به گزارش جام جم آنلاین،انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ از سوی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال میشود و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است.
عرب افزود: با توجه به انتخاب اصفهک به عنوان تنها روستا در خراسان جنوبی و ظرفیتهای متنوع و متعدد این روستا ، امیدواریم تا شهرستان طبس شاهد ثبت پنجمین اثر جهانی خود در فهرست میراث جهانی باشد.
وی گفت: پیش از این سه کاروانسرای ده محمد، خان و چهل پایه و همچنین ژئو پارک طبس ثبت جهانی شده اند که ثبت و معرفی جاذبههای متعدد گردشگری شهرستان طبس در شبکههای جهانی، بازنمای داشتههای غنی ما در ابعاد جهانی است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس افزود: مرمت و احیاء بافت تاریخی، گردشگری سیاه یا امیدورای و گردشگری نجوم از مهمترین ظرفیتهای روستای هدف گردشگری اصفهک در مسیر جهانی شدن هستند.
عرب با اشاره به اینکه بافت تاریخی روستای اصفهک با شماره ۳۱ هزار و ۳۳۶ ثبت ملی شده است گفت: مرمت بافت به همت گروهی از جوانان آغاز و ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۷ اقامتگاه بوم گردی در بافت روستا ایجاد شده و یک اقامتگاه دیگر نیز امسال به بهره برداری رسید افزود: تعداد خانههای در حال مرمت رو به افزایش است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس گفت: یکی از مهمترین مواردی که باعث تسریع در روند احیا و مرمت بافت تاریخی اصفهک می شود، اجرای زیرساخت آب و برق و گاز روستا و مرمت معابر و فضاهای عمومی نظیر مسجد، حسینیه است که نیاز به اختصاص اعتبارات دولتی دارد.
عرب افزود: همچنین اصلاح ورودی از پیش نیازهای اصلی ثبت جهانی است که امیدواریم با کمک مسئولین و اهالی بتوانیم این مورد را به زودی مرتفع کنیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد