به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری شبکه الجزیره، از زمان آغاز جنگ غزه بحث کمکهای تسلیحاتی کشورهای مختلف جهان به رژیم صهیونیستی جهت استفاده از آنها برای کشتار مردم فلسطین یکی از بحثهای اصلی مربوط به روند جنگ بوده است. در میان این کشورها، برخی به صورت واقعی صادرات تسلیحات خود به رژیم صهیونیستی را بعد از جنگ متوقف کرده و این رژیم را در انزوا قرار دادهاند، اما برخی دیگر نظیر آمریکا گرچه به دنبال فریب افکار عمومی دنیا هستند، اما همچنان به عنوان اصلیترین تأمین کننده تسلیحات استفاده شده در نسل کشی غزه مطرح هستند.
در این میان ایالات متحده آمریکا اصلیترین تأمین کننده سلاح برای اسرائیل محسوب میشود و آلمان و ایتالیا در رتبههای بعدی قرار دارند. کانادا و هلند هم که از تأمین کنندگان بزرگ سلاح برای رژیم صهیونیستی محسوب میشدند تحت فشار افکار عمومی جهان صادرات سلاح به اسرائیل را به حالت تعویق درآوردهاند.
جزئیات مربوط به تأمین کنندگان سلاح برای رژیم صهیونیستی به شکل زیر است:
آمریکا
مسئولان آمریکایی میگویند که واشنگتن اخیراً ارسال یک محموله تسلیحاتی شامل ۱۸۰۰ بمب را که وزن هر کدام از آنها ۹۰۷ کیلوگرم است و همچنین ۱۷۰۰ بمب دیگر که وزن هر کدام حدود ۵۰۰ کیلوگرم است، به حالت تعویق درآورده است. یک مقام آمریکایی در این زمینه مدعی شد که ایالات متحده این تصمیم را به خاطر نگرانی درباره استفاده از این بمبها توسط ارتش اسرائیل در مناطق شلوغی مانند شهر رفح اتخاذ کرده است.
در سال ۲۰۱۶ ایالات متحده و رژیم صهیونیستی یادداشت تفاهم ۱۰ سالهای را امضا کردند که دوره ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۸ را شامل میشود. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم در ماه مارس اسرائیل ۶۹ درصد از کمکهای نظامی آمریکا را از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ دریافت کرده است.
بر این اساس اسرائیل اولین طرفی است که توانسته جنگنده اف ۳۵ آمریکا را که از نظر فنی پیشرفتهترین جنگنده تاریخ به شمار میرود، به دست بیاورد و در حال حاضر در حال دریافت ۷۵ فروند از این جنگنده است و سال گذشته ۳۶ فروند آن را دریافت کرد و خود آمریکا هزینه آن را پرداخت کرد.
ایالات متحده همچنین در توسعه و تسلیح سامانههای پدافندی مانند گنبد آهنین کمک زیادی به اسرائیل کرده و صدها میلیون دلار برای تأمین موشکهای این سامانه به اسرائیلیها داده است.
آلمان
صادرات سلاحهای آلمان به اسرائیل در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل آن تقریباً ۱۰ برابر شده و به بیش از ۳۲۶ میلیون یورو معادل ۳۵۱ میلیون دلار رسید و بعد از ۷ اکتبر یعنی از زمان آغاز جنگ غزه آلمان صادرات سلاح به اسرائیل را در اولویت قرار داد. با این حال از ابتدای سال جاری میلادی با افزایش انتقادات بینالمللی از جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه دولت آلمان ظاهراً مجبور شد تحت فشارها تعداد بسیار کمتری از سلاحهایی را که قرار بود به اسرائیل بدهد، به این رژیم صادر کند.
اما خبرگزاری آلمان گزارش داد که این کشور عمده قطعات سیستمهای دفاع هوایی و تجهیزات ارتباطی اسرائیل را تأمین میکند. تسلیحاتی که آلمان طی دوره اخیر برای رژیم صهیونیستی صادر کرده شامل ۳۰۰۰ سلاح ضد تانک قابل حمل و ۵۰۰ هزار گلوله برای سلاحهای گرم خودکار یا نیمه اتوماتیک است.
دادههای مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم نشان میدهد که آلمان حدود ۳۰ درصد از کمکهای نظامی خود به اسرائیل را در بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ به این رژیم ارائه داده است.
ایتالیا
یک منبع وزارت خارجه ایتالیا در ۹ مه گزارش داد که این کشور که یکی از ۳ تأمین کننده اصلی سلاح برای اسرائیل بعد از ایالات متحده و آلمان محسوب میشود، اعطای مجوزهای صادراتی جدید به اسرائیل را از زمان آغاز جنگ غزه متوقف کرده و آخرین سفارشات سلاح اسرائیل در نوامبر به این رژیم تحویل داده خواهد شد.
بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، ایتالیا از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ حدود یک درصد از کمکهای نظامی را که شامل بالگرد و توپخانه دریایی میشود به اسرائیل ارائه داده است.
انگلیس
با وجود حمایتهای زیادی که انگلیس از رژیم صهیونیستی در سطوح مختلف به عمل میآورد اما این کشور یکی از بزرگترین تأمین کنندگان سلاح برای اسرائیل محسوب نمیشود و برخلاف ایالات متحده، دولت انگلیس مستقیماً به اسرائیل سلاح نمیدهد بلکه شرکتهای انگلیسی قطعاتی را که در سلاحهای ارسالی آمریکا برای رژیم صهیونیستی استفاده میشود تولید میکنند.
در سال گذشته میلادی انگلیس مجوزهای صادراتی برای فروش تجهیزات نظامی به اسرائیل به ارزش حداقل ۴۲ میلیون پوند معادل ۵۲ و نیم میلیون دلار صادر کرد که این مجوزها برای تجهیزاتی از جمله پهپادها و مهمات سلاحهای سبک و قطعات هواپیما و بالگرد و تفنگ بود.
کانادا
دولت کانادا در ۲۰ مارس اعلام کرد که مجوزهای صادرات سلاح به اسرائیل را از ۸ ژانویه به حالت تعلیق درآورده و تا زمانی که تضمین نشود این سلاحها مطابق با قوانین بشردوستانه مورد استفاده قرار خواهند گرفت توقف صادرات سلاح به اسرائیل ادامه خواهد داشت. از ۷ اکتبر یعنی از زمان آغاز جنگ غزه کانادا اجازه صدور مجوزهای جدید برای ارسال سلاح به اسرائیل به ارزش حداقل ۲۱ میلیون دلار را صادر کرده بود که بیشتر از سالهای گذشته بود.
هلند
دولت هلند در ماه فوریه ارسال قطعات یدکی جنگنده اف ۳۵ برای اسرائیل را متوقف کرد زیرا دادگاه تجدید نظر هلند حکمی صادر کرد مبنی بر اینکه خطر استفاده از این قطعات یدکی در حملاتی که نقض قوانین بشردوستانه محسوب میشود وجود دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت