به گزارش جام جم آنلاین از گرگان چالش بعدی صاحبان استارتآپها، کافی نبودن و یا مناسب نبودن حمایتهای دولتی مطابق با شرایط سال ۱۴۰۳ است. با اینکه نهادها، سازمانها و صندوقهایی در کشور وظیفه حمایت از استارتآپها را بر عهده دارند، اما با توجه به شرایط ابتدایی سال و پیشبینیهایی که گهگاهی در خصوص افزایش نرخ ارز در روزنامهها، رسانهها و نشستهای اقتصادی شنیده و دیده میشود، به وضوح مشخص است که این حمایتها و حتی قوانین فعلی، کافی نیست و پاسخگوی نیاز علاقهمندان به حوزه سرمایهگذاری استارتآپی در زمینههای مختلف خصوصاً فناوری اطلاعات نخواهد بود.
عدم توجه به اکوسیستم استارتآپی در کشور نیز چالش بزرگی است. در ادامه موضوعِ حمایت دولت از استارتآپها، باید به این نکته اشاره شود که حمایتهای دولت صرفاً نباید در زمینه ارائه تسهیلات کم بهره باشد و موضوع بهبود اکوسیستم استارتآپی در کشور نیز یکی از اصلیترین دغدغههای مدیران استارتآپهاست. با اینکه بسیاری از مولفههای مهم برای شکلگیری استارتآپها در کشور وجود دارد، اما عدم ارتباط معنادار آنها با یکدیگر و عدم یکپارچگی آنها، مشکلات عدیده و تلاشهای بیثمری را بوجود آورده است. ﺻﻨﺪوقﻫﺎی ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری ﺗﺨﺼﺼﯽ ﻣﺘﻤﺮﮐﺰ ﺑﺮ اﺳﺘﺎرتآپﻫﺎ و ﺻﻨﺪوقﻫﺎی ﺣﺎﻣﯽ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاریﻫﺎی ﺑﺎ رﯾﺴﮏ ﺑﺎﻻ همچنان وﺟﻮد ﻧﺪارند و ﻗﻮاﻧﯿﻦ ﺣﻘﻮﻗﯽ ﻫﻢ دارای ﺧﻼهای ﺟﺪی در ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﻧﻮآوریﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ و متاسفانه ﺣﻘﻮق ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ ﮐﺎراﯾﯽ نیز وﺟﻮد ﻧﺪارد.
از دیگر چالشها، عدم وجود بانکهای داده در کشور است. هر فعالیت اقتصادی نیازمند جمعآوری دادهها و اطلاعاتی در زمینههای مختلف مانند بازار، اجتماع، مصرفکنندگان، رقبای داخلی و خارجی، شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است تا بتواند فعالیتهای آینده خود را با شرایط هماهنگ کرده و برنامهریزی کند. عدم وجود بانکهای اطلاعاتی موثق در کشور سبب شده که گاهی در شبکههای مجازی برخی آمارها توسط برخی از شرکتهای خصوصی ارائه شود که به سختی میتوان به آنها استناد کرد و برای اعتماد به این آمار خطرپذیری ضروری است که مناسب آغاز یا ادامه یک فعالیت اقتصادی نیست.
از دیگر چالشها، سرعت اینترنت در کشور، قیمت آن و فیلتر شدن برخی از شبکههای اجتماعی است. نقش شبکههای اجتماعی در شناسایی روندها و تحلیل رفتار مصرفکننده و رقبا بسیار مهم است و تفسیر و تحلیل تبادل اطلاعاتی که در بیشتر زمانها میان مشتریان و واحد بازاریابی میشود، جای خالی پررنگی در استارتآپها دارد. خصوصاً با توجه به اینکه اکثر استارتآپهای کشور که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت میکنند و همچنین علاقهمندانی که تمایل به حضور و سرمایهگذاری در حوزه استارتآپ دارند، میخواهند در حوزه IT فعالیت کنند، بنابراین زیرساختهای لازم در خصوص اینترنت بسیار حائز اهمیت است. سرعت اینترنت ایران نسبت به دیگر کشورها خصوصاً کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار پایینتر است و این مشکل زمانی خود را بیشتر آشکار میکند که فعالیت استارتآپها در حوزه IT باشد و موضوع امنیت شبکه نیز مطرح شود.
در نهایت خاطرنشان میشود آموزش رکن اصلی و پایهای در رشد استارتآپها است. با توجه به افزایش نرخ ارز، شهریه دورههای آموزشیِ تخصصی که در خارج از کشور به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار میشود، بسیار زیاد است و البته به سبب عدم قطعیتی که در زمینه تداوم فعالیت استارتآپها وجود دارد، شرکت در این دورهها و حضور علاقهمندان با مشکل مواجه شده است. در این میان حضور در نمایشگاههای بینالمللی تخصصی که اکثراً در دبی برگزار میشود، فرصت خوبی برای تعاملات دانشی و اقتصادی صاحبان استارتآپها با دنیاست که باز هم قیمتهای ارز مانع از حضور فعالان در چنین رویدادهایی میشود. باید گفت در صورت عدم گذراندن دورههای آموزشی تخصصی در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات، امنیت شبکه، بازاریابی و توسعه محصول و با عدم حضور در نشستهای تخصصی بینالمللی و نمایشگاههای تخصصی، بیشک حتی بهترین ایدههای در عرصه استارتآپها با شکست رو بهرو خواهند شد.
با این همه در سال پیش رو فرصت سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات و صنایع High Tec از جمله گزینههای مطلوب است که خصوصاً از طریق شرکتهای دانش بنیان میتوان به آن پرداخت.
دستیابی به دانش روز از طریق طی کردن دورههای آموزشی غیرحضوری و تجاریسازی ایدهها توسط جوانان از نقاط عطف این موضوع محسوب میشود که دانشآموختگان رشتههای فناوری اطلاعات، کامپیوتر، هوش مصنوعی، مهندسین داده و علاقهمندان به این حوزه میتوانند از این فرصت نهایت استفاده را ببرند و ایدههای خود را از طریق تولید کالا یا ارائه خدمات نرم افزاری به جامعه عرضه کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم