عصر انقراض کارت‌های بانکی

بانک مرکزی اعلام کرده کارت‌های بانکی حذف می‌شود. بیش از ۳۰ سال از ظهور کارت‌های بانکی می‌گذرد و البته که در این مدت توانسته جایگزینی برای حمل پول نقد باشد اما حالا اعلام شده قرار است در روندی آرام کارت‌های بانکی حذف شوند.
کد خبر: ۱۴۵۲۱۱۸
 
آن‌طور که مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفته است: «در حال حاضر کارت‌های پنج بانک به پروژه کهربا متصل شده و مشتریان شبکه بانکی می‌توانند از طریق موبایل و نزدیک کردن آن به دستگاه‌های پوز، بدون استفاده از رمز با کاربری آسان‌تر و امنیت بیشتری پرداخت‌های خود را انجام دهند.» آمارهای دقیقی درباره تعداد کارت‌های بانکی صادر شده در ایران وجود ندارد، چراکه به شکلی معمول این تعداد همچنان رو به افزایش است اما در یک فقره از آخرین آمارهای موجود منتشر شده توسط بانک مرکزی، تعداد کل کارت‌های صادره شبکه بانکی کشور در پایان سال ۱۴۰۱به بیش از۴۴۵ میلیون فقره رسیده است. با فرض جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور می‌توان گفت به‌طور میانگین به ازای هر‌فرد حداقل پنج کارت از سوی سیستم بانکی کشور صادر شده است. بانک‌های کشور پنج نوع کارت برداشت، اعتباری، هدیه و پول الکترونیک صادر می‌کنند که سهم کارت‌های برداشت بیش از دیگر کارت‌هاست. کارت‌های برداشت درواقع همان کارت‌های رایج عابربانک است که هر بانک برای برداشت پول از حساب برای هر‌فرد دارنده حساب بانکی صادر می‌کند. براساس این گزارش حدود دو سوم (۶۴ درصد) کارت‌های صادر شده بانک‌ها را کارت‌های برداشت تشکیل می‌دهد. تا پایان سال گذشته بیش از ۲۸۵ میلیون کارت برداشت از سوی بانک‌ها صادر شده است. کارت‌های خرید یا هدیه نیز با سهم ۳۴/۴ درصدی در جایگاه دوم و کارت‌های اعتباری نیز با سهم یک درصدی در جایگاه چهارم قرار دارد. کارت اعتباری نوعی کارت بانکی است که استفاده کنندگان خدمات یا خریداران کالا، بدون سپرده گذاری و تنها با میزان اعتبار ریالی از پیش تعیین شده از آن برای پرداخت صورت حساب خود استفاده می‌کنند. به بیان دیگر کارت‌های اعتباری نوعی وام غیر نقدی بوده که با اعتبار اختصاص داده شده از سوی بانک عامل،‌ فرد از آن استفاده کرده و در آینده و زمان مشخص شده اقدام به تسویه می‌کند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها