جام جم آنلاین؛ احسان امیری ، با اشاره به تنوع جاذبههای گردشگری در کرمانشاه، اظهار کرد: معمولاً در بهار و تابستان به واسطه شرایط آب و هوایی مطلوبی که در این دو فصل وجود دارد، بیشتر گردشگران علاقمند به طبیعت گردی و روستاگردی هستند.
وی افزود: در فصل بهار منطقه اورامانات کرمانشاه و نقاطی مانند شالان در دالاهو و ریجاب در سرپلذهاب به مقصد اصلی گردشگران در استان تبدیل می شوند، اما هرچه به سمت فصل گرمتر می رویم، نقاط ییلاقی شلوغتر میشوند.
رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه درخصوص شاخص ترین مناطق ییلاقی استان که در شروع فصل گرم مورد توجه گردشگران و تورهای گردشگری قرار می گیرند نیز گفت: یکی از این مناطق، ییلاق دشت «شیوه سر» در منطقه باینگان است که منطقهای کاملاً بکر و بسیار زیبا است.
وی با بیان اینکه در این موقع از سال این منطقه به مقصدی برای تورهای گردشگری تبدیل می شود، عنوان کرد: این دشت محل اتراق عشایر باینگان است و یکی از جذابیت های شگفت انگیز آن گله اسبهای وحشی است که در آن دیده میشود.
امیری در ادامه از «دشت پیاز دول» در ارتفاعات سریاس شهرستان پاوه به عنوان یکی دیگر از مقاصد خنک گردشگری استان برای این فصل از سال نام برد و گفت: دشت پیاز دول نیز یکی دیگر از مقاصد بکر و بسیار جذاب است که محلی برای رویش لالههای واژگون است.
وی خاطرنشان کرد: در این دشت همچنین یخچال های طبیعی وجود دارد که مردم محلی تکههای برف و یخ را برای ریختن داخل دوغی که از دام هایشان بدست آوردهاند به روستاهای اطراف منتقل میکنند.
این راهنمای گردشگری اضافه کرد: نقطه دیگری که در منطقه اورامانات در این فصل گردشگران زیادی را به سمت خود میکشاند، ارتفاعات نودشه به سمت گردنه تته است، گردنهای که معمولاً در طول سال پوشیده از برف است.
وی در ادامه با بیان اینکه علاوه بر شمال استان، در شرق استان نیز در این فصل از سال مقاصد گردشگری خنکی وجود دارد، عنوان کرد: در حدفاصل شهر سنقر تا صحنه باغات و چشمه سارهای فراوانی وجود دارد که می تواند مقصد مناسبی برای تفریح و گردش در این فصل باشد.
رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان افزود: آبشار بدر و پریشان در شهرستان سنقر نیز که در فصل زمستان معمولاً پوشیده از یخ میشود، در این فصل از سال خروشان و خنک است.
امیری در بخش دیگری از این گفت و گو با بیان اینکه هرچه به سمت فصل گرم سال پیش میرویم، توجه گردشگران به تفریحات و ورزشهای آبی بیشتر می شود، عنوان کرد: متاسفانه در کرمانشاه علیرغم وجود سدهایی مانند سد شیان در اسلام آبادغرب و سدهای جامیشان و سلیمانشاه در سنقر و کلیایی، هنوز هیچ تفریح آبی در استان نداریم، درحالیکه در فصل تابستان تفریحات آبی رونق بسیار بالایی می گیرند و هر نقطهای که تفریح آبی داشته باشد، به مقصد گردشگران تبدیل میشود.
وی اضافه کرد: متاسفانه به واسطه نبود هیچکدام از تفریحات آبی در سطح استان، مجبوریم تورهایی که در این فصل داریم را به مناطقی در استانهای ایلام، لرستان و خوزستان ببریم که این ظرفیتها در آنها فراهم شده است، در حالیکه در کرمانشاه نیز چنین اماکن و ظرفیت هایی وجود دارد، اما چون هیچ زیرساختی برای تفریحات آبی ندارند، نمی توانیم تورهایمان را در این فصل به این منطقه ببریم.
این راهنمای گردشگری استان خاطرنشان کرد: شنا، قایقرانی، پدل برد، زیپ لاین، جت اسکی، جامپینگ و… از جمله تفریحات آبی مورد علاقه گردشگران در فصل گرم هستند که می توانیم آنها را در سدهای شیان، جامیشان و سلیمانشاه داشته باشیم، اما تاکنون راه اندازی نشدهاند.
وی اضافه کرد: طی سالهای گذشته سرمایه گذارانی برای اجرای طرح های گردشگری در این سدها پای کار آمدند، اما موفق نبودند، چرا که طرح هایشان کارشناسی شده نبود، تمکن مالی مناسبی نداشتند و زمان زیادی را هدر دادند که باید چارهای برای این کار اندیشیده شود، درغیر اینصورت هیچگاه مقصد گردشگری تابستانی برای تورهای گردشگری نخواهیم بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد