استاد علوم سیاسی دانشگاه:

اسرائیل به‌دنبال تشدید تنش‌های منطقه‌ای است | نهاد‌های بین‌المللی برای حفظ قدرت‌های بزرگ تشکیل شده‌اند

یک استاد علوم سیاسی دانشگاه به تشریح نتایج محکومیت بین‌المللی رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه پرداخت.
کد خبر: ۱۴۵۱۲۹۲

دکتر جهانبخش ایزدی در گفتگو با جام‌ جم آنلاین به نشست اخیر شورای امنیت اشاره کرد و گفت: اینگونه جلسات شورای امنیت معمولا جلسات توجیهی است و قرار هم نیست از دل این جلسات قطعنامه‌ای صادر شده و یا الزاماتی برای طرفین ایجاد کند و حتی بیانگر اجماع قاطع جامعه جهانی باشد.

وی یادآور شد: این جلسات توجیهی صرفا برای اعلام مواضع طرفین است و تصمیم گیران یا داورانی که در چنین جلسه‌ای حاضرند، صرفا نظرات و مواضع خود را ارائه می‌کنند.

وی در توضیح جلسه شورای امنیت درباره جنگ غزه اظهار کرد: آن چیزی که در این جلسه گذشت این بود که طرف غربی از جمله آمریکا و انگلیس همچنان بر مواضع خود ایستادگی می‌کردند و به ایران گوش‌زد میکردند که ما گفته بودیم که وارد درگیری نشوید و جنگ را گسترش ندهید و منطقه را به آشوب نکشید
و در واقع در مقام طلبکاری، طرف اسرائیل را گرفتند.

ایزدی افزود:، اما کشور‌هایی مثل چین و روسیه که اعضای دائم این جلسات هستند، مطالبی گفتند که عمدتا ناظر بر رعایت پروتکل‌های دیپلماتیک بود و در واقع همان طور که قابل پیش بینی بود، موضع راهبردی نسبت به اقدام اسرائیل نشان ندادند.

این استاد دانشگاه درباره موضع آمریکا درباره عملیات تروریستی اسرائیل در دمشق نیز گفت: آمریکا و اسرائیل در منطقه اهداف یکسان، اما رویکرد‌های متفاوتی دارند. آمریکا به‌دنبال جنگ در منطقه و تشدید منازعات نیست، اما اسرائیل به جد این تنش‌زایی را طلب می‌کند.

وی توضیح داد: این احتمال وجود دارد که اسرائیل با حمله به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه به دنبال واکنش قاطع تری از جمهوری اسلامی باشد و بعد هم این دور باطل جنگ را تشدید کند و به طور طبیعی اسرائیل و مخصوصا نتانیاهو از این وضعیت بهره‌مند بشوند.

ایزدی ادامه داد: آمریکا و جمهوری اسلامی ایران هم متوجه این ماجرا هستند و برای همین هم تا اندازه‌ای سعی می‌کنند فضا را کنترل کنند. از این جهت می‌توانیم بپذیریم که آمریکا در جریان این عملیات خاص نبوده باشد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه درباره کارآیی نهاد‌های بین‌المللی در مهار اسرائیل هم خاطرنشان کرد: این نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی علی‌الاصول بر پایه منافع قدرت‌های موثر و بازیگر بین المللی تنظیم شده اند یعنی این‌ها در ابتدا برای تامین منافع قدرت‌ها تشکیل شده اند و بعد برای سایر ملل کارآیی دارند.

وی افزود: برای مثال، کشور روسیه این همه حملات در اوکراین را انجام داد، اما هیچ محکومیت یا قطعنامه‌ای علیه آن اتفاق نیفتاد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها