به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در این جلسه بر حفاظت و صیانت از منابع آب و تعدیل و تطبیق مصارف آب استان برمبنای ظرفیت منابع آب و بویژه مدیریت منابع آب در فصل گرم سال تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، سید مهدی مهیائی معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری گلستان اظهار کرد:
با توجه به بارش های مطلوب از ابتدای سال آبی جاری، شرایط منابع آب سطحی در مقایسه با 3 سال گذشته مناسب تر است و آب زیرزمینی استان نیز در فرودین 1403 نسبت به زمان مشابه سال گذشته تاحدی بهبود یافته است لکن با عنایت به عدم جبران اثرات منفی خشکسالی ها بر منابع آب استان و ناترازی منابع به مصارف آب، صرفه جویی و مدیریت مصرف و افزایش بهره وری آب بعنوان یک ضرورت همواره می بایست در سرلوحه کار باشد .
ایشان با عنایت به وقوع پدیده فرونشست در آبخوان ها، اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری را بعنوان یکی از اقدامات موثر در تقویت سفره های آب زیرزمینی و کاهش تلفات بارش نام بردند و بر تداوم اجرای پروژه مذکور در استان تأکید نمودند. و آن را بعنوان پروژه زودبازده مشترک با بخش آب و منابع طبیعی قلمداد نمودند.
وی بیان کرد: با هدف کاهش چالش های حوزه تأمین آب استان، شیرین سازی آب دریا و تکمیل سد نرماب در دستور کار جدی استان و دولت است و پیگیریها و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است و با اخذ مجوز کمیسیون ماده 23 شیرین سازی آب دریا می توانیم کار را شروع کنیم.
مهیائی در رابطه با سد نرماب افزود: اگر اعتبار مورد نیاز در زمان مناسب تأمین شود آبگیری مرحله اول سد در موعد مقرر انجام خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان، همکاری فرمانداری ها به عنوان مسئولان شورای حفاظت منابع آب شهرستانها، برای مسدود سازی چاه ها را از جمله مصوبات این جلسه عنوان کرد و در ادامه عنوان کرد: شرکت آب منطقه ای سهم بخش کشاورزی از منابع آب زیرزمینی برای کشت تابستان 1403 را با لحاظ وضعیت آب زیرزمینی استان در شهریور 1402 اعلام نماید و سازمان جهاد کشاورزی نیز براساس سهم آب اعلامی ، برنامه اجرایی کشت تابستانه به لحاظ نوع کشت، الگوی کشت و سطح اراضی و پراکنش جغرافیایی کشت را اعلام و اجرا نماید.
ایرج حیدریان مدیر عامل شرکت آب منطقه ای نیز در این جلسه گفت: انسداد ۴۵۵ حلقه چاه غیر مجاز، جلوگيري از حفر210حلقه چاه غيرمجاز در حال حفاري و توقيف 28 دستگاه ادوات حفاري غيرمجاز در سطح استان، پيگيري جهت التزام مالکين چاه هاي غیرمجازی كه از اجرای احکام خود داری می نمایند، نصب ۱۳۵۸ کنتور هوشمند در سال 1402 بر روی چاه های استان از جمله اقداماتی برشمردند که در سال گذشته در حفظ و صیانت از منابع آبی در استان انجام گرفته است. و در راستای صیانت از منابع آب از طریق استفاده بیشتر از ظرفیت پلیس امنیت اقتصادی و دادستانی استان مذاکرات و هماهنگی های خوبی بعمل آمده است.
حیدریان بیان کرد: برنامه سازگاری با کم آبی استان 5 ساله بوده و دارای بخشهای مختلفی در حوزه آبهای زیرزمینی است که انسداد چاه های غیر مجاز، تعیین تکلیف چاه فاقد پروانه، اصلاح و تعدیل پروانه چاه های آب کشاورزی، نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای آب و جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز از جمله این برنامه هاست که در حال انجام است.
وی ادامه داد: استقرار 32 اکیپ گشت و بازرسی به صورت مستمر، انجام اقدامات فرهنگی و آموزشهای عمومی از دیگر برنامههای سازگاری با کم آبی در استان است. اولین جلسه شورای حفاظت از منابع آب کلاله در سال 1403 با حضور فرماندار شهرستان کلاله و سایر اعضا در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد و در این جلسه، بر حفاظت و صیانت از منابع آبی به ویژه با توجه به نزدیک شدن فصل گرم سال تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، فرهاد شیبک فرماندار کلاله و رئیس شورای حفاظت از منابع آب شهرستان با اشاره به بارشهای خوب سال آبی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ ، بر برنامه ریزی جهت بهره برداری بهینه از منابع آب سطحی و زیر زمینی تاکید کرد.
دکتر شیبک بر هوشمندسازی کامل چاههای همه مصارف ، استفاده از ماشین آلات دستگاههای اجرایی برای انسداد چاههای غیر مجاز، الگوی کشت مناسب کم آب طلب با نگاه درآمدی کشاورزان، اولویت بندی حرایم کمی و کیفی منابع آب شرب شهری و روستایی و اجرای همه برنامه های حفاظتی اعم از نصب کنتور هوشمند، انسداد چاههای غیر مجاز، مدیریت توامان آب و برق با اولویت چاههای شرب، اطلاع رسانی و اقناع سازی بموقع کشاورزان، و سایر بهره برداران مصارف دیگر در سال جاری تاکید کرد و خواستار تشکیل کمیته های فنی ذیل شورای حفاظت برای دستیابی به تعادل بخشی و مدیریت بهینه منابع و ارایه گزارش روزانه و هفتگی توسط اعضا گردید.
دکتر شیبک فرماندار و رییس شورای حفاظت از منابع آب به موضوع جهاد تببین که از تاکیدات مقام معظم رهبری هست اشاره کرد و از شرکتهای آب منطقه ای و آب فاضلاب استان درخواست کرد اطلاع رسانی اقدامات خوب طرح آبرسانی به کلاله و سایر اقدامات تامین و توزیع آب شهری و روستایی را در دستور کار بیشتر خود قرار دهند.
احمد پارسایی راد در این جلسه اظهار کرد: هرچند در آبخوان کم عمق و مخازن سدها که تابع نزولات جوی بوده شاهد افزایش حجم هستیم اما کماکان در آبخوان عمیق کاهش حجم را در مدت مشابه دراز مدت شاهد هستیم، که لزوم مدیریت بین منابع و مصارف را تاکید می نماید.
دبیر شورای حفاطت از منابع آب شهرستانهای کلاله و مراوه تپه افزود: در راستای اهداف طرح تعادل بخشی منابع آب فعالیتهای همزمان شامل: شناسایی و پیگیری اخذ احکام انسداد چاههای غیر مجاز، جلوگیری از فعالیت دستگاههای حفاری غیر مجاز، برخورد قانونی با مالکین چاههای مجاز دارای اضافه برداشت، پیگیری و الزام به نصب کنتور هوشمند حجمی آب، اجرای مدیریت توامان آب و برق با همکاری شرکت توزیع برق استان، اطلاع رسانی شرایط منابع آبی به بهره برداران، کنترل بهره برداری چاههای صنعت و خدمات،تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه مشمول قانون تعیین تکلیف، از جمله فعالیتهای مهم این حوزه کاری در شهرستان کلاله بوده که بر این اساس پیگیریهای انجام شده ۵۰ درصد چاههای کشاورزی مجاز کلاله مجهز به کنتور هوشمند حجمی بوده که بالغ بر ۵۰درصد این چاهها در دولت سیزدهم صورت پذیرفته است.سایر اعضای شورای حفاظت شهرستان کلاله هم به گزارشاتی در خصوص وضعیت کشت بهاره، کنتورهای فهام، نحوه دریافت سوخت ارایه نمودند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم