر به غزه را بدهد اما درخواست‌ها برای آتش‌بس بشردوستانه و بازنگری در طرحش برای حمله به رفح را رد کرده است.
«فقدان استراتژی خروج» از جمله موضوعات مهمی است که چندین کارشناس در این ارتباط با سی‌ان‌ان مصاحبه کرده‌ و گفته‌اند که رژیم اسرائیل با وضعیت دشواری روبه‌رو است؛ زیرا هدفی که برای خود در نظر گرفته ــ از بین بردن حماس ــ دست‌نیافتنی است. حماس از زمان در دست گرفتن قدرت در غزه در سال ۲۰۰۷بر این باریکه تسلط داشته و تمام نهادهای دولتی و امنیتی و همچنین سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی، آموزشی و اجتماعی را تحت کنترل دارد. رژیم اسرائیل نمی‌تواند به هدف اعلام‌شده خود برای از بین بردن حماس دست یابد؛ زیرا حماس بخشی جدایی‌ناپذیر از جامعه فلسطین در کرانه باختری و غزه است و محبوبیت آن در چند ماه گذشته افزایش یافته است. هارل چورف، محقق ارشد در مرکز مطالعات خاورمیانه و آفریقای موشه‌دایان در دانشگاه تل‌آویو نیز به سی‌ان‌ان گفت که فقدان برنامه مشخص رژیم اسرائیل به‌طور فزاینده‌ای به روابط آن با متحدانش آسیب می‌زند. او تأکید کرد: «دوستان ما (در درجه اول آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه) به نتانیاهو اعتماد ندارند... آنها به ما اعتماد ندارند که کار درست را انجام دهیم.»
یورام شوایتزر، از تحلیلگران مؤسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم اسرائیل در تل‌آویو، دستاوردسازی‌های نتانیاهو را «احمقانه» خوانده و معتقد است ارتش این رژیم تاکنون به اهداف اصلی خود در جنگ غزه دست نیافته است؛ موضوعی که از جانب هونگدا فن، استاد مؤسسه مطالعات خاورمیانه دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای نیز بر آن مهر تأیید زده می‌شود و می‌گوید: گروگان‌ها آزاد نشده‌اند، قدرت نظامی حماس به‌طورکامل شکست نخورده وغزه همچنان یک تهدید امنیتی برای(رژیم) اسرائیل است. گادی آیزنکوت، فرمانده پیشین ارتش رژیم اسرائیل و عضو ناظر کابینه جنگ این رژیم نیز به‌تازگی در کنفرانس امنیت و استراتژیک مئیر داگان، در آکادمی نتانیا واقع در شهر نتانیا، به‌شدت از نخست‌وزیر اسرائیل انتقاد کرد و گفت: «نتانیاهو با وعده پیروزی در رفح و بازگرداندن گروگان‌ها توهم‌پراکنی دروغین می‌کند؛ پیروزی مطلق در غزه شعار جذابی است، اما محال است که خریدار داشته باشد.»
از نگاه ناظران، مهم‌ترین دلیل اصرار نتانیاهو بر تداوم جنگ و جنایت در غزه، تلاش برای دستاوردسازی و فرار از تبعات شکست سخت و آشکار است که می‌تواند به قدرت و عمر سیاسی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پایان دهد.تاکنون مقامات نظامی زیادی به خاطر همین ناکامی‌های دامنه‌دار مقابل جبهه مقاومت ناگزیر به کناره‌گیری شده‌اند. آوی روزنفلد، فرمانده تیپ «غزه» بود که به‌دلیل شکست در مأموریتش مبنی بر حفاظت از غلاف غزه، در تاریخ۲۰خرداد از سمت خود استعفا داد، اعتراف کرد: پس از گذشت هشت ماه ازجنگ درغزه من شکست خوردم، من درانجام مأموریت خودمبنی برحفاظت ازغلاف غزه شکست خوردم،همه باید مسئولیت‌پذیر باشیم؛ من مسئول تیپ غزه بودم. همچنین ژنرال بازنشسته رژیم صهیونیستی و عضو مثلا میانه‌رو کابینه جنگ این رژیم یعنی بنی ‌گانتز استعفا داد و پس از او گادی آیزنکوت، وزیر دیگر کابینه جنگ، با تکرار همان انتقاداتی که گانتز علیه نتانیاهو بر زبان آورده بود، کناره گرفت. پس از این دو نفر هیلی تروپر نیز به‌عنوان یکی از چهره‌های نزدیک به گانتز، کناره‌گیری از کابینه ائتلافی نتانیاهو را به‌طور رسمی اعلام کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها