سنگ‌اندازی بایدن مقابل اروپا

چند روز پس از اعلام سه کشور اروپایی مبنی بر به‌رسمیت‌شناختن کشور مستقل فلسطین در آینده نزدیک،‌ آمریکایی‌ها در تلاشند از طریق رایزنی با کشورها از وقوع این رویداد جلوگیری کنند یا حداقل مانع از گسترش آن به سایر کشورها شوند.
کد خبر: ۱۴۵۸۱۶۰
 
آمریکا پیش از این با استفاده از حق وتو در شورای امنیت، مانع از تصویب قطعنامه‌هایی شده بود که فلسطین را به رسمیت می‌شناخت اما چندی قبل مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا، قطعنامه‌ای را در این زمینه تصویب کرد.روز چهارشنبه هم سه کشور اسپانیا، نروژ و ایرلند اعلام کردند قصد دارند به‌زودی کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسند. در چنین شرایطی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا تلاش می‌کند تا با تاکید بر آنچه گفت‌وگو و توافق‌های همه‌جانبه خوانده، مانع از اقدام آنها در این زمینه شود. به گزارش رویترز، جو بایدن خطاب به کشورهای اروپایی بر این موضوع تاکید کرده که به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین بایستی از طریق گفت‌وگو میان کشورها انجام شود و با به‌رسمیت‌شناختن این کشور به‌صورت یکجانبه مخالفت کرده است.درهمین رابطه، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید نیز عنوان کرد، هر کشوری می‌تواند تصمیم خود را برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین بگیرد، بااین‌حال بایدن فکر می‌کند مذاکره مستقیم طرفین رویکرد بهتری در این زمینه باشد. سالیوان گفت که بایدن از راه‌حل ایجاد دو کشور مستقل به‌عنوان بهترین راه برای برقراری امنیت و ثبات بلندمدت در منطقه استقبال می‌کند.به‌جز سه کشور اروپایی ایرلند، نروژ و اسپانیا که کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند،صربستان هم ازاین اقدام حمایت و فرانسه نیز عنوان کرده که در حال بررسی موضوع به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین است.
 
انتقاد بورل از برچسب‌زنی‌های نتانیاهو
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن اعلام دوباره ضدیت خود با جنبش حماس، از مواضع اسرائیل درباره اقدام سه کشور اروپایی برای به‌رسمیت‌شناختن فلسطین انتقاد کرد.
وی در حمایت از اقدام نروژ، اسپانیا و ایرلند برای به‌رسمیت‌شناختن فلسطین گفت: «هر اقدامی در حمایت از فلسطین انجام شود، اسرائیل می‌گوید آن اقدام یهودستیزی است». 
نروژ، اسپانیا و ایرلند چهارشنبه اعلام کردند که در نظر دارند رسما از ۲۸ می ‌(هشتم خرداد) فلسطین را به‌عنوان کشور مستقل به‌رسمیت‌بشناسند. نتانیاهو در واکنش به این تصمیم ادعا کرد: «قصد بسیاری از کشورهای اروپایی برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین پاداش به تروریسم است و این افراد شر نباید صاحب کشور شوند.»
جوزپ بورل که از آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه، از حق این رژیم برای دفاع از خود سخن گفته، اعلام کرد که به‌رسمیت‌شناختن فلسطین «دادن جایزه به حماس نیست».مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «تشکیلات خودگردان، حماس نیست و برعکس، آنها کاملا با هم تقابل دارند.»
وی با بیان این‌که اتحادیه اروپا پیش از این هم با تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت‌وگو و از آن حمایت مالی کرده است، افزود: «هربار که کسی تصمیم به حمایت از یک کشور فلسطینی می‌گیرد، واکنش اسرائیل تبدیل آن به یک حمله یهودستیزانه است.»
 
اسرائیل منزوی‌تر می‌شود
وزیر خارجه ترکیه ضمن استقبال از قصد برخی کشورهای اروپایی برای به‌رسمیت‌شناختن فلسطین، گفت که این اقدام اسرائیل را منزوی‌تر می‌کند.هاکان فیدان در نشست مطبوعاتی مشترک با ایوان خل پینتو، همتای ونزوئلایی خود در آنکارا گفت افزایش تعداد کشورهایی که فلسطین را به‌رسمیت‌می‌شناسند به‌خصوص در قاره اروپا انزوای اسرائیل و حامیان آن را بیشتر می‌کند. وزیر خارجه ترکیه از اعمال فشار دیپلماتیک بر اسرائیل در محافل دیپلماتیک ابراز خرسندی و درعین‌حال خاطرنشان کرد کشتارهای اسرائیل در غزه متوقف نشده و همچنان ادامه دارد.
 
استقبال اتحادیه عرب 
دبیرکل اتحادیه عرب از تصمیم نروژ، ایرلند و اسپانیا در به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد.احمد ابوالغیط با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس، این تصمیم را گامی مهم توصیف کرد و افزود: از این سه کشور اروپایی که چنین گامی برداشتند و «در طرف درست تاریخ در این منازعه ایستادند» تقدیر می‌کند.‌ابوالغیط ضمن تبریک این موضوع به فلسطین، از سایر کشورهایی که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند، خواست به این سه کشور اروپایی «در اتخاذ گامی شجاعانه و اصولی» اقتدا کنند.
 
اولین گام اسرائیل علیه اسپانیا
تل‌آویو بعد از آن‌که اسپانیا اعلام کرد که قصد دارد کشور فلسطین را به‌رسمیت‌بشناسد، اقداماتی را علیه کنسولگری اسپانیا در قدس اشغالی اجرا کرد.یسرائیل کاتس اعلام کرد که تل‌آویو به کنسولگری اسپانیا در قدس اجازه خدمات‌رسانی به فلسطینیان را نخواهد داد.پس از اعلام سه کشور نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین، رژیم اسرائیل سفرای خود را از ایرلند و نروژ فراخوانده و کاتس، وزیر خارجه اسرائیل نیز گفته: «در پیامی شدیداللحن به ایرلند و نروژ می‌گویم که اسرائیل سکوت نخواهد کرد.»کاتس این اقدام کشورهای نروژ و ایرلند را «گام‌های باعجله» خواند و مدعی شد که عواقب وخیمی به‌دنبال خواهد داشت و چنانچه اسپانیا نیز قصد خود برای به‌رسمیت‌شناختن فلسطین را اجرایی کند، تل‌آویو اقداماتی را علیه آنان اتخاذ خواهد کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها