نعیم نعمایی اظهار کرد: ثبت نام نامزدهای انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی امروز به پایان رسید و ۹۳ نفر داوطلب کاندیداتوری در این انتخابات بودند که از این تعداد پنج نفر از طریق سامانه انصراف خود را به ثبت رساندند.
دبیر هیات اجرایی انتخابات نظام مهندسی ساختمان گلستان افزود: در مجموع درگروه عمران و نقشه برداری ۴۹ نفر عمران، چهار نفر نقشه برداری و یک نفر ترافیک ثبت نام کرده اند که چنانچه کاندیدای ترافیک شرایط احراز صلاحیت را مطابق نظامنامه داشته باشد، برای اولین بار از رشته ترافیک نماینده ای در انتخابات حضور پیدا می کند.
وی گفت: در گروه تاسیسات هشت نفر در رشته مکانیک و ۱۴ نفر در رشته برق ثبت نام کرده اند که برای دو کرسی برق و یک کرسی مکانیک باهم به رقابت می پردازند و در گروه شهرسازی و معماری هم ۱۱ نفر از گروه معماری و یک نفر از گروه شهرسازی ثبت نام کرده اند.
نعمایی ادامه داد: تعداد پرونده هایی که ثبت کرده ایم با آمار افرادی که از طریق سامانه ثبت نام کرده اند مطابقت ندارد؛ آمار ثبت نامی در سایت ۸۸ نفر است اما تعداد افرادی که مدارک خود را تحویل داده اند ۷۸ نفر است.
وی اضافه کرد: افراد تا ساعت ۱۲ روز پنجشنبه ۲۱ تیر ماه فرصت داشتند که پرونده های خود را تحویل هیئت اجرایی بدهند و سه بار هم این روند تمدید شده بود که ملاک انتخاب همان ۷۸ نفری است که پرونده ها و مدارک خود را تحویل داده اند و احراز صلاحیت افراد از بین همین افراد صورت می گیرد.
دبیر هیات اجرایی انتخابات نظام مهندسی ساختمان گلستان یادآور شد: طبق نظام نامه جدید، استعلام ازطریق هشت دستگاه از جمله سازمان مدیریت برنامه ریزی در خصوص ورشکستگی به تقصیر، تقلب و خلعیت ماده ۴۶ انجام می شود؛ همچنین از سه دستگاه امنیتی شامل سازمان اطلاعات سپاه، سازمان اطلاعات نظامی و اداره کل اطلاعات استعلام انجام می شود.
احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات
به گفته نعمایی، برای احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات، عدم سوءپیشینه از دادگستری و استعلامی از شعبات مدنی دادگستری گرفته می شود که مربوط به تخلفاتی در حوزه مهندسی عمران است؛ یعنی اگر مهندسی ورشکستگی به تقصیر، تقلب و کلاه برداری در حوزه ساختمان سازی داشته است شامل شرایط احراز نمی شود، علاوه بر این از برخی دستگاه های دیگر مانند بخشداری ها، شهرداری ها، شرکت شهرک های صنعتی و بنیاد مسکن استعلام مبنی براینکه این افراد کارکرد پروانه داشته اند نیز صورت گرفته و مورد بررسی قرار می گیرد.
وی بیان کرد: شورای مرکزی برای اینکه بتواند درصد خود را از سازمان استان ها وصول کند الزامی در سامانه آی ام اس گذاشته است که طبق آن هر فردی اگر بخواهد رای بدهد باید در این سامانه مراحل بارگیری مدارک را انجام داده باشد، اما این سامانه یک سامانه بسیار دردسرساز است؛ علاوه بر این در اتمام مراحل بارگذاری به ازای هرسال تمدید نکردن عضویت مبلغی بین ٣٠٠ تا ٧٠٠ هزار تومان بسته به پایه پروانه اشتغال باید پرداخت نماید.
لزوم فراهم کردن شرایط افزایش مشارکت مهندسان در انتخابات
وی ادامه داد: مهندس پروانه دار مشکلی برای پرداخت این پول ندارد چرا که به هر حال باید پروانه خود را تمدید کند اما مهندسان بدون پروانه که ۶۰ درصد از مهندسان سازمان را تشکیل می دهد تمایلی ندارند که برای رای دادن این مبلغ را پرداخت کنند که سند این ادعا علی رغم استفاده از راه های مختلف برای اطلاع رسانی درباره این سامانه از میان ۱۱هزار و ۹۵۰ نفر، کمتر از ۷۶۰ نفر سامانه خود را تکمیل کرده اند.
وی افزود: در نتیجه میزان مشارکت به شدت کاهش پیدا می کند و این معضل بزرگی برای نظام مهندسی است که در همین راستا به وزارت خانه نامه نگاری شده تا این مرحله را حذف کنند.
نعمایی افزود: معضل بعدی بحث تعارض منافع است که طبق بخشنامه ای که ابلاغ شده بسیار گنگ است.
وی افزود : اخیرا نیز بخشنامه ای توسط سازمان بازرسی استان گلستان ارسال شده است که طی آن افراد شاغل در دستگاه های دولتی نمی توانند عضو هیئت مدیره سازمان های غیر دولتی حتی به صورت غیر موظف باشند و این کار را مطابق قانون جرم انگاری کرده اند یعنی مطابق این بخشنامه کارمندان دولتی شرایط احراز را ندارند، از طرفی ما بدون دستور از وزارتخانه اجازه رد صلاحیت این افراد را نداریم که به همین دلیل به وزارتخانه نامه نگاری شده اما تا کنون جوابی دریافت نکرده ایم.
وی ادامه داد: در همین خصوص از آنجا که تفسیر قوانین عادی در صلاحیت مجلس شورای اسلامی و تفسیر قانون اساسی در صلاحیت شورای نگهبان بوده و ملاک عمل هیات اجرایی قانون نظام مهندسی و آیین نامه آن و نظامنامه انتخابات است در راستای عمل به قانون، صرفا بخشنامه های وزارت راه و شهرسازی و دستگاه محترم نظارت ملاک تصمیم گیری خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت