به گزارش جام جم آنلاین، علی باقری کنی سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ پیش از ترک نیژنی نووگرود در جمع خبرنگاران درباره ظرفیتهای بریکس در مقابله با یک جانبه گرایی تصریح کرد: مجموعه کشورهای بریکس چه از نظر سرزمینی چه از نظر جمعیتی و چه از نظر منابع ظرفیتهای قدرتمندی دارد.
وی با یادآوری اینکه اعضای بریکس بزرگترین تولید کنندکان و مصرف کنندگان انرژی در جهان هستند بیان کرد: بنابراین از بعد توانمندیها بریکس یک مجموعه قابل توجه و غیرقابل انکار در مقیاس جهانی است.
باقری کنی در خصوص دستورکار دیگر این گروه بین المللی از قدرتهای نوظهور جهانی گفت: موضوع دیگر بحث هدف گذاری و اراده و مسیری است که بریکس برای جهان آینده اتخاذ کرده است و آن این است که بریکس بر این باور است که یکجانبه گرایی که آمریکاییها سردمدار آن هستند نه تنها نمیتواند برای مسائل و مشکلات جهانی راه حل پیدا کند بلکه رویکرد و ابتکارات آمریکا همواره بن بست ایجاد میکند، در واقع شرایط جهانی را در یک وضعیت بغرنجتر قرار میدهد.
وی افزود: نمونه بارز آن وضعیت بغرنج غزه است. آمریکا با توجه به اینکه در ساز وکارهای جهانی نفوذ دارند هنوز نتوانستند این امکان را ایجاد کنند که از نسل کشی در غزه جلوگیری شود. آمریکاییها از یک طرف با پیشرفتهترین سلاحها از رژیم صهیونیستی حمایت میکنند و از طرف دیگر ژست ابتکار سیاسی برای حل بحران میگیرند؛ لذا این رویکرد نه تنها حل کننده بحرانهای جهانی نیست بلکه گرهها را پیچیدهتر میکند.
سرپرست وزارت خارجه ادامه داد: یک امید جهانی ایجاد شده تا مجموعهای مانند بریکس بتواند با عزم و اراده جدی بر مبنای این واقعیت که هر کشور و هر بازیگری در سطح بین المللی بر اساس ظرفیتها و توانمدیهای خود از حقوقی برخوردار باشد تا بتوانیم جهانی با یک زیرساخت مبتنی بر عدالت در پیش رو داشته باشیم.
باقری کنی با بیان اینکه این نگاه در کشورهای دیگر اقبال کرده است گفت: ما در روز اول در نشست ۱۰ کشور عضو بریکس در سطح وزرای را داشتیم، اما در روز دوم کشورهایی که خواستار پیوستن به بریکس هستند آنها هم به مجموعه وزرای خارجه عضو منضم شدند.
دیپلمات ارشد کشور اظهار کرد: میتوانم اینطور جمعه بندی کنم که مجموعه بریکس هم از نظر مولفههای قدرت، ظرفیت و توانمندی و هم از نظر رویکرد و مسیری که برای جهان پیش رو در ذهن دارد و ابزار لازم برای تحقق آن را دارد یک ابتکار جدید است که با اقبال خوب بین المللی مواجه شده است.
باقری کنی تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای بریکس میتواند در کنار دیگر قدرتهای جهان ضمن دفاع و صیانت از منافع ملی کشورمان، در ترسیم مسیرهای اصلی جهان آینده سهیم باشد؛ اینگونه نخواهد بود که دیگران مسیر را تعیین کنند و ایران در لابه لای آنها در جستجوی صیانت از منافع خودش باشد.
سرپرست وزارت امور خارجه ادامه داد: ایران هوشیارانه و مدبرانه در کنار سایر کشورها هم منافع خود و هم منافع کشورهای مستقل را دنبال میکند. ایران اکنون میتواند جایگاه خودش به عنوان قدرت منطقهای را در مجموعه بریکس و شانگهای نقد کرده و آن را در استخدام منافع کشورمان و کشورهای مستقل به کار گیرد.
باقریکنی یکشنبه شب ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ به منظور شرکت در نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس تهران را به مقصد نیژنی نووگورود ترک کرد.
سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای وزیران امور خارجه بریکس که روز دوشنبه ۲۱ خرداد در نیژنی نووگورود برگزار شد، بر اهمیت بریکس در ایجاد جهانی عادلانه، چندجانبه و دموکراتیک و تاثیر خطرناک جنگ رژیم صهونیستی برعلیه مردم غزه تاکید کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم