به گزارش جام جم آنلاین، ناصر کنعانی در گفت و گو با ایرنا در مسکو در پایان این نشست یادآور شد: نشست سخنگویان در چارچوب برنامههایی برگزار شد که دولت روسیه برای دوره یکساله ریاست خود بر گروه بریکس تدوین کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی و تبادل اطلاعات مشترک میان کشورهای عضو گروه بریکس درباره اهداف این گروه از موضوعات مطرح در این نشست بود.
مقابله با اطلاعات غلط و دروغپراکنی غرب
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای ایران گفت: در این نشست همچنین درباره راهکارهای مقابله با اطلاعات غلط و همچنین دروغپراکنی از سوی رسانههای موسوم به رسانههای اصلی وابسته به گروه غرب در چرخه اطلاعات علیه کشورهای مستقل تبادل نظر شد.
وی ادامه داد: تقویت ارتباطات رسانهای میان کشورهای عضو گروه بریکس و چگونگی تبادل و چرخش اطلاعات در زمینههای مورد علاقه اعضا در چارچوب اهداف این گروه نیز در دستور کار نشست سخنگویان وزارتخانههای امور خارجه کشورهای عضو بود.
توجه به هوش مصنوعی به عنوان ظرفیت جدید عرصه رسانه و دیپلماسی عمومی
کنعانی از بررسی چگونگی استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی برای تقویت همکاریهای رسانهای و دیپلماسی عمومی در چارچوب اهداف گروه بریکس در نشست مسکو سخن گفت.
وی افزود: توجه به هوش مصنوعی به عنوان ظرفیت جدید در حوزه فعالیتهای رسانهای و دیپلماسی عمومی نیز از موضوعات مهمی بود که روز جمعه مورد مشورت و تبادل نظر سخنگویان شرکت کننده در این نشست قرار گرفت.
توافق برای سازوکار مشترک برای اطلاعرسانی نشست آتی سران بریکس
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه نشست آتی سران کشورهای عضو گروه بریکس آبانماه ۱۴۰۳ در کازان مرکز تاتارستان روسیه برگزار میشود، گفت: در نشست سخنگویان بریکس، درباره اجرای برنامههای مشترک اطلاعرسانی و دیپلماسی عمومی در این پیوند و نیز زمینهسازی برای تقویت همکاریهای رسانهای، فرهنگی و استفاده از شبکههای مجازی تبادل نظر شد.
وی اظهار داشت: در نشست مسکو توافق شد که گروه بریکس و سخنگویان وزارتخانههای امور خارجه کشورهای عضو این گروه، سازوکار مشترکی برای تبادل اطلاعات مشترک در فضای رسانهای و نیز مجازی تعریف کنند.
تبادل گروههای رسانهای و خبری
به گفته کنعانی، تبادل گروههای رسانهای و خبری و تقویت تبادل اطلاعات بین رسانههای اصلی کشورهای عضو بریکس از دیگر موضوعات نشست یکروزه مسکو بود.
وی افزود: در این باره مقرر شد که مشورتها ادامه یابد و سازوکارهای مشترکی برای همکاریهای اعضا تعریف شود.
مذاکرات دوجانبه با همتایان
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: در حاشیه این نشست فرصتی برای گفتوگوهای دوجانبه با سخنگویان کشورهای شرکتکننده فراهم شد و در جلسات دوجانبهای که با همتایان خود در کشورهای روسیه، برزیل، امارات و اتیوپی و دیگر اعضای شرکتکننده داشتیم درباره تقویت همکاریهای رسانهای و همچنین فرهنگی مشورتهای خوبی صورت گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای ایران روز پنجشنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۳ به منظور شرکت در نشست رؤسای دپارتمانهای اطلاع رسانی و سخنگویان کشورهای عضو بریکس به مسکو سفر کرد.
کنعانی روز جمعه ۲۲ تیرماه، پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران را در زمینه نقشآفرینی کشورهای عضو در حوزه رسانهای و اطلاعرسانی در مسیر دستیابی به اهدافی همچون تحقق جهان عادلانه و چندقطبی تشریح کرد.
وی در حاشیه این اجلاس با همتایان خود از روسیه، برزیل، اتیوپی و امارات متحده عربی نیز دیدار و گفت و گو کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این عصر پنجشنبه ضمن بازدید از مرکز زبان و فرهنگ ایران در دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو با الکساندر پالیشوک مدیر این مرکز و ایرانشناس روس درباره گسترش همکاریهای فرهنگی و تقویت کرسی آموزش زبان فارسی در دانشگاههای روسیه گفتوگو کرد.
روسیه به عنوان رئیس دورهای گروه بریکس حدود ۲۵۰ رویداد را در سال ۲۰۲۴ میلادی میزبانی میکند. اجلاس آتی سران بریکس به عنوان مهمترین رویداد این گروه در کازان در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد.
مسکو موضوعاتی در سه بخش شامل سیاست و امنیت، اقتصاد و مسائل مالی و روابط فرهنگی و بشردوستانه را در اولویت برنامههای این گروه در سال ۲۰۲۴ قرار داده است.
گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.
در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی و به دنبال پیگیریهای دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوست. در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشستهای بریکس کمرنگ بوده است.
به گفته کنستانتین کاساچف نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال بررسی مشارکت در گروه بریکس است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم