جام جم آنلاین - خوزستان، عبدالله عذاری اهوازی اظهار کرد: برای نخستین بار با سیاستهای راهبردی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ماموریت توسعه میدان جدید نفتی به شرکت نفت و گاز اروندان به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران واگذار شد.
وی با بیان اینکه توسعه میدان جدید مربوط به میدان نفتی بند کرخه است افزود: میدان نفتی بند کرخه با ابعاد تقریبی ۴۰ در پنج کیلومتر در فاصله ۲۵ کیلومتری شمال غرب اهواز واقع شده و تاکنون سه حلقه چاه اکتشافی در آن حفاری شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: براساس برآوردهای اولیه، این میدان حاوی حدود یک میلیارد بشکه نفت درجا است.
وی بیان کرد: با هدف سرمایهگذاری و توسعه این میدان تفاهمنامهای با شرکت مپنا امضا شد که براساس آن شرکت یاد شده تحت نظارت شرکت نفت و گاز اروندان نسبت به جمعآوری اطلاعات میدان و انجام مطالعات جامع اقدام کرده و طرح جامع توسعه این میدان را تهیه و ارائه خواهد کرد.
عذاری اهوازی ادامه داد: پیشبینی میشود در فاز نخست طرح توسعه میدان بند کرخه با سرمایهگذاری ۴۳۵ میلیون دلار، روزانه ۱۸ هزار بشکه نفت از آن برداشت شود. همچنین در مقاطع زمانی توسعه و بهرهبرداری ۲ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به پیشبینی هزینه ۴.۳ میلیون دلاری در بخش مسئولیتهای اجتماعی در کنار این طرح گفت: در راستای دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه در فرآیند عقد قراردادهای توسعه میادین نفتی تسریع شود، قرارداد توسعه میدان نفتی بند کرخه با شرکت مپنا و با کارفرمایی شرکت نفت و گاز اروندان به نیابت از شرکت ملی نفت ایران منعقد شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: وزارت نفت در دولت سیزدهم قصد دارد با تکیه بر توان داخلی گام راهبردی توسعه را انجام دهد و به همین منظور برای تسریع در کار از تمام ظرفیتهای شرکتهای فرعی شرکت ملی نفت از جمله نفت و گاز اروندان استفاده میکند.
وی با بیان اینکه میدانهای نفتی نیازمند توسعه هستند و نمیتوان منتظر شرکتهای خارجی ماند اضافه کرد: شرکتهای ایرانی قابلیت و توانایی توسعه میادین نفتی را دارند و در صورت صلاحدید میتوان از شرکایی در فرآیند توسعه استفاده کرد.
عذاری اهوازی افزود: با توسعه میادین نفتی تولید و درآمد افزایش مییابد. ایران با توان داخلی قابلیت انجام این کار را دارد و اکنون شاهد موفقیت شرکتهای ایرانی در این حوزه هستیم.
وی با اشاره به اینکه فرآیند توسعه در صنعت نفت قابل توقف نیست و در بخش بالا دستی و پایین دستی باید به این موضوع توجه کرد، گفت: با تکیه بر توان داخلی و توانمندی که از شرکتهای ایرانی سراغ داریم شاهد تحولات خوبی در صنعت نفت و منطقه خواهیم بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت